sâmbătă, 8 septembrie 2018

Summitul “celor trei mări”

Adrian Severin
Summitul “celor trei mări”
O inițiativă care ar fi trebuit să reprezinte o oportunitate pentru recuperarea suveranității României și consolidarea securității ei, precum și pentru profilarea sa ca actor semnificativ în Europa de est și de Sud-Est, ca și la Marea Neagră, se transformă, după toate probabilitățile, într-un alt eșec istoric. Să fie de vină incompetența, trădarea sau amândouă?
QMAGAZINE.RO
În prima parte a lunii septembrie (2018) va avea loc – sau ar trebui să aibă loc – la București întâlnirea reprezentanților de vârf ai statelor membre ale „Inițiativei celor trei mări”. Citește și: Apel către Iohannis O idee apărută în perioada interbelică Inițiativa vizeaz...


Comments
PAz
Toate micile antante sunt avorturi anuntate, din principiu. Tarile mici sunt slabite si mentinute in aceasta conditie tocmai pentru a depinde de un sponsor sau altul. Ele raman tari mici tocmai pentru ca nu pot veni organic immpreuna.

La intrebarea "Să fie de vină incompetența, trădarea sau amândouă?" as raspunde: De cand incepand ar trebui sa ne punem astfel problema in Romania post-decembrista?

Atatia tipa AMERICANII in sus/jos, ca dupa RM2. Atunci a trebuit o noua generatie de romani sa vada ca trebuiau sa faca mai binele prin ei insisi--dela literatura la industrie, dela o tranzitie pe cat de tarzie pe atat de accelerata din feudalism, la geopolitica.
Manage

Doina Nicolescu Proiectul "Intermarium" inteleg ca se indeparteaza, dar sunt curioasa cum se va descurca presedintele Iohannis intre reprezentantii SUA si Germaniei pe problema energiei.
Manage


Constantin Gheorghe
Gurile rele zic că Ponta se pregătea să stea cu curul în Cele Trei Mări. Între timp Trump i le-a tras de sub cur, via Giuliani...

Niciun comentariu: