sâmbătă, 27 decembrie 2014

Liderii stangii Mircea Geoana si Victor Ponta au destine comune



Liderii stangii Mircea Geoana si Victor Ponta au destine comune – 15 decembrie 2014
Gheorghe Gradinaru a distribuit postarea publicată de Andrei Alexandru.
"Geoană și Ponta, caractere și destine comune. Aceasta e concluzia pe care vreau s-o demonstrez."
Andrei Alexandru
PLANURILE A ȘI B ALE LUI PONTA
Comentariul meu se adresează în egală măsură acelor membri și simpatizanți ai PSD care cred în acest partid, care au convingeri și nu doar interese meschine, dar și celor care urmăresc fără patimi și cu obiectivitate evoluția partidului. Textul nu are la bază informații directe de la conducerea executivă a partidului, ci diverse fapte puse cap la cap, dar și cunoașterea mecanismelor din PSD și a psihologiei și mentalităților unor lideri actuali.
Geoană și Ponta, caractere și destine comune. Aceasta e concluzia pe care vreau s-o demonstrez.
Cele aproximativ 5,5 milioane de voturi primite de candidații PSD la alegerile prezidențiale din 2009, respectiv 2014, sunt voturi date partidului și doar într-o foarte mică măsură celor doi, Geoană și Ponta. Nici Geoană și nici Ponta nu au fost vreodată valori, autorități recunoscute în vreun domeniu, ci persoanje ridicate pe valul unor conjuncturi de moment și ale unor trădări devenite partică in PSD. Cu tot penibilul de care s-a acoperit prin prestația sa prostească din timpul campaniei electorale, dar și de dinaintea ei, și în ciuda înfrângerii rușinoase, Geoană n-a vrut să renunțe la președinția PSD. Ne aducem aminte cu dezgust de ”ședințele” de partid ținute de Geoană cu lideri județeni prin cârciumi, înaintea Congresului PSD din februarie 2010, în care în schimbul unor promisiuni le cerea acestora votul pentru realegerea sa. Geoană a pierdut atunci președinția partidului, în ciuda grupurilor de presiune dirijate de bunul său amic, Marean Vanghelie, și prezente la Congres în calitate de delegați.
Nici Ponta nu vrea să renunțe la președinția PSD, cu toate că înfrângerea sa e chiar mai jenantă decât cea a lui Geoană. Până și Adrian Năstase, cel care l-a inventat pe Ponta, a spus că votul din 16 noiembrie a fost ”anti-Ponta, nu anti-PSD”. Deosebirea față de Geoană este că Ponta și-a ales un alt plan, care este în esență identic cu cel pus în operă începând cu 2002 de Adrian Năstase, pe atunci președintele PSD, și cunoscut sub numele: ”centrul imaculat”. Ideea de bază a acestui plan este că toți sunt corupți și trebuie eliminați, excepție fac doar cei din centru, din anturajul imediat al lui Ponta. Prin 2002, am asistat la Predeal la o ședință a conducerii centrale a PSD la care Ponta, pe atunci președintele tineretului psd-ist și șeful Corpului de Control al Primului Ministru, a spus cam așa: ”Când mă uit la unii dintre cei prezenți în sală, îmi doresc să revin la munca de procuror”. Ponta a știut în toți acești ani despre corupția și corupții din conducerea PSD, dar n-a mișcat un deget. Faptul că a pornit acum o ”cruciadă” împotriva corupților din leadership-ul partidului este salutar, chiar dacă trebuia să facă asta mai demult, așa încât să nu se mai constate acum, tardiv, că PSD e perceput ca un partid al corupților. Întreb retoric: dacă Ponta câștiga prezidențialele, mai pornea în PSD această ”cruciadă” ?
Cum partea ”bolnavă” a PSD e majoritară la nivelul conducerii, planurile de reformare politică și administrativă anunțate de Ponta parcă sunt făcute pentru a nu fi aplicate. O reformare a PSD este o operațiune extrem de complicată și complexă datorită dimensiunii partidului și unei adânci înrădăcinări a corupției, mai ales la nivelul liderilor. Cred că în mintea lui Ponta&Co s-a construit următorul scenariu: anunțăm o reformă profundă în PSD, ca dovadă a bunelor noastre intenții, nu reușim s-o facem din cauza rezistenței la reformă a ”baronilor” locali, a ”comunistului” Iliescu și a corupților din partid, așa că trecem la planul B. Adică, la partidul pe care-l va înființa Ghiță, unde vor fi cooptați doar cei cinstiți și necomuniști, în frunte cu Ghiță.
Vorbind la modul general, când vrei să reformezi din temelii un partid, așa cum vrea să dea impresia Ponta, o faci când ai maximă autoritate în partid, nu după ce ai pierdut de o manieră jenantă alegerile și ești contestat din toate părțile.
Nici jocul ”la rupere” practicat mai nou de echipa Ponta, după sloganul: ”Cine mișcă, nu mai mișcă !”, prin care orice potențial contracandidat la președinția partidului este eliminat, nu îmbunătățește perspectiva lui Ponta. Ba, dimpotrivă, dar acest aspect nu pare să-i preocupe prea mult, având în vedere că și-au pregătit planul B, despre care am scris.
Prin urmare, nu cred că planul lui Ponta este izvorât din dorința sa sinceră de a lupta cu corupția sau din necesitatea de a curăța partidul, ci din considerente conjuncturale și de oportunitate, așa încât ”micul Titulescu”, fie să-și conserve puterea în PSD, fie să supraviețuiască, prin transbordarea în viitorul vehicol partinic pe care-l va înființa Sebastian Ghiță. Cum un partid solid, cu audiență la electorat, se construiește doar pe bază de încredere și nu doar cu bani și o televiziune, am convingerea că Ponta va împărtăși în esența aceeași soartă cu cea a lui Geoană. Ne amintim că și Geoană a vrut să-și facă un partid nou.
Considerațiile mele de mai sus au fost făcute în situația ideală în care Băsescu, cu dosarele pe care le are din belșug prin fișetele sale, președintele ales, Klaus Iohannis, și DNA ar sta cu mâinile în sân, perspectivă greu de crezut. Așadar, situația lui Ponta este cu mult mai dificilă decât pare să înțeleagă echipa sa. Nu că le-aș plânge de milă, dar cred că ”micul Titulescu” are o mare responsabilitate față de partidul care i-a oferit onorurile de care se bucură și trebuie să se comporte ca atare. Dacă sondajele unor firme apropiate de PSD indică o scădere drastică a încrederii electoratului în președintele PSD, devine evident că Ponta, în loc să fie o locomotivă pentru partid, este o frână, un balast, și, din nou, trebuie să se comporte ca atare.
Prospectiv A-z .
1) Poate cel mai bun text pe care l-am citit pana acum, Multam, GG!
2) Andrei Alexandru (mai) este membru PSD? Imi dau seama ca o campanie impotriva acestuia e undeva in ecuatie, dar daca pesedistii au macar instinct de conservare, nu mai vorbesc de chestii mai grozave, ar face bine sa-l re/capaciteze!
Alexandru Botu Si mie mi se pare o analiza lucida, cu exceptia Planului B, in care nu cred, in sensul ca acest plan are sanse de reusita mici, nu ca infiintare de partid, ci ca prezenta notabila ulterioara pe scena politica. Un partid format din "ciocoi si distrugatori de partid" nu va fi crutat de nimeni. Mai mult, prin plecarea "umflatilor" de tot felul din actualul PSD, ceea ce va ramane ar putea sa capteze multa atentie si bunavointa.
Smaranda Dobrescu Un mic amanunt care face parte din sirul de miscari de imagine -cam bruste ce e drept- intreprinse de catre conducerea centrala a fost totusi, cred eu, trecut cu vederea de catre D-l Andrei Alexandru: Unul din membrii conducerii centrale, Catalin Ivan, s-a dovedit a fi complet in afara miscarilor din culise, ca dovada inocenta de care a dat dovada afland in direct intr-o emisiune televizata ca i s-a retras increderea de a continua sa fie liderul grupului europarlamentar de catre BP. Asta, dupa ce s-a zvonit ca Ivan ar putea aspira la Congres sa preia functia maxima. Cu alte cuvinte, el nu se afla in niciuna din taberele "nobiliare". As pune o sterlina pe acest baiat!
A.B  Eu, nu, nu as pune o valoare atat de mare pe el. L-am vazut in multe emisiuni TV in care, ca purtator de cuvant, era tot asa obraznicut, ca si cand ar fi fost posesorul adevarului absolut. Desi nici varsta, nici excelenta nu il recomandau pentru asta, mai bine zis i-ar fi interzis un astfel de comportament. Acum, ca este vorba de un atac miselesc la adresa lui, ceea ce este o practica curenta, cunoscuta de toti, primeste ceea ce primeste orice servitor fara constiinta. Pe Voinescu de la PDL il suportam mai usor, avea argumente inteligente, rafinate, nu ciomagioase. Nu pot sa spun ca nu am incercat oarece simpatie si pentru el, asa cum am avut si pentru Sova, dar la care am renuntat mult mai rapid. Mai curand actualul Presedinte al TSD ar merita simpatie, daca este sincer si nu manipulat.
Nicoleta Surdei actualul pres al TSD e fostul partener de scena al DEMISULUI baSECU in campanii si actual lacheu al " stimabilului " sebi ghita...
S.D  Sandule, obraznicia sigur ca este excesiva in limbajul de loialitate fata de cauza a oricarui politician. Nu as spune insa ca este singurul care a comis-o. Uita-te pe partea cealalta si vei vedea n exemple. Cauza PSD si a tarii asa cum a pledat-o la PE in urma referendumului din 2012, faptul ca i-a tinut piept Monicai Macovei si a demontat minciunile acesteia, il arata, cel putin curajos, un semn ca ar putea sa fie un negociator dedicat problemelor Romaniei si nu ale altora. In rest, nu stiu nici eu prea multe despre el si nici nu as vrea sa amintesc prea multe despre argumentul subiectiv dar foarte atragator al celor trei fetite gemene.
N.S  Catalin Ivan era bun pe vremea cand se opunea cam de unul singur in PE toarasei monica macovei, acu e... un pusti.... interesant
S.D Nicoleta, tu care esti mai de-a casei si puternic implicata, cum vezi lucrurile?
N.S  PSD se va rupe, e chestiune de doar timp. DNA " ajuta " la curatenie, in rest balacareala si se mananca intre ei de zici ca e jungla. Mi-e dor de PSD cum de PNL.... Il stiu pe Catalin Ivan, e un tip muncitor si de buna credinta, niciodata nu a fost in gasca geona-vanghelie, asta e o mizerie.
N.S  cat despre sebi " ghita " , zisai opinia dumnea,mea si mi-o mentin : https://sfinx777.wordpress.com/.../10/ce-i-cu-tine-victore/
Ce-i cu tine, Victore ?!!... România trece prin momente cutremurătoare , dramatice !!! Realizăm ce ne paște.......
sfinx777.wordpress.com
N.S  si mai mentin si acest punct de vedere, bun, rau, dar e al meu, ca eu never ever NU am fost in vreo gasca, nu am coabitat cu frunzaverde iara ca DEMISU si Mafiile PD-L, nici atat , dar nici pupincurist NU-S, n-as mai fi eu :https://sfinx777.wordpress.com/.../despre-delictul-de.../
S.D  Foarte tare, Nicoleta, ca informatie si stil scrierea lui "dumnea mea" de mai sus!
N.S  acu io corcitura de olteano-sarb fiind, se iarta :)))
S.D  oricum, sarboaica sau olteanca face bine ca-i tine sub lupa. Ma intreb cum o fi cand ambele se concentreaza. Wow!!
A.B  Doamna Smaranda Dobrescu este un deputat Rizea de la PSD, invitat mai tot timpul pe la niste posturi TV care ranjeste cu obraznicie motivand la fel, cum ca si altii au facut lucrurile rele pentru care sunt criticati acum PSD-istii, ca si cand asta este conduita politica normala. Oare ei, cel ca Rizea, nu-si dau seama ce deservicii fac partidului prin incapatanarea de a se asemana cu tot ceea ce cetateanul nu-si doreste? In loc sa arate cum au procedat ei legal si moral, cum s-au pus in slujba comunitatilor care i-au ales, ei considera ca a fi la fel de hoti, de dispretuitori etc este culmea supremului competitional...In ceea ce-l priveste pe Rizea eu il expediez rapid, de acum, cu butonul telecomenzii.
S.D  Domnul Rizea cand a intrat in politica era proprietarul celei mai mari si cautate discoteci din Bucuresti. Nu cunosc altfel de proprietati ale D-lui, de ordin intelectual, de exemplu...
A.B  Pe Wikipedia (acum m-am uitat!) se face trimitere la multe lucruri urate din viata acestuia, ceea ce conduce la presupunerea ca si-a cumparat cu bani negri functiile publice avute. Nu cel ce vinde furaciuni este cel mai vinovat, ci cel care le cumpara!
S.D  Evrika!
Zoe Petre Teza de la care porneste dl Andrei Alexandru este falsa: multi dintre votantii candidatilor PSD din turul doi s-a adresat persoanelor si nu partidului. Persoanele respective aveau un singur merit recunoscut de cei care i-am sustinut in turul doi: nu erau cniv
Zoe Petre nici basisti, nici Basescu. Altminteri stateam

Niciun comentariu: