vineri, 19 decembrie 2014

Haideţi să cerem desfiinţarea venitului minim garantat!!!!



Smaranda Dobrescu
Desi nu e nimic nou, nici neasteptat din partea lui, Vlad Petreanu nu conteneste sa ma uimeasca prin viziunea lui despre renuntarea la "statul asistential". Acest peiorativ atribuit statului se discuta pana nu de mult in termenii de " welfare" sau "social" si descria statul care se adresa tuturor cetatenilor,inclusiv acelora incapabili sa-si asigure existenta din diferite motive obiective.Am lucrat impreuna cu Profesorul Zamfir inca din 1992 la o forma potrivita momentului pentru introducerea venitului minim garantat, folosind statistici, incercand variante, renuntand la destule facilitati pentru a satisface atat nevoile uriase cat si putinatatea resurselor bugetare.
A considera saracia drept lene, rea-vointa, sau indaratnicie, este unul din punctele forte ale neoliberalilor. Disparitia ajutoarelor sociale, introducerea ideii de munca fortata si obligatorie sunt idei mai noi, gasite integral in programul Monicai Macovei.Care pe hartie scrie si ca vor fi mai multe joburi. Cum???
http://www.petreanu.ro/…/haideti-sa-cerem-desfiintarea-ven…/
Din 2001 încoace cetăţenii fără venituri primesc bani din partea statului român (mai precis, din bugetele locale). Legea categoriseşte diverse situaţii şi nevoi, dar, în mare, o familie fără alte venituri, care are 2 copii, poate încasa cam 450...
petreanu.ro
Petre Opris Nu contează cum se vor crea locuri de muncă în România. Important pentru aşa-zişii "neo-liberali" este ca statul să nu mai cheltuie bani pentru asistenţă socială şi să-i ofere gratis neo-liberalilor plini de idei şi nerăbdători să cheltuie fondurile puse la dispoziţie de politicienii populişti. Halal idei, halal politică, halal grijă pentru micşorarea discrepanţelor sociale şi obţinerea armoniei în societatea românească. Sloganul neo-liberalilor este clar: Totul pentru noi, nimic pentru ceilalţi! Un paradox: Victor Ponta a procedat la fel în ultimii doi ani, dar n-a îndrăznit să clameze public acelaşi slogan. A avut el grijă să se "îngroape" cu alte prostii populiste de trei parale.
Preda Mihailescu Dezbaterea nu este noua - in Europa intreaga zgarierea statului social este in toi. Dar in state occidentale unde nu mai se accepta usor identificarea lipsei unui post de lucru cu lenevia, procesul este mai prudent. "Ideile" acestui domn, despre care ne întrebam ce contributii productive ar fi in stare sa contribuie la societate, pe langa pareri, au fost formulate destul de similar de Orban in urma cu peste cinci ani, atragand critica EU - ne luam acuma dupa el, cu toate ponoasele, dar fara avantaje??? Sa le fie rusine la acesti papagali neliberali (exista un o prea mult acolo!)
Octavian Lupu Fara statul asistential ipochimeni ca Petreanu, Mandruta & co ar fi ramas in stadiul de proiect uman. Pe de alta parte sunt de acord ca ar trebui incurajata initiativa privata a tinerilor astfel incat acestia sa nu-si gandeasca viitorul doar in postura de sclavi (angajati) ai sistemului privat sau public. De asemenea initiative atat dreapta cat si stanga si-aduc aminte doar cand sunt in opozitie.
Stefan Kovacs Dl.Petreanu are idei fixe- cum ar fi de exemplu că orice asistat este un potențial hoț . Domnia sa uită faptul că cu 450 de lei nu poți să trăiești- ca să nu zic să trăiești decent și trece totalmente precum purcelul prin cucuruz peste o altă informație- aceea că 2 milioane de români primesc un astfel de ajutor.Ceea ce- la un calcul sumar dă că mai mult de 1 din 10 români se află în situația de a dormi în cutii de carton .
Într-un experiment de psihologie (sursa) subiecților li...
voxpublica.realitatea.net
P.O  Dacă 2 milioane de români nu vor mai primi ajutorul social de care beneficiază în prezent, indicatorul consumului de produse de strictă necesitate va scădea şi mai mult. Scăderea consumului va constitui pentru companiile particulare un nou şoc şi se va intra în vrie cu locurile de muncă de la aceste firme, plus incapacitate de plată şi falimente în lanţ. Nenea care a scris articolul cu pricina nu vede mai departe de vârful nasului!
S.D  Alta data as fi alocat ideilor lui Gabriel Liiceanu macar o postare
separata, asa, din politete. Acum, consider spusele sale parte
integranta a ideilor lui Vlad Petreanu, vazute insa la scara mare, cu
focusul pe contributia istorica a lui Basescu. Aceeasi
idee de dezbinare a sociatatii pe diverse criterii anima si pe cel care
si-a gasit in ultimii 10 ani modelul in viata. Daca pana acum Liiceanu
considera ca romanii sunt impartiti in categoria "alesi" si categoria
"boi din nascare", sugerand clar ca cei din urma ar trebui lipsiti de
dreptul de a vota, acum cele doua categorii definitorii sunt "ticalosii"
si cei care se recunosc intre ei prin amusinare ca fiind de partea
valorilor basiste. :
"Și voi merge atât de departe, încât voi spune că pana strecurată mortal de Băsescu în mașinăria autohtonă a Ticăloșiei a funcționat, urmând modelul odată creat, și în momentul în care, cu prilejul ultimelor
alegeri, el se pregătea să iasă pe poarta Istoriei. Scenariul gripării
mașinăriei Ticăloșiei a fost cel pe care-l inaugurase la sfârșitul lui
2004."
Cine doreste dezbinarea, ruperea, dizarmonia romanilor?
Todosiciuc Bogdan Adrian Nu vi se pare nostim ca "jurnalisti" ca Vlad Petreanu sau Lucian Mandruta, care au fost la mai multe televiziuni cu patroni anchetati/condamnati pentru tunuri date "la stat", deci care si-au luat salarii din bani furati de la stat, cer desfiintarea statului asistential? Cu ei n-a
S.D  Bravo, Adrian! Ai prins un amestec la care nu m-am gandit!

Niciun comentariu: