joi, 18 decembrie 2014

Ponta-victima si simbol al sistemului



Ponta-victima si simbol al sistemului – 28 august 2014
Vot Punct Ro via vot.ro
In vremea cand purta tricouri cu Che Guevara, Victor Ponta era, in fapt, un simpatizant al partidelor de dreapta. El a intrat in politica la PSD pentru ca acolo i s-a oferit oportunitatea – e vorba de oferta, venita...
vot.ro
Un Prospectiv .
Incepe binisor, caci profilul de impostor/lipsit de caracter e cam ce avem toti in gand despre Ponta.

Numai ca: "Opinia potrivit careia Ponta n-ar avea suficienta experienta politica pentru a fi presedinte este gresita. Nu sunt multi politicieni, chiar mai in varsta, care sa se bucure, de atatia ani, de bunele sale relatii in lumea cea mai inalta." Chiar asa? Si ca vani vorba, relatiile cu cei din lumea inalta conteaza? Intrebati pe cei ne/dreptatiti de DNA, niciunul nu se avea in termeni mai putin decat stelari cu toate constelatiile politice ale lumii. Eu credeam ca acolo conteaza experiente in diferite pozitii executive, caracterul si educatia--caz in care ma intre, ce mai ramane din Ponta?

Noroc(el) de final: "Astfel, Ponta a ajuns in situatia de a candida din postura de reprezentant plenar al sistemului insusi si de-a nu putea, inca o data, sa exprime propria sa idee politica, de a se afirma ca lider al noii generatii, ca politician al schimbarii, al viitorului." Care-i si asta pe 2 voci: om al sistemului cersus lider al noii generatii/schimbarii/viitorului. Raman cu Ponta om al sistemului si ma intreb cati autori diferiti a avut acest articol semnt vot.ro...
Smaranda Dobrescu Cat valoreaza in lumea politica o relatie (buna sau rea) cu cineva?Relatiile politice nu ar trebui in niciun caz sa fie criteriu de apreciere.Nici macar formula "are deschise toate usile cancelariilor europene"!
Un.P
Relatia politica valorau in lumea in care ideologiile inca mai contau. Numai ca 'noile generatii' tocmai d'asta sunt noi, ca ideologiile sa nu mai conteze. Numai fraierii de periferie pot s-aplice--dulaii dela centru stiu ca singura ideologie care conteaza e conservarea puterii centrului.
Arthur Suciu Nu cred ca materialul are implicatii morale in vreun fel. Cand se spune ca are relatii inalte, asta nu-i nici de bine, nici de rau, e un fapt, cred. E mai bine sa crezi despre Ponta ca-i un tanar neexperimentat? Asta n-ar fi decat o naivitate. Plus, in material se spune clar ca Ponta e omul sistemului, nu exista dubiu, ba chiar exista o argumentatie ca este asa. Materialul e mai degraba negativ, dar nu pentru ca si-a propus cineva asta.
Un.P .
Daca-i scutit de valente morale, atunci sa fie unul tehnic. Nu mi-e clar ca textul ar face ceva in sensul acesta--ma rog, stiu ca pentru trebusoarele tehnice se scot banii, dar...

La un moment dat, relativ recent, a fost si pe aici o discutie despre profilul prezidentiabililor. O imbinare de tehnica si moralitate.

Sa revin la comentariul distinsului Arthur Suciu. Da, ma numar printre cei care cred ca Ponta este un tanar neexperimentat in toate cele, mai putin in a sforari sistemul. Numai ca dela un nivel de asteptare legat de performante, sforareala este cel mult necesara, nu si suficienta.

Am sa desfac afirmatia de mai sus in doua:
Un om cu caracter nu s-ar fi indoit ca Ponta la cele mai mici adieri, perdanti fiind cei care au crezut in justitie pana la capat sau promisiunile sale ecologiste...
Un om cu oarece expereinta tehnica, n-ar reduce CASul--s-a publicat dela Grup in sensul acesta un argument complet de catre dna Smaranda Dobrescu.

Si exemplele, din pacate, pot continua...
Gheorghe Gradinaru Un Prospectiv eu am o alta opinie in Romania de azi ca politician daca ai caracter ti-ai gresit profesiunea nu poti sa performezi.Imi voi cere scuze fata de orice politician care sustine cu argumente contrariul.
A.S  Dar ce, parca numai in Romania!
Un.P
Nu pot sa te contrazic, GG, n-am idee. Poate ar trebui sa se exprime cei care-s la Grup si au facut politica.

Dar cum ramane cu lacunele tehnice ale d-lui Ponta?
G.G    Arthur Suciu de acord dar eu nu am vrut sa mondializez conversatia.
G.G  Asa de tanar si asa putine lacune tehnice trebuie sa fim chitibusari sa ne luam de asa ceva.
Un.P . Domnilor, cred ca lucrurile ar fi mult mai usor de transat daca lumea ar raspunde:

O duceti mai bine acum decat in aprilie 2012?
Indicatorii de tzara ai Romaniei sunt mai buni acum decat in aprilie 2012? (Locuri de munca pierdute/create, datorie externa, mediu mai sanatos, scoli mai bune, indici de sanatate etc.)
Un.P  "Asa de tanar si asa putine lacune tehnice trebuie sa fim chitibusari sa ne luam de asa ceva." Glumim in continuare. Nu-i rau, eu abia imi incep ziua.

'Privatizarea' Oltchim unde o punem? Ministerul marilor infrastructuri unde-l punem? Kilometrii de autostrada lipsa unde-i punem? Fondurile europene... Sa mai continuam?
G.G  eu sunt la mijlocul zilei dar a fost execrabila pana acum : s-a defectat expresorul desi l-am luat acum cinci zile de la service, la mouse nu mai merge clapeta dreapta si trebuie schimbat, am curatat calculatorul si am blocat tasta p,curentul s-a oprit 4 ore si nu mai vreau sa continui este de ajuns. Sincer nu stiu cine este vinovat dpdv politic- cred ca toti candidatii.
G.G     Arthur Suciu sincer nu am inteles la cine v-ati referit legat de a va fi facut "pontist"
A.S  La amicul Un Prospectiv, care prospectează intens de departe, dar vede bine!:)
Un.P . Va dati seama cum s-ar prospecta/vedea de aproape? Nu-i greu de inchipuit, deschideti ziarele locale!
A.S  De-aproape, trebuie sa induri, crede-ma.
G.G    Un Prospectiv noi citim numai WP si NYT, luam notite de la comunicatele de presa ale ambasdei americane si din cand in cand revenim cu picioarele pe pamant cand ne intalnim cu madam nuland.ziarele locale nu conteaza A era sa uit de EU observer dar nu cred ca mai conteaza.In concluzie celor de aici li se poate aplica zicerea noi muncim nu gandim

Niciun comentariu: