vineri, 19 decembrie 2014

Ambasadorul Israelului la Bucuresti se sesizeaza..



Ambasadorul Israelului la Bucuresti se sesizeaza.. – 10 septembrie 2014
Prospectiv A-z
.Observatie: A compara vadit gresit vreo situatie cu Pactul din Munchen (1938), vreun lider cu Hitler sau vreun regim cu nazistii sunt chestii pe care le pui pe graba cu care unii vor sa convinga in lipsa argumentelor. Cand Ponta a luat si el scurtatura asta, discutand asociativ despre nazism si basism, si-a atras pe data critici si, se pare, chiar o vizita dela ambasadorul israelian. Lupta de re/educare continua!
Gavrila Ch deh, trebuie cumparat copy-right-ul inainte sa deschizi gura...
V.S  A mai ramas ca ambasadorul Curtii Regale de la Strehaia sa ne mai ia in suturi.
Gheorghe Gradinaru Exista ceva oficial despre vizita ambasadorului statului Israel la Guvern?
Ambasadorul Israelului, Dan Ben-Eliezer, a venit,...
digi24.ro
C.G  Israelul are dteptate. Fascism se poate folosi doar atunci cand o natiune puternica extermina o natiune mai slaba doar pentru ca este in vecinatatea ei. Nu e cazul lui Basescu.
Dar este cazul Israelului in sitiatia Palestinei pe care de decenii si sistematic o distruge inclusiv prin forta armata...executii sumare ascunse sunt denumirea de operatiuni militare. Finalitatea e aceeasi! Oameni sunt ucisi!
Nedeea Burca  Comparatia lui Ponta n-a fost inspirata si nici oportuna. Dar nici reactiile unora nu mi se par deloc binevenite.Cea a lui Aurel Vainer, parexamplu, care, dupa parerea mea, a pierdut un bun prilej de a tacea din gura. Prin el si prin altii ca el, FCER s-a implicat peste masura in sprijinirea regimului actual. Lor le-a fost teribil de bine.(Celor cativa evrei foarte bogati, proveniti din rândurile privilegiatilor de altadata, cu sau fara epoleti.) Nu le poti cere sa empatizeze cu cei din categoriile defavorizate, care au avut multe de indurat in acesti zece ani. Multi n-au rezistat. Au fost, carevasazica, scosi din sistem. Batranii, suferinzii, copiii din paturile defavorizate. Cat de infatuat, cat de orbit sau cat de speriat (atat Vainer cat si Basescu se afla la sfarsit de mandat) trebuie sa fii ca sa nesocotesti faptul ca imensa majoritate populatiei tarii in care traiesti a ajuns deja la limita rabdarii? Si-apoi, mai e ceva. Se pare ca extrema dreapta nu (mai) presupune neparat, asuprirea populatiei evreiesti. Dintr-o sumedenie de motive. Deci, ce sa intelegem? Ca, daca ALTII sunt "in vizor", atunci e bine? Intr-adevar, inca nu avem lagare de exterminare. Desi nu sunt foarte sigura ca unele spitale sau azile din Romania de azi nu le-ar putea concura cu succes.
Cristi Pantelimon Câteva consideraţii şi despre Aurel Vainer, de la un rabin: https://www.youtube.com/watch?v=EW0nWytRJAM
youtube.com
N.B  Nu pot sa-l vad, internetul de foarte proasta calitate nu-mi permite. Dar cred ca-l stiu. Rabinul Kauffmann (ca despre el este vorba, nu?) le cam nimereste. Anume, acolo unde observa, foarte intemeieat, de unde provin acesti oameni, cine au fost ei inainte de a deveni conducatorii unei comunitati putin numeroase azi dar, cum se vede, importanta. Eu am lucrat la FCER (nefiind evreica) si pot confirma unele, sau adauga altele. Iudaismul este o religie care pune un accent foarte special pe etica. Oamenii astia n-au nici cea mai mica legatura nici cu etica si nici cu iudaismul . N-au cultura iudaica, nu sunt interesati cu adevarat de asa ceva. Au o cu totul alta agenda. Dupa Cajal, o somitate unanim recunoscuta, conducerea Comunitatii evreiesti a fost preluata de Iulian Sorin, fost tortionar DOVEDIT. Apoi a venit rândul lui Vainer, de la Camera de Comert, care si pe vremuri tot la Camera de Comert a lucrat. Nu sunt oameni cu weltanschauung, care sa fi aderat la vreo ideologie anume, in virtutea unor principii, sau care sa aiba realizari profesionale intr-un domeniu sau altul, ei fac singurul lucru la care se pricep: asculta si executa ordine. Mierosi cu aceia pe care nu-i pot atinge, aroganti si cruzi cu subalternii. La toamna vor intoarce armele . Vainer nu mai poate candida la nimic dar cred ca si-a asigurat de-acum o batranete cat de cat linistita.
N.B  Nu vreau sa fiu nedreapta, asa ca revin cu doua-trei vorbe. A existat, la un moment dat o o exceptie. Luminoasa. Scriitorul Dorel Dorian, deputat FCER in doua mandate. Un discipol si un apropiat al lui Paler. Foarte rezervat cu acuzele aduse romanilor, in legatura cu Holocaustul si, last but not least, un om care il detesta profund pe Traian Basescu. Presupun ca de la una ori alta (ori de la ambele) i s-a si tras.

Niciun comentariu: