sâmbătă, 27 decembrie 2014

Virgil Magureanu precizeaza



Virgil Magureanu precizeaza.. – 15 decembrie 2014
Smaranda Dobrescu
Fara sa am speranta ca vom descoperi adevarul care ne apasa, poate e bine sa trecem in revista cateva teorii care sper ca ne vor apropia....
Fostul sef al SRI, Virgil Magureanu, si-a lansat, miercuri, volumul "De la regimul comunist la regimul Iliescu", in care scrie despre implicarea Rusiei in Revolutia...
romanialibera.ro
Alexandru Botu Am terminat-o (definitiv) si cu pretentia de revolutie, cu sacrificiul naivilor. Vox populi nu exista. Culmea, cei lipsiti de curaj au fost alesi sa conduca in acele vremuri tulburi. De ce, pentru ca fiind lipsiti de curaj nu se impotriveau ordinelor? Ce se spune acum, in aceasta lucrare poate fi mai mult decat un punct de vedere? Poate!...
Gheorghe Gradinaru Ca persoana direct implicata in evenimente VM este in mod normal subiectiv iar daca la acest subiectivism adaug unele scapari de documentare am sentimentul ca pentru domnia sa este mai important mesajul decat realitatea evenimentelor asa cum a fost ea.
Nicoleta Surdei a ha ha... ies sobolanii din hrube ...
Draghi Puterity Vorbeste in carte si despre cum americanii au incercat sa fenteze intelegerea cu sovieticii organizand "Piata Universitatii"?

For the record, Iliescu, care stia ca americanii sunt in spatele miscarii, si mai stia ca nu are un aparat de stat care sa ii execute ordinele, a avut atunci si curajul si prezentza de spirit tactica de a-i combate cu ce avea la dispozitie, adica cu trupe paramilitare formate ad-hoc din mineri.
Octavian Lupu Prin 2006 cred, participantii de la evenimentele de la Brasov din 1986, au invitat un general rus, "dizident" cred pentru ca traia la Londra, sa le vorbeasca cu ocazia celebrarii evenimentului. Cu aceasta ocazie acesta a declarat cu subiect si predicat ca ceea ce s-a intamplat in Romania in decembrie 1989 a fost rezultatul implicarii serviciilor secrete rusesti indicand si numele generalului rus care a condus operatiunile (nu mi-l amintesc). Mesajul sau nu a prea fost luat in serios de mass media. Daca este adevarat, iata ca putem spune ca Stalin si apoi Gorbaciov si poporul rus libertate ne-au adus.
A.B  Daca nu ne plac adevarurile, asteptam minciunile cu neostoita curiozitate.
S.D  Deja,facem cativa pasi, cand va veni momentul sa-i punem impreuna, vom vedea ca ii lipsesc cateva piese acestui puzzle pe care incercam sa-l refacem de un sfert de secol. Cel putin mie, imi lipsesc.
A.B  Piesele de puzzle din capul meu sunt doar de impresii si impresionari (nu le zic manipulari, nu la acelea m-am referit!). Deocamdata nu ma astept decat la altele asemenea...
D.P  Merita urmarit si reportajul facut de postul de TV germano-francez Arte, intr-un moment in care "Vechea Europa" era la cutite cu SUA (din cauza Irakului).

26.02.2004 - Documentarul Arte „Revoluţia română: şah mat"
Ion Cristoiu, Mircea Dinescu, Emil Hurezeanu, Alex...
youtube.com
Zoe Petre Orice , numai sa nu recunoasca rolul esential al cetatenilor obisnuiti.
S.D  In primii ani ce au urmat revolutiei, lumea acuza tot felul de scenarii in care se impleteau interese externe si interne ale unor initiati in timp ce Iliescu si inca cativa vorbeau despre revolutia spontana si exclusiva a cetatenilor ajunsi la limita de suportabilitate a comunismului ceausist. Acum, daca ii lasi pe initiati sa vorbeasca, rolul lor apare si merituos si exclusiv. Tot o mana de prosti suntem considerati.
Ionel Iani Velciov Realitatea este complexa dar o putem asemui cu o cladire cu mai multe etaje ... La parter masele se paruiau de mama focului, la etaj unii deja sforareau, in camerele de la mansarda "reprezentantii de prin alte parti" papusareau de sus in jos pe cei de la etaj ... La parter se paruiau ... la parter se paruiau .... si se paruiau .... si cei de la parter sunt convinsi ca acolo a fost miezul ( paruielii bineinteles) ...
O.L  Am foarte mare respect pentru timisorenii care au demonstrat si au negociat cu dascalescu fara sa stie ce se va intampla cu vietile lor, Ceausescu fiind inca la putere. Dar convingerea mea este ca factorul declansator al revolutiei a fost de natura externa. Exact ca cineva care aprinde un mic foc pe care-l intretime apoi pana cand flacara se autosustine. Nu vad nimic rusinos sau nedemn in asta. Rusinos si nedemn este ceea ce am facut mai apoi cu aceasta flacara.
I.V.V   @ Octavian Lupu, am fost acolo din seara de dinainte primei seri !!! ... Ma uitam uimit la tot ce se intampla, pentru ca eram prea necopt la minte ... Pot zice serios, ca ce a fost, nu a fost ceva al timisorenilor, ci doar ca s-a intamplat in Timisora !!! ... La inceput ,ca mine, au fost cateva zeci, apoi sute, apoi mii, si ca mine, toti au fost uimiti!!! .... Cine nu era uimit mai mult ca sigur ca a fost pre-instruit sa fie sau sa para natural ... Dar sentimentul curat si initial,neatins de nimic, a fost uimirea ... !!! ... Acum am mai imbatranit, si ce daca ...
I.V.V   PS: nu m-am declarat niciodata revolutionar... pentru ca nu se face revolutie cu uimirea !!! ... Am fost , sunt si voi fi doar un participant!!! PS2: toti prieteni mei sunt plini de diplome de revolutionari ... eu sunt exceptia ...
I.V.V   PS3: voi fi si voi merita o diploma doar daca voi fi langa cazanul cu mamaliga si voi mesteca in ea pana la explozie ... Cine nu amesteca, cel mult este in galeria care striga "traiasca mamaliga" !!!
Prospectiv A-z .
Poate ne spune careva care este rolul pe care si l-a dat Magureanu, in carte, siesi.
A.B  Exegetul!
Cristi Rusu Popa Cartile astora despre Revolutie ar fi trebuit publicate sub egida Tribunalului Militar ...astept cu mare interes si varianta dactilografiata legata in coperti tip dosar cu sina !
S.D  Fostul sef al SRI spune ca schimbarea lui Ceausescu a fost o operatiune minutios si indelung pregatita de Gorbaciov, Kremlin si KGB, dar si de
americani, israelieni si francezi. Magureanu afirma ca creierul
schimbarii a fost Silviu Burcan, care primea instructiuni de la KGB si,
personal, de la Gorbaciov. Fostul sef al SRI catalogand-o drept
"lovitura de stat militara, reusita partial".

Sa fi avut oare Silviu Brucan intradevar acest rol? Nu ar fi trebuit ca iata, peste mai mult de 20 ani sa o ducem bine, sa fim democrati?
Intalnirea lui cu Soros la GDS din 1990 pare sa fi avut relevanta in orientarile viitoare ale "dialogului social" si ale partiei facute de alesii intelectuali ai neamului spre influentarea mentalului colectiv in a alege un adevarat neoliberalism.
O.L  Dezbaterea noastra, fara a o minimaliza, imi aduce aminte de filmul lui Porumboiu, "A fost sau nu a fost revolutie in orasul nostru?"
S.D  Aceasta discutie, dupa cum ma temeam cand spuneam mai sus ca in final imi va dovedi ca imi lipsesc bucatele din puzzle, ramane de fapt un prilej de a omagia acea perioada fierbinte in care romanii au fost capabili de gesturi sublime..
P.A-z .
Smaranda, intrebarea despre Brucan e foarte buna. Ma gandesc insa ca au fost cel mai probabil mai multi actori principali, care nu stiau neaparat unul de (agenda) altuia. Dupa declansarea porcariei, lucrurile s-au sucit, caci experiementele sociale la scara 1:1 nu reusesc vreodata conform planului, mai ales cand ai triaje multiple.

Sa revenim, a fost Brucan aghiutza din decembrie 1989? Daca ca, ce? Se explica astfel *clarviziunea* sa? Daca nu, ce interes au altii sa-l arate cu degetul (postum)?
S.D  Prima parte a intrebarii , Prospectiv A-z, ramane deocamdata fara raspuns. Daca presupunem ca acesta va fi DA, atunci autorul si-ar pierde multi din asii pe care ii face placere sa-i poarte in maneca.
Daca raspunsul ar fi NU, ramane doar concluzia ca acelasi autor doreste sa tina inca in umbra pe un alt actor principal, poate chiar cel real
A.B  Raspunsul Doamnei Smaranda Dobrescu este rabinic. Imi place...
Gavrila Ch Si dv aveti dreptate, stimate d-le Botu!
A.B  Daca prea multi au dreptate, faptul devine banal, nu mai are nimic vizibil foarte greu.
G.Ch  M-am oprit la a doua iteratie pentru a evita diluarea valorii primelor doua.
A.B  Domnule Gavrila Ch, chiar daca pare o gluma, sau mai ales daca este, as aprecia postarile Dumneavoastra. Colegiale...
G. Ch  Va asigur de deosebita mea apreciere pentru contributiile dv. Remarca mea se dorea a potenta semnificatia observatiei fine ce ati postat.
A.B  Redau un punct care il contrazice pe "sarpele cu ochelari" preluat din: http://roncea.ro/.../alogenul-pacepa-primeste-o-lectie.../:
2. A fost informat Nicolae Ceauşescu asupra evenimentelor externe, în 1989?
Răspunsul este afirmativ. Volumul generalului Rogojan arată că, începând din septembrie 1989, şeful statului a primit repetate informaţii, unele chiar zilnice, „asupra acţiunilor sistematice coordonate împotriva sa din exterior”.8 Astfel, pe 7 noiembrie 1989 în legătură cu întâlnirea Bush-Gorbaciov de la Malta: „…redefinirea sferelor de influenţă…” cu exercitarea „de noi presiuni coordonate asupra acelor ţări socialiste care nu au trecut la aplicarea de reforme reale…” În România „va fi foarte greu, date fiind particularităţile proprii… care exclud posibilitatea producerii unei revoluţii de catifea…”9 (sublinierile D.C.G.).
Între 7 noiembrie şi 12 decembrie 1989 sunt redate în rezumat (cu numere de înregistrare ale D.S.S.), 11 (unsprezece) asemenea informări privind: întâlnirea Kohl-Mitterand, acţiunile Ungariei şi Olandei, reunirea la nivel înalt de la Bruxelles, iniţiativa lui Mitterand la reuniunea de la Paris.10 Cele mai multe vizau destabilizarea situaţiei din România, şi în special în Transilvania.
Nu ar fi lipsit de interes să se publice aceste informări in extenso, dat fiindcă o bună parte privesc evenimente demult încheiate şi unele au generat controverse.11
- See more at: http://roncea.ro/.../alogenul-pacepa-primeste-o.../...
roncea.ro

Niciun comentariu: