duminică, 21 decembrie 2014

Franta va livra navele Mistral Rusiei sau Ucrainei?



Franta va livra naveleMistral Rusiei sau Ucrainei? – 28 noiembrie 2014
Cristi Pantelimon
După ce Fr. Hollande a anunţat că Franţa suspendă livrarea navelor Mistral către Rusia "până la noi ordine", Bernard-Henri Levy declară că ele ar trebui livrate Ucrainei. Să fie acesta noul ordin aşteptat de preşedintele francez?
"Le Président français a des opposants qui le pressent d’«honorer la signature de la France ».
Mais je pense qu’il ne cédera pas.
Je suppose qu’il réfléchit, en ce moment même, aux diverses options qui s’offrent à lui et qui lui permettraient de sortir de cette situation moralement et stratégiquement intenable sans pénaliser les ouvriers des chantiers navals français.
Il y a la solution « canadienne » qu’a proposée notre ami Berel, ici présent.
Il y a la solution que j’ai proposée et qui serait de vendre le navire à l’Ukraine moyennant un prêt de longue durée et à intérêt privilégié que lui consentirait l’Union Européenne."
http://www.les-crises.fr/enoooorme-bhl-petit-telegraphiste…/
27/11/2014 27 nov 2014 [Énoooorme] BHL, petit télégraphiste de François Hollande et des officiels ukrainiens…. Mots-clefs : BHL 89 commentaires...
les-crises.fr
Ionel Iani Velciov Ukraina nu are bani sa le cumpere ! ...Dar pot fi date imprumut Ukrainei sa le incerce un pic inainte de marea livrare ... Intrebare intrebatoare, in caz de imprumut ce pavilion va fi arborat ?!! ... cCel mai neutru al fi al unui off-shore ...
Alexandru Botu Astia s-au documentat la Radio Erevan!...
Prospectiv A-z .
Cand cel mai frumos dintre filozofi vorbeste, eu astept deja avioanele civilizatore. Pardon, bataia vantului din nord-vest.
Alexandru Botu Va rog sa precizati Prospectiv FCh daca este vorba de filozoful cel mai frumos sau cel mai faimos. Mie mi-au placut mult povestile (si pentru ca nici nu am fost printre frumosi) si de aceea am retinut cu placere ca in acele creatii populare frumosul era inseparabil mai totdeauna de prostie, neghiobie etc.
In privinta avioanelor din nord-vest am retinut de la cei de dinainte ca fie au trecut nepasatoare, fie au bombardat. Ce ii ciudat, este ca cei de dinainte nu le asociau cu niciun filozof, ci cu vulturii.
P.A-z . Domnule Botu, raspunsul este DA. Mai mult, povestile au dreptate.

Pentru o perioada, avioanele cu bombardeaua vor fi ascoiate cu... nebunul satului. Abia mult timp dupa aia devin folclor.
A.B  Sigur, din moment ce s-au retinut in memorie ca pasari, au trecut deja in povesti.
A.B  Acum, revenind la chestia cu darea navei ucrainienilor, care nu prea mai au nici flota si nici mare mai intinsa decat un "lighean", cred ca ar trebui ca francezii sa modifice nava si sa o faca plutitoare pe lacurile interioare, alea din spatele barajelor. Altfel, iar intrebam pe cei de la Radio Erevan...

Niciun comentariu: