vineri, 19 decembrie 2014

Mesaje de prezidentiabil



Mesaje  de prezidentiabil – 15 octombrie 2014
Adrian Severin
 Mesaje se prezidențiabil
Epilog
Am publicat timp de zece zile un număr de zece mesaje adresate unor diferite categorii sociale sau locuitorilor anumitor regiuni ale României, de către un posibil candidat la președinția statului. Observând lipsa de program și de mesaj ale actualilor prezidențiabili - într-o campanie în care toată lumea "deconspiră" pe toată lumea, singurul lucru rămas confidențial fiind proiectul candidaților pentru România - am încercat să generez o dezbatere pe teme reale și să ofer acestor ofertanți fără ofertă posibilitatea de a adera la idei gata formulate. Fiecare text s-a terminat cu mențiunea potrivit căreia candidatul care va subscrie ideilor cuprinse în el va avea votul meu. Aceasta cu speranța de a vedea și cât mai mulți alegători orientându-și opțiunile de-a lungul acelorași linii de gândire.
În efectuarea acestui exercițiu, încercând să identific amenințările, oportunitățile și așteptarile esențiale ale fiecărei categorii de destinatari ai respectivelor mesaje, am ajuns la trei observații majore și anume:
1. Instituțiile statului, aflate în dezechilibru, nu oferă cetățenilor criterii care să le fundamenteze loialitatea față de România. Pornind de aici coeziunea națiunii se prăbușește. De aceea autoritatea statului este virtual nulă, ea fiind înlocuită de puterea unor structuri oligarhice locale, adesea organizate pe baze mafiote, care obțin ascultarea populației în schimbul protecției opresive asigurate ei. Liftul social este blocat și, sentimentul insecurității, cumulat cu lipsa sensului vieții, îi determină pe oameni să se refugieze în forme arhaice de socializare.
2. La nivelul regiunilor, decuplate și izolate una față de alta, agendele, circumscrise de pericole diferite și resurse inegale, sunt distincte și chiar divergente. De aici riscul destructurării statului și vulnerabilitatea maximă față de tentativele de dezmembrare a României.
3. România se găseste în mijlocul unei confruntări geo-strategice de semnificație globală, alimentată de un complex de crize ale ordinii mondiale care include criza capitalismului, a democrației, a neo-liberalismului, a statului-națiune și a dreptului internațional. În acest context România a fost adusă (inclusiv cu complicitatea propriilor sale "elite") la statutul de semi-colonie sau de protectorat. O atare situație reclamă o acțiune românească în plan internațional caracterizată prin viziune, fermitate strategică și flexibilitate tactică, exact într-un moment în care solidaritatea națională a românilor este în deficit.
Concluzia este că prioritățile Președintelui României sunt: refacerea coeziunii naționale; reabilitarea statului și reactualizarea garanțiilor funcționalității sale; resetarea acțiunii externe a țării și repoziționarea ei în context regional și global.
În acest sens, o Românie în stare de avarie reclamă un "președinte de avarie" iar nu un "președinte de croazieră". Acesta are de îndeplinit un mandat excepțional având ca obiect calmarea crizei constituționale și geo-politice în care se află România, inclusiv prin refacerea echilibrului inter-instituțional și revenirea la normalitate socio-politică. Restul aspectelor, ținând de administrarea afacerilor curente (oricum de competența guvernului), oricât de importante ar fi, deocamdată rămân secundare. Nici o politică economică, fiscală, bugetară, socială, militară etc. nu poate fi corect concepută și mai ales corect aplicată, în absența unei națiuni coerente, încrezătoare în sine și respectuoasă de sine, precum și a unui stat funcțional. Odată atinse aceste ținte "președintele de avarie" trebuie să se retragă lăsând posibilitatea alegerii unui "președinte de croazieră".
Să ne dea Dumnezeu tuturor inspirația și curajul de a săvârși ceea ce este de săvârșit. Restul stă sub semnul norocului. Să nu uităm, însă, că norocul îi ajută pe cei curajoși. Inclusiv curajoși să gândească dincolo de banalități, de prejudecăți, de partizanate și de "corectitudinea politică".
CANDIDATUL CARE SUBSCRIE ACESTUI MESAJ VA AVEA VOTUL MEU
Smaranda Dobrescu ""Concluzia este că prioritățile Președintelui României sunt: refacerea coeziunii naționale; reabilitarea statului și reactualizarea garanțiilor funcționalității sale; resetarea acțiunii externe a țării și repoziționarea ei în context regional și global. "

Cine a gandit asa are votul meu daca si cand va candida
Octavian Lupu Smaranda Dobrescu Asta inseamna ca de fapt nu veti vota
S.D Tot astept sa ma uimeasca cineva cu ceva..
Draghi Puterity Nu te-a uimit inca suficient Basescu cu dezvaluirea de alaltaieri, Smaranda?
S.D   Nu, Draghi! Pe mine m-a uimit in 1996 cel mai tare Basescu si am ramas cu gura cascata de atunci!
George Serban In '96? Incerc sa-mi amintesc :))))
D.P  Recunosc, si eu sunt in ceatza E vorba de perioada cand a condus campania electorala al lui Petrica Cel (mai) Bun? Sau ca ministru al transporturilor care urma "sa scoata autostrazile din mintile romanilor"?
S.D  E o amintire din campania din 1996 cand mi-a facut personal o figura!! Wow!! A urmat apoi una in 2000 si mai si.. Alta data, cand ne vom vedea...La urma urmelor sunt recunoascatoare ca m-am lamurit din timp si nu a trebuit sa pun vreodata un vot in urna lui.
P.A-z  Din pacate, vocea lui Adrian Severin nu e insotita de a altora de la acelasi nivel al socio-politicului romanesc. Ceilalti prefera sa taca, doar cateva voci ici si colo sustin vreun candidat sau altul, dar nu un algoritm de determinare al celui mai bun candidat. Adica, ramane(m) cum am vorbit!

Pana la urma, nu este obligatoriu sa sutii ceea ce sutine Adrian Severin, dar mi se pare de genul neglijentei politice criminale sa nu ne angajam la acest nivel, preferand dosariadele si alte porcarii dezbaterii principiilor.

Se aude printre romani ca n-avem valori si asa intervine resemnarea. Dar, ma intreb, cu cele putine care le mai avem ce facem? Cand nu ignoram acesti oameni, ii hartuim prin injustitie sau ii condamnam de-a dreptul, fara macar sa fi inteles ce si cum. Povara unui neam ce nu-si poate depasi adolescenta politico-civica devine astfel repetabila.
Cornelius Scipio Laudabila si de inteles initiativa dlui Adrian Severin , dar "viata bate filmul". Sunt doua chestiuni fundamentale: fisa postului data de cele doua art din Constitutie si marketingul socio-politic. Prima, limiteaza caracteristicile de functionare ale presedintelui la securitate si organizarea ambasadorilor. Din perspectiva de marketing, candidatul trebuie sa "spuna" ce vrea votantul sa auda. Si cam ce credeti ca vrea sa auda votantul ala care nu stie in ce tara traieste, care ii este capitala, ce limba vorbeste, cine este presedintele tarii.... ? http://www.youtube.com/watch?v=NYsaAMXboFM
youtube.com
P.A-z . Saraci cu duhul sunt peste tot. Nu prea vad cum alaturam mesajele de mai sus ca si cum...

In orice caz, omul de stat ar trebui oricum sa-i aiba in vedere si pe ne/fericitii astia.

Mass media romaneasca se specializeaza pe cei mai putin/rau intre noi, alimentand in felul acesta un cerc vicios al nenorocirilor. Cand a fost ultima data ca mass media au educat?
P.A-z  .
Este nevoie de un mecanism de formare si triere a valorilor. Ar putea fi SNSPA parte din acest mecanism? Cum ati vedea solutia?


"Prin inexplicabilul infantilism electoral, aş spune constant, România se situează periculos de confuz între două lumi. Speranţa într-o rezolvare a crizei actuale, consolidată într-un crescendo politic neîntrerupt, printr-un sistem dictatorial, rămâne un obiectiv electoral-cheie, fără propunerea unor soluţii aplicabile imediat. Aşa cum experienţa dictaturii ceauşiste, în loc să deschidă societatea spre o critică severă a totalitarismului, pare să producă efecte contrare. Mergând în acest sens, dezechilibrul se va accentua. Criza politică, a partidelor, va genera, în mod logic, amplificarea dezastrului economic şi o îndatorare continuă a statului. Nu mai există niciun domeniu, nicio categorie socio-profesională care să poată fi identificată ca având resurse moral-reformiste demne de încredere."

http://www.cotidianul.ro/intermundii-249849/
Viorel Straoanu Cum sa nu fie electoratul roman confuz si situat intre doua lumi cind aproape trimestrial binele devine rau si invers ?! Ce sa inteleaga cind de exemplu Gabriel Oprea a fost catalogat pe rind: valetul lui Nastase de catre Basescu ,trecind in tabara acestuia a devenit brusc un personaj onest dar a fost batut cu pietre de PSD ca acum sa fie vicepremier intr-un guvern ...PSD ? Personal am o marota in ce il priveste pe dl Eugen Nicolicea.Imi aduc aminte cu cita arhisuficienta de sine ,cu cita aroganta si siguranta ne explica noua ,nesimtitilor traitori pe aceste meleaguri ca e spre binele nostru sa stringem cureaua si sa crapam .In iulie 2010, Nicolicea declara despre Ponta, într-o conferinţă de presă, că el şi colegii săi îl alintă pe liderul PSD, Victor Ponta, "cu drag", numindu-l "Pontănacul". Nicolicea îl acuza pe actualul premier că este autorul unor atacuri demagogice, dar şi protectorul "regilor asfaltului".În prezent, Nicolicea este deputat UNPR de Buzău şi activează în cadrul grupului PSD, fiind secretar al Camerei Deputaţilor şi membru în Comisia juridică. Si atunci se intraba si nu retoric alegatorul roman : Eu cu cine votez?
V.S  Din ce sa triezi d-le Prospectiv FCh ? SNSPA cu Remus Pricopie -Vulpea in frunte ? Sa fim seriosi !
Stefan Kovacs Mă întreb de ce nu se introduce câte o oră de educație politică în toate facultățile din țară ? Cred că există pe undeva niște manuale- foarte bune- eu am văzut ceva în limba engleză- și ar fi extrem de utilă o astfel de educație pentru viitorii intelectuali.
V.S  O sa intreb pina o sa ma dati afara : cine sa predea ? niste raspopiti ?
V.S  Sau vreo duduita vazduhista de la ,,haoard" ?
P.A-z  "Din ce sa triezi d-le Prospectiv FCh ? SNSPA cu Remus Pricopie -Vulpea in frunte "...Vezi mai mult
V.S  Sint trecut de virsta cind as mai putea intra si destul de tavalit de viata incit sa nu ma las prostit.
S.K  Domnule Străoanu- habar n-am. Cred că ar fi utile respectivele ore. Eu chiar aș vedea materia făcută sub formă de Bandă Desenată (ca să fie mai ușor de receptat).
V.S  Poate o sa par depasit ,poate nostalgic dar sint de parere ca pina la orele de economie sa incepem cu orele de dirigintie,cu ,,scuzati,pardon,merci" o carte de bun simt pt educarea bunului simt ,cu sedintele cu parintii unde despre fondul clasei se discuta odata pe an in rest se discuta despre ,,tovarasu' Straoanu baiatu matale e brinza buna in burduf de caine ( D-ne ce ma enerva expresia ) ,e vinator de note ...vezi ce faci cu el " ....adica sa (re)incepem cu inceputul.

Niciun comentariu: