vineri, 19 decembrie 2014

Un prezidentiabil in criza de idei



Un  prezidentiabil in criza de idei – 10 octombrie 2014
Alexandru Cosmin Codreanu a distribuit textul postat de  Monica Luisa Macovei.
Iată un exemplu de Prezidențiabil aflat în cursă electorală, dar în criză de idei. Dna. Macovei se luptă cu trecutul întunecat al României. Din păcate preocupările dumneaei nu sunt legate de primenirea actualei clase politice prin identificarea celor care condus România cu frâna de mână trasă vreme de 25 de ani. Declarații acestei amazoane a istoriei românești ne arată că nici evenimentele (a se citi lovitura de stat din 1989) nu trebuie elucidată.
Farmecul cruciadelor istorice face în acest caz ca importanța dramei economice și sociale în care se scaldă România să scadă. În opinia dnei. Macovei noi tensiuni diplomatice, urmate de potențiale penalizări financiare importante la nivel de țară sunt obiective pentru care merită să lupți. Și, de ce nu, să primești voturi de la tinerii indeciși electoral.
Democrația românească nu își poate construi viitorul uitând trecutul și victimele celor două totalitarisme care au marcat istoria noastră recentă.
Astăzi, 9 octombrie, comemorăm victimele Holocaustului în România, o dramă teribilă în care mii de evrei au fost deportați, torturați, uciși în numele urii motivate ideologic și rasial. De asemenea, mii de membri ai comunității rome au căzut victimele unei represiuni sistematice.
Memoria acestei traume este o datorie de conștiință, o obligație de a ne aminti valorile societății în care dorim să trăim: iubirea de oameni, toleranța, respectul față de semeni.
Trivializarea Holocaustului și negaționismul nu au ce căuta în discursul politic. Educația tinerilor rămâne singurul mijloc de a ne învăța copiii să nu repete ororile trecutului. Doar astfel Răul nu se va întoarce.
De aceea:
1. Solicit Ministerului Educației includerea în programa clasei a XII-a a unei ore obligatorii despre Holocaust și Totalitarism în secolul XX.
2. Propun Parlamentului instituirea unei zile naționale de comemorare a victimelor rome ale genocidului.
3. Solicit ca problema discursului negaționist să fie introdusă și în codurile de conduită ale instituțiilor publice, astfel încât să fie sancționat și administrativ.
Parcursul democratic al României înseamnă asumarea istoriei. Compasiunea pentru victimele Holocaustului, recunoștința față de românii onorați cu distincția Drepți între Popoare își găsesc azi locul în inimile noastre. Să ne amintim!
Foto wikipedia: Traian Popovici, primar al orașului Cernăuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial: a salvat 20.000 de evrei de la deportare din Bucovina. Statul Israel i-a decernat titlul, medalia și diploma de "Drept între popoare".
Gavrila Ch  combate bine, nestimabila.
Prospectiv A-z . Dna Macovei este candidatul celor putini de ici si colo. S-a gandit ca prin acest gest sa le multumeasca celor de ici.
Costel Gilca Macovei pare un ghem de frustrai de rateuri in viata un om care traieste o lume urata in interiorul ei, o lume cu balauri, cu draci cu gheena focul vesnic. Nu e sanatoasa si va atrage doar periferia de la balaceanca!
C.G  scuze dar de cate ori o am senzatia de om care se munceste mult!
S.K  Frumos în sine- dar ce are vaca cu vacanța ? Ca să nu mai pomenim că anumite răni ale istoriei trebuie pansate cu grijă nu cu toporul. Hai să mergem la copiii de 10 ani și să le spunem că armata română a ucis câteva zeci- dacă nu sute de mii de evrei la ordinul conducătorului de atunci. După care dăm secvența cu Macovei la Teo cu glonțul ăla care ”a ucis oameni”.
P.A-z  .Costel, toate acestea s-ar putea spune si de parte din electoratul MM. Cealalta parte se foloseste de prima parte.
Stefan Kovacs Începe să mă ia cu friguri- pentru că o mare parte din propaganda folosită azi de dna. Macovei a condus la respectivele masacre. Întâi i-au acuzat că din cauza lor nu merge România interbelică. După care le-au spus că sunt evrei. După care i-au măcelărit. E cumva și dna. Macovei pe acest drum ?

Niciun comentariu: