sâmbătă, 20 decembrie 2014

Cum se finanteaza reteaua FB?



Cum se finanteaza reteaua FB? – 2 decembrie 2014
Smaranda Dobrescu
De multe ori m-am intrebat din ce traieste reteaua FB care beneficiaza fara doar si poate de o armata de specialisti. Iata o explicatie posibila, desi greu de acceptat: http://jurnalul.ro/…/stiai-ca-facebook-nu-mai-e-gratis-85-d…
Credeaţi că toate sutele de prieteni pe care i-aţi strâns, cu agerimea minţii sau frumuseţea trupului, vă citesc statusul, va admira fotografiile sau vă văd toate...
jurnalul.ro
Alexandru Botu Sa ne salvam fiecare "Jurnalul de activitati" si sa ne pregatim sa ne mutam pe alta retea!...
Preda Mihailescu Interesanta stire - de ce mi se intampla mereu mie cand incep sa accept o inovatie tehnica ieftina ... ea sa devina scumpa Sa speram ca skype mai dureaza o vreme!
A.B  Chestia cu momeala care precede pacaleala. Mai exact, dupa ce devi dependent (ca un drogat) te pun la plata ca sa nu-ti ia jucaria/drogul.
Cornelius Scipio 1. daca minte un politician - demisia !, daca minte un corporatist: putem trai cu asta, doar nu ne asteptam sa fie gratuit pentru totdeauna; 2. in ciuda costurilor, fb ramane cea mai ieftina platforma de "scos" presedinti, organizare miscari sociale de strada, spalat creiere, etc.
A.B  O cunoastere mai buna a ceea ce este cu adevarat un postator nu poate fi facuta cu altceva mai bine si mai ieftin decat cu FB. Celelalte chestii sunt doar consecinte...
Alexandru Cosmin Codreanu Există o singură concluzie: ca să exiști și să contezi pe rețele sociale trebuie să ai buget. Protestele de la firul ierbii și inflamarea opiniei publice via facebook trebuie alimentate cu bani.
A.B  De acord cu Alexandru Cosmin Codreanu. De cand ideologiile nu mai fac doi bani, in locul acestora chiar trebuie pusi bani pentru a "capta" interesul cuiva.
A.B  Doamna Smaranda Dobrescu ne-a propus o dezbatere interesanta. Eu am s-o completez cu intrebarea: Ce va urma dupa ce se vor "epuiza" retelele sociale?
Cand se va cunoaste ca retelele sociale au fost folosite nu pentru a combate frica omului de a nu fi singur, ci pentru ca societatea sa-l exploateze personalizat , individualizat pe caracteristicile, aptitudinile, deprinderile si constiinta sa s-ar putea sa existe o revolta pe masura si o explozie a acestor retele. Cu cat ar parea ca este mai liber, omul ar putea sa vada cat de prizonier a devenit. Ce va urma, atunci?
A.C.C  @ dl. Alexandru Botu
Raspunsul la ultima dumneavoastra intrebare depinde de tipul de societate catre care vom evolua. Este greu sa inlocuiesti comoditatea comunicarii si informarii digitale cu altceva astazi. Este greu de asemenea sa cerem altruism de la cei care investesc miliarde de USD pentru un serviciu "gratuit".

Din aceste motive marea majoritate se va prinde in joc pe motiv ca "oricum nu am nimic de ascuns". Iar cei de la butoane vor putea, asemeni unor arhitecti, sa modeleze sau sa testeze comportamente sociale functie de nevoi si interese.

Exista viata si in afara acestui sistem. Insa aceasta viata incepe sa semene cu cea a unui pusnic care cauta mantuire si se cauta pe sine in salbaticie. Ori cu totii stim ca pusnicii nu au schimbat lumea, ci ne-au lasat cel mult modele de urmat.
Directed by Spike Jonze. With Joaquin Phoenix, Amy...
imdb.com
S.D  Evolutia retelelor sociale cred ca trebuie vazuta in paralel cu informatizarea/automatizarea societatii. Acum 20 ani industria era pregnanta in marile orase, ea insemna fabrici extinse, lucratori multi,sindicate reprezentative, negocieri, dialog social, viata in comun, " pe viu". Pe masura globalizarii, necesarul de bunuri s-a realizat in unitati din ce in ce mai reduse ca profil si personal,un ansamblu fiind adunat din subansamble facute in n tari si locatii care in final sa micsoreze pretul produsului. Automatizarea a determinat micsorarea numarului de lucratori si retragerea unora dintre ei in zona serviciilor pentru a face evidente, transferuri de plati, comenzi, etc.
Pasul urmator l-a reprezentat munca la domiciliu, folosind calculatorul propriu, lucru ce convine destul de tare patronilor si marilor corporatii exonerate de multe din drepturile uzuale ale lucratorilor stipulate in Codul Munii.ce ar fi trebuit sa le acorde in trecut.
La aceasta etapa oamenilor incepe sa le lipseasca comunicarea si relationarea. Cu alte cuvinte, nevoia aceasta nu poate fi satisfacuta decat de ceva asemanator retelelor sociale. Acestea se vor perfectiona probabil, odata cu folosirea informatiilor despre ei personal adunate si prelucrate de aceleasi retele care le vor oferi personalizat reclame ,filme, carti indicate prin softul de cercetare a personalitatii individuale.
Cu alte cuvinte, eu cred ca mai degraba retelele sociale se vor dezvolta si rafina, la limita vor controla individul si nu vor suferi abandonuri tocmai din cauza luptei individului cu singuratatea,
Evident, poate doar fantazez.
P.M  Mi se pare ca in spatele tuturor acestor pertinente intrebari si remarci pe care le citesc se contureaza intrebarea, veche: este capabil omul sa isi vada de principala lui misiune de termen lung, evolutia spirituala si mantuirea, fiind in lume si, spre exemplu pe fb. Va inalta evolutia spirituala fb sau invers? Pana una alta eu va propun un articol oarecum corelat, despre incercarile noului papa in lumea care ne este apropiata: http://www.ncregister.com/.../past-and-future-reflected...
COMMENTARY
S.D  Gasesc laudabile toate actiunile Noului Papa. Merg pana acolo incat ma gandesc daca nu va supara prea multi clerici intoleranti si din ce in ce parca mai putin aplecati spre nevoile primare ale omului: incredere, dragoste,empatie,o familie care sa poate fi intretinuta, Incercari de apropiere frateasca intre religii au mai fost, urmate de mai mult sau mai putin succes.Rezultatele scontate erau mai multa pace, armonie, toleranta, iubire, devenire spirituala. Imi amintesc de vizita Papei Ioan Paul II-lea la Bucuresti, vizita istorica in sprijinul ecumenismului, incercari ale predecesorilor lui din istorie de apropiere de Islam.
M-a impresionat planta (unii spun ca este un maslin cu trei brate) sadita de Ioan Paul II-lea pe muntele Nebo simbolizand impacarea si convietuirea buna a celor trei religii.

Nu stiu daca FB va putea sprijini evolutia spirituala. Inclin sa cred ca nu. FB-ul il vad ca pe o macheta miniaturala a societatii unde gasesti aceleasi preocupari, resentimente, conflicte, intolerante ca si in lumea "reala" Imbogatirea cunostiintelor bazate pe informatii disparate si preluate dezorganizat ar putea fi folositoare poate, desi procedeul - imprumutul fara copy right de idei de la unul la altu nu este chiar cel recomandatl. Rareori, se intampla sa cazi pe ganduri si sa incerci cate un raspuns pe care nu-l cunosti si ai dori totusi sa-l formulezi. (cazul meu, in acest moment)
In rest, evolutia spirituala si mantuirea e de dorit sa o obtinem individual, cu ajutorul unui initiat sau confesor, dupa multe momente de cautari interioare in singuratate, dupa lecturi rascolitoare si majore, etc.

Niciun comentariu: