vineri, 19 decembrie 2014

PROGRAM POLITIC | Teodor Melescanu



Gheorghe Gradinaru
Pentru realizarea tuturor acestor obiective, odată cu alegerea mea în funcţia de Preşedinte al României în luna Noiembrie 2014, mă angajez să prezint public un proiect pentru o perioadă de doi ani, timpul rezonabil suficient pentru realizarea revizuirii Constituţiei României, cu reducerea numărului de parlamentari, redefinirea atribuţiilor ce le revin Preşedintelui Republicii şi guvernului în vederea optimizării conlucrării instituţionale, aceasta reprezentând premiza atingerii tuturor obiectivelor politice pe care mi le propun. Prin urmare în cazul în care procedura de revizuire a Constituţiei se va finaliza până la data alegerilor parlamentare 2016, voi sprijini organizarea simultană a alegerilor prezidenţiale şi parlamentare cu reducerea mandatului Preşedintelui de la cinci la patru ani.
PROGRAM POLITIC Programul candidatului independent Teodor Meleșcanu pentru alegerile prezidențiale din 2 noiembrie 2014 Principalul meu obiectiv este intrarea României în normalitate prin legalitate, restabilirea echilibrului politic între puterile statului, identificarea şi redefinirea atribuţiilor…
melescanu.eu
Prospectiv A-z .
Admirabil! Nici mai mult, nici mai putin decat imaginea prezidentiabilului. Este totusi aici ceva care ma nedumereste:

"O atenție specială va fi acordată măsurilor de reducere a fiscalității, (inclusiv TVA) și a soluționării arieratelor, care să corespundă realităților din România."

Daca acest venerabil domn vrea sa ne vanda si mai mult neoliberalism, sa spuna. Macar lumea stie cu cine are de-a face. Altfel, pot sa admit ca nivelul de taxare pe cetatean e cam mare, e drept, si dl. Melescanu metioneaza TVAul. As vrea sa aud ce are de spus de taxarea entitatilor economice care expatriaza profitul din Romania. In plus, ma intreb daca undeva in mintea vreunui candidat exista ideea unui sector financiar-bancar autohton--in lipsa caruia e ca si cum Ion ar plati taxa strainilor de cate ori intra intr-o relatie de schimb pe piata cu Vasile.

Mai e timp, dar cu cat se intarzie clarificarea aspectelor de genul celor de mai sus, cu atat creste sansa de erori si intalniri ratate intre candidat si electorat.

P.S. Scriu toate acestea deoarece imi dau seama ca avem deja reprezentanti printre mebrii Grupului ai tuturor candidatilor cu sanse. La treaba!
P.A-z .
Din templul virtual patronat de Adrian Nasatse, iata ce scrie un/o mare preot/easa:

ZeV
octombrie 10, 2014 la 8:17 pm
Mi-a placut prestatia domnului Melescanu, un ins instruit, diplomat de cariera, calm, echilibrat, rational, responsabil.
Intrebat pe cine ar pune premier, domnul Melescanu a dat un raspuns de manual:
,,Parlamentul are o majoritate, deci, are un premier in functie. Oricum, nu este prerogativa Presedintelui sa propuna un premier,aceasta, este atributiunea majoritatii parlamentare care a castigat voturile romanilor.”
si:
,,Am fost solicitat , la inceputul anului 2014, de Traian Basescu, sa-i pun la dispozitie lista ofiterilor acoperiti din SIE, dar i-am raspuns, in scris, ca acest demers este ilegal”.
Sincer, daca Ponta nu ar candida. l-as vota pe acest om. (Z)
Iata ce varianta excelenta de rezerva au dreptacii, in cazul in care ectoplasma Iohannis se retrage (sau este retras n.r.) : un roman ardelean autentic din Tara Motilor, un diplomat profesionist, un fost director SIE – interconectat cu toate serviciile importante din lume (deci care stie mult mai mult/multe decat lasa sa se vada, sau ii permite legea sa se vada, in beneficiul tarii lui).
Eu, m-as simti in siguranta cu un asemenea presedinte, care isi doreste, ca si Ponta, reconcilierea romanilor si depasirea prejudecatilor de casta politica (a se citi ,,grup de interese”). Altfel, vom ramane o natie slaba, usor de manevrat si manipulat de la distanta confortabila a celor doua centre de putere ale Vestului, fie direct, fie prin intermediul unor voiajori de duzina (gen Nuland), sau, atasati obscuri de prin ambasadele orasului lui Bucur.
Zoe Petre Problema mea e ca l-am auzit pe dl. Melescanu sustinand ideea guvernului de uniune nationala ca pe o solutie de durata, nu exceptionala. Or, asta inseamna de fapt anihilarea partidelor si parlamentului, ceea ce e cam bolsevic.
Gheorghe Gradinaru Personal eu sustin conceptul de presedinte de tranzitie( asa cum a fost definit de dl Adrian Severin ) si cred ca dl Melescanu ar corespunde in cea mai mare masura profilului . Problema mea este ca in acest caz eu as vedea necesara o declaratie transanta a candidatului din care sa rezulte clar ca daca nu va reusii impunerea modificarilor constitutionale pentru un mandat de 4 ani, alegerile prezidentiale cumulate cu alegerile parlamentare , parlament redus isi va da demisia fara alte conditionari.
Octavian Lupu Dl. Melescanu s-ar putea sa aiba, "in caz ca se alege", probleme mai urgente decat reforma constitutionala, cum ar fi virusul noii crize economice europene si mondiale care se va reactiva taman la inceputul ipoteticului sau mandat.
G.G   Posibil dar de criza economica se va ocupa premierul si eu cred ca modificari constitutionale nu inseamna "reforma constitutionala"
Smaranda Dobrescu Un guvern de uniune nationala pe o perioada de cel mult doi ani ar fi o perioada maxima de acceptat in ideea exprimata de D-na Zoe Petre. Totusi, ma gandesc la perioadele indelungate de negocieri cu partidele politice, la prezentarea formulei guvernamentale in termenii dati de Constitutie, la prezentarea programului de guvernare pus de acord de toti factorii, la elaborarea in timp util a bugetului in asa fel incat de exemplu pensionarii sa nu astepte indexarea promisa cateva luni, etc.Fara o intelegere si o disponibilitate exemplara din partea politicienilor nu va fi posibil.Un alt gand care ma incearca in ipoteza alegerii D-lui Melescanu este acela ca schimbari radicale precum cele preconizate in fiscalitate de diverse personaje "cu chemare" de premier acum, la aparitia virusului nou al crizei europene ar fi un dezastru.!
Octavian Lupu Gradinaru GheorghePresedintele, printre alte atributii, o are si pe aceea de „mediere între puterile statului, între stat şi societate” In caz de criza acuta presedintele isi va dedica o mare parte din timpul sau acestei atributii, mai ales daca vrea sa asigure "normalitatea" despre care face vorbire in "program".
G.G  Octavian Lupu sunt de acord ca exista si functia de mediere printre responsabilitatile presedintelui dar aceasta trebuie sa se manifeste cand sunt 2 parti in conflict, cea ce nu este cazul.Presedintele de tranzitie se ocupa de pct importante stabilite pt perioada de tranzitie iar guvernul de guvernare. Dupa 2 ani se trage linie si se voteaza.Eu nu am facut vorbire de programul dlui Melescanu deoarece am enuntat de la inceput ca discutia se poarta in cadrul conceptului de presedinte de tranzitie.Ca sa fiu foarte clar eu nu as vota cu dl Melescanu ca presedinte in conditii normale ci numai ca presedinte de tranzitie.
O.L   Gradinaru Gheorghe Va respect punctul de vedere dar nu am înțeles cum ar rămâne guvernul, parlamentul, societatea în afara conflictelor în situație de criza economica. Tot ce s-a întâmplat în România în astfel de situații pare a vă contrazice.
G.G  E foarte simplu daca situatia/concluzia este cea descrisa dumneavoastra nu avem conditiile indeplinite pentru varianta de presedinte de tranzitie.
S.D  Cu un prim ministru rutinat s-ar putea iesi din incurcatele ite ale altei crize, care asa cum suntem noi atipici va fugi de noi cu deflatia ei cu tot. Si asa pretul cartofului si al patrunjelului creste in piata. Datoria publica, acolo ne asteapta stapanii sa ne sanctioneze! ..
P.A-z Prospectiv A-z .
„Modelul meu politic este Mircea cel Bătrân – a ştiut să poarte şi războaie, şi negocieri“ Teodor Meleşcanu, în 2014


Citeste mai mult: ://adevarul.ro/.../alegeri-prezidentiale-2014.../index.html
adevarul.ro
O.L  Un bătrân atât de simplu după vorbă după port...



Niciun comentariu: