miercuri, 9 martie 2016

Evolutii recente

Evolutii recente – 23 februarie 2016

 
Prospectiv A-z
 

Mi se pare mie sau cele mai importante 2 evolutii recente sunt acestea de mai jos?

 

 

.
1) http://www.cotidianul.ro/ciolos-primele-propuneri-de.../

 

 

Cioloş, primele propuneri de reformă a administraţiei

COTIDIANUL.RO


Smaranda Dobrescu Intrebarea de baza este daca un cabinet de tehnocrati cu sarcina uzuala de a pregati alegerile si a gestiona treburile curente este indicat sa faca reforme esentiale nepuse de acord cu politicul care , sper eu , va reveni la putere in virtutea unei normalitati.De adaugat ca la investire guvernul Ciolos nu a mentionat nimic din aceste intentii in programul de guvernare (Serban Nicolae are dreptate ca sunt suficiente motive pentru depunerea unei motiuni de cenzura, dar seful Deagnea il persifleaza)
A doua observatie cu caracter general este aceea ca regionalizarea cand ne-o vindea pe gratis Dragnea era pusa in legatura cu federalizarea UE si se baza in mare masura pe fonduri europene. De atunci s-au petrecut destule in UE ca sa fim indreptatiti sa ne intrebam daca nu cumva Premierul vinde pielea ursului din padure.
In afara de reforma invatamantului despre care am mai vorbit si noi aici si multi altii priceputi in domeniu, iata ca se propune si un plan de reducere a saraciei cu tema principala ajutoare pentru incurajarea copiilor sa mearga la gradinite, ca si cum acest lucru ar fi determinant si asigurator pentru urmarea mai departe a scolii pentru atatia copii saraci. Cred ca e inutil sa ma intreb daca totusi mai exista si alte idei de combatere a saraciei.
Etc, etc

 

Draghi Puterity Basescu spune de multe ori lucruri adevarate. Unde insa cad il plasa aproape toti romanii e in credintza ca daca cineva a diagnosticat corect o problema, el va face totul, sau macar va incerca sa o remedieze. Basescu insa pune diagnostice corecte doar pentru a accede el la puteri dictatoriale. Dupa care face exact ce le-a reprosat el altora insa mult mai abitir. Dupa 10 ani chiar nu intelegem lucrurile astea? Cate flote mai trebuie sa ni se volatilizeze pentru a pricepe ca Basescu nu are "si un proiect national" cum mai cred si astazi unii apropiazi, trimisi de el in puscarie, ci e intaiul tradator al tarii.

 

Smaranda Dobrescu Draghi, ai reusit o caracterizare excelenta intr-o forma sintetica 

 

Prospectiv A-z .
Centru scrie: 

...descopar declaratiile facute in august 2015 la zilele culturii maghiare la Cluj de bietul Vasile Dancu , sociolog – fost demnitar PSD pana in 2005 , actualmente ministru in guvernul Ciolos .
Tineti-va bine , e tare .
Da greata sau ameteli , dar e epocal .
Se trateaza subiectul " romanii si maghiarii se ignora in Transilvania , ce facem ? " .
Interventia nenorocitului Dancu : " istoria a fost falsificata , pentru a se prezenta istoria Clujului ca oras romanesc " .
Da , domnule Dancu , Clujul nu era romanesc pentru ca valahii nu aveau dreptul sa se instaleze in el .
Cand episcopul Bob a reusit instalarea primei biserici romanesti in Cluj , in 1808 , au fost petitii " sa nu lasam aceasta rasa de raufacatori sa se instaleze in Cluj " – asta cand toata zona din jur este 85 % locuita de romani .Dancu uita sa spuna ca , in sovinismul ei , administratia maghiara a cedat toate imobilele din Cluj celor doua biserici maghiare , catolica si reformata , astazi proprietate pe 100 % din imobiliarul central clujean ( si oradean, si targmuresean … )
Continua nefericitul Dancu " si romanii , si maghiarii , au in comun ca se opun deciziilor Bucurestiului " ( adica Bucurestiul , reprezentand unitatea , Capitala , Tara ar fi un centru ostil si rau-voitor ) – incredibil ! Dancu se alatura eforturilor straine de a semana dezbinare intre romani …
Dancu ataca Bucurestiul , el , tipul fizic perfect al fanariotului ( facies brun , mustata ) , el , nascut la Nasaud dar cu nume neardelenesc , foarte posibil originari din Muntenia si instalati in Nasaud …unul

 

Prospectiv A-z .
2) http://www.cotidianul.ro/scandal-la-nivel-inalt.../

 

 

Scandal la nivel înalt: preşedintele – acuzat de înaltă trădare

COTIDIANUL.RO

 

Smaranda Dobrescu Ajuta-ma te rog sa-mi amintesc cazurile in care Basescu nu s-a supus impunerilor Germaniei sau cand a cerut Parlamentului mandat pentru o anume reprezentare. Din acest punct de vedere comportamentele au fost similare iar in privinta informarilor, cam tot la fel.

 

Prospectiv A-z .
Desi intrebarile sunt retorice, talcul lor merita prospectat.

 

Mihai Ion Turcu De la Stefan cel Mare si Sfant toti conducatorii romanilor pot fi acuzati, in abordarea Domnului TB, de "inalta tradare", desigur nu domnia sa..

 

Prospectiv A-z .
Problema aici este daca ruptura Germaniei de Vestul Atlantic este reala/iminenta/etc si, in plus, daca trece prin Romania.

Sau Basescu si cu parazitii sai intoxica Unchiul?

 

Draghi Puterity Prospectiv A-z - cel mai probabil e vorba de o intoxicare a lui Basescu, ceva de genul "Marea Neagra e un lac rusesc". Cand a facut-o Basescu nici vorba de asa ceva, dar comentariile lui aiuristice, menite a le arata americanilo cat de important e sa-l pastreze pe el in functie, au dus probabil la niste reactii in SUA care au culminat cu trecerea liniei rosii a rusilor in Ucraina si pornirea celui de-al doilea razboi rece. Dupa care Marea Neagra are toate sansele sa redevina un lac rusesc. 

Faptul ca lui Basescu ii reusesc astfel de "self fulfilling prophecies" nu e atat dovada abilitatii lui ca "animal politic", cat a incompetentei nullitatilor care populeaza mai nou Departamentul de Stat al SUA. Astfel americanii au pornit la razboi dupa ce a au reusit sa piarda "mintile si inimile" romanilor principalul pion in zona. Sa sacrifici sustinerea aproape neconditionata a milioane de romani pentru a-ti apara un asset care te mai si dezinformeaza pe deasupra - greu de imaginat ceva mai stupid.

 

Mihai Ion Turcu Am fost profund lezati moral si afectati parctic de imixtiunea americana intr-o chestiune interna constitutionala.

 

Prospectiv A-z .
Sasul e ca si tinut in lesa...

"O fi Klaus Johannis conștient de toate acestea? Va ști el să le contracareze?" 

http://www.conteledesaintgermain.ro/klaus.../24-02-2016

 

Prospectiv A-z .
Cititorii au rapsuns:

(I)
Augustin Radescu 
Ce le trebuie mai marilor lumii, in Romania? Forta de munca ieftina. Cum poate fi mentinuta ea ieftina? Tinind veniturile salariale cit mai jos. Ceea ce trimisii speciali de la Bruxelles in capitala Romaniei, chiar fac! De fapt sa ne amintim declaratia unei fapturi despre care, daca ar fi sa imi reprim lucrurile urite care imi vin, ar trebui sa nu mai spun nimic (parafrazez): romanii sa munceasca pe 2 lei!
Minunat! Salarii mici, profituri mari!
Asa ca, de ce "a pierdut" Ponta alegerile?
– fiindca a anuntat ca Romania nu mai are nevoie de FMI
– fiindca avea de gind sa creasca in continuare pensii si salarii (salarii mari, profit mic!)
– fiindca a demarat o relaxare fiscala fara precedent (cu aceleasi efecte)
– fiindca a conturat aducerea unor investitii straine uriase, in Romania. E adevarat, fiind chineze, sint bune doar in Franta, Germania, Olanda etc. Pentru Romania sint toxice!

Ar mai ramine de aflat si CUM "a pierdut"
Probabil, tot asa cum a cistigat basescu in 2004 si 2009, (basculare incredibila dupa lasarea noptii!!!)
Ceea ce chiar nu inteleg, desi ma framinta de mult timp, este de ce nici Nastase, nici Geoana si nici Ponta nu au cerut renumararea voturilor. 

(II)

un sceptic revoltat - 

Iohanis e parte din sistemul diabolic hranit si ingrasat de Basescu. E suficient de santajabil ca sa se califice in "capul trebii". Basescu (sluga credincioasa a sistemului inca de la infiintarea lui, prin'90), cu un trecut comun cu cel al binomului stie partitura si prezinta garantia continuitatii. Jumatate din banii platiti bugetarilor sunt la institutii de forta, multe chiar militarizate. Avem cele mai multe (cu cei mai multi angajati)servicii secrete. In timp ce se dezvolta, perfectioneaza si penetreaza tot spatiul public, Romania dispare incet dar sigur. Daca aveati vreo indoiala, uitati-va la Haitti. Cand au aparut "tehnocratii", a fost clar ca Romania a pierdut orice contact cu democratia. Numai Iohanis credea ca e guvernul lui. E doar prelungirea palida a guvernului Boc, un fel de linia a 3-a, ca linia a 2-a era MRU si asta pastrat la loc de cinste. In afara lui Basescu (devenit un fel de eminenta cenusie, adica trage sforile din umbra), toti oamenii lui sunt "la butoane". Tot aparatul lui represiv, cu dosarele gata sa fie puse pe rol pentru cei ce supara sau incomodeaza pentru ca binomul e sprijinit de toate celelalte institutii ale statului, dar si de ambasade. Singura problema e ca Basescu e cu "partenerul strategic" si Iohanis are mai mult afinitati europene. Cat timp interesele converg, e OK, cand incearca sa iasa din rand, lantul se scurteaza si apar "indignatii", care, ca nicaieri in lume, apara sistemul si institutiile. Oamenii pusi de Basescu si care-i musai sa ramana pana-si termina treaba (adica tara) sunt numiti pe aceleasi principii ca "guvernul meu": prietenul, asistenta, secretara, recomandati de un prieten, oricum fara nicio legatura cu profesionalismul, caracterul sau IQ-ul (adica tehnocratia). Cand au spus ca nu pot face mare lucru, ca sunt guvern de tranzitie, multi i-au crezut, ba chiar de-asta au si fost votati in parlament. Acum schimba tot, inclusiv administratia, fac si desfac legi importante si nimeni nu se mai mira. Pentru ca daca nu Iohanis, atunci Basescu si daca nu esti de acord, "pericolul de la granita", contextul international", "deficitul de la pensii" si toate lozincile lui Basescu. In afara necesitatii imprumutului la FMI. Dar urmeaza. Nu vi se pare ciudat ca in noiembrie recunostea tosta lumea (inclusiv tehnocratii) ca avem crestere economica si ca vor aplica toate legile votate, pentru ca sunt bani si acum nu mai sunt bani pentru nimic? Parca asta ar fi adevaratul motiv pentru care a picat Ponta – erau bani, asa ca au venit astia si au rezolvat problema: in curand vom avea nevoie de FMI ca sa supravietuim. In noiembrie au spus ca au venit sa sprijine investitorii straini si privatii. Cred ca s-au referit la multinationale pentru ca numai pentru astea lucreaza.Marile investitii cu care s-au laudat se dovedesc a fi dotari uriase de la si prin multinationale, pentru aceleasi institutii de forta, plus niste achizitii militare din Germania (poate nu degeaba a si-a inceput mandatul Iohanis cu marirea bugetului apararii, motiv de artag pentru Basescu, care i-a amintit public ca altul e partenerul strategic. Cred ca aici e marea diferenta: Basescu si-a platit datoriile si mai are de incasat in timp ce la Iohanis se aduna facturile. In rest, aceiasi truditori in campul tactic…
P.S. Ati vazut sumele (totusi) uriase la care sunt evaluate de ANAF cladirile Intact? Oamenii ziceau ca nimeni n-ar plati atat. Dar statul? Pentru ca in Romania numai statul plateste preturi nesimtite (vezi Microsoft) si trebuie pastrati la comanda cei ce stiu sa cearna sita dosarelor grele de coruptie. Mai ales ca s-au cam ingrasat institutiile, unele noi s-au infiintat , mai mutam din provincie niste unele…

 

Prospectiv A-z .
vandam
cine are curaj sa puna un pariu....carevasazica voiculescu in puscarie..crin antonescu surghiunit...victor ponta in procese gabriel oprea in procese cat va dura pana cand johanis va fi bagat la puscarie de oamenii din justitie ai lui basescu iar basescu va reveni la putere asta prin partidul popular european

sss
Pai d-aia a si iesit KWJ la alegerile facebook,e inofensiv.Daca iesea Ponta isi aducea secureii lui si ai lu' chioru erau trimisi pe centura.

Mai e o ipoteza care verifica...
Mai e o ipoteza care verifica (logic) ce se intampla: Iohanes sa fie tot omul puterii oculte/SRI... (au mai fost aluzii in spatiul public). Varianta asta explica si de ce n-a schimbat pe nimeni din mecanismul ocult de cand a venit la putere; explica si de ce a fost sustinut de „partidul Faecebook" ca sa vina la putere, explica si usurinta cu care a preluat PNL, explica si de ce n-a fost deranjat la imunitate sau la case ilegaliste, etc. (Exercitiu: aplicati metoda reducerii la absurd.) Daca e asa, probabil asteptam degeaba sa strice mecanismul...

Un Fost
Sunt iesit de ceva timp din servicii, si stiu ce spun: Contele e foarte, foarte aproape de adevar!

Ezechiel
Americanii fac un joc periculos. Inca nu-si dau seama pentru ca ambasada, mai precis CIA dar si SRI-ul raporteaza la Washington( sri-ul nu mai raporteaza de mult Romanilor) triumfalist, cu siguranta eronat ! Popularitatea SUA in Romania a scazut alarmant. De la peste 80% in anii '90 , la 60% in 2012 la referendum si la cca. 55% in prezent. Tot acest tobocan ...datorita sustinerii lui Basescu ! Trendul este foarte, foarte periculos in primul rand pentru Romania pentru ca "sustinerea lui Basescu, prin ricoseu, ne poate arunca-n bratele rusilor"....doamne fereste ! Polonezii au inteles asta si recent au decapitat "basistii" lor ! Basismul este risc de securitate nationala ! 

John
Multe intrigi mai baga contele asta. Nici macar de logica nu-i pasa. Ne ia de prosti pe toti. Cum sa fie Kovesi omul lui Basescu dupa ce i-a bagat la mititica pe fratesu si pe Udrea ? Singura explicatie pe care mi-o dau de ce nu e si el inchis inca e ca e protejat de licurici la care a supt multa vreme, conform spuselor lui. Nu stiu daca cineva in Romania mai poate avea incredere in Basescu. Aproape ca nu a colaborat cu cineva pe care mai apoi sa nu-l tradeze. Johannis nu e atit de prost incit sa nu stie asta. Insa are el principiile lui. Nu vrea vinatoare de vrajitoare si nu vrea epurari ale celor de dinainte. Vrea sa fie impaciuitor. Multi de pe Dimbovita nu-l inteleg. Desi intentia lui e laudabila nu sunt sigur ca face bine. Nu trebuie sa fi iertator cu cel care sti ca daca va ajunge din nou sus te-ar rupe.

 

Prospectiv A-z .
Alte indicii temeinice
Nu-l sustin nici din recunostinta filiala,nici din ordin americanesc ci pur si simplu prin presiune sub forma de santaj,bine cunoscuta si aplicata de Basecu exersata din plin atat pe vreama lui Ceasca,prin turnatorii si mituiri deopotriva,cat si in prezent prin manevre asemanatoare fata de care cei numiti si serviti de el nu indraznesc sa-l atinga nici cu o floare fara sa riste o eventuala"dezvaluire" venita din partea individului,dupa principiul "eu v-am facut,eu va omor".Pana acum i-a speriat cu fel de fel de "glumite",parti ale aceluiasi scenariu,pentru a-si confirma pozitia,sub forma de avertismente.Cat despre Klaus,acesta nu va misca in front,atata timp cat il mai pasioneaza colectia de case pe daiboj,de unde pricini aparent nevinovate se pot transforma oricand in dosare pline de suspiciuni rezonabile rezolvate de binom sau trinom,la alegere.Asa ca...
Publicat acum 15 ore şi 26 minute

c.g.
Un articol aiuritor cu revenirea lui Basescu la butoane s.a.m.d. ! Cred ca se exagereaza cu articolul asta, prea multa importanta se acorda lui Traian Basescu, in fond un gargaragiu ,o marioneta precum predecesorii sai in jiltul Cotrocenilor ! La viitoarele alegeri sotul doamnei Carmen nu are sa mai fie ales din cauza de prea mare comoditate si tupeu pe care le-a scos la iveala dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta dupa alegerile din noiembrie 2014, practic a facut ceva moderabil pe cei care l-au votat sau nu l-au votat-nominalizarea mangafalei MRU la '' ochiul si timpanul extern, nominalizarea ca Premier a lui Dacian Ciolos chiar daca romanii au votat bine sau rau PSD si '' asociatii ''in 2012 ! 
Acelasi @ Alte indicii temeinice
+3
Era sa uit ! Cat despre sustinere americana,aceasta nu exista decat la nivel de ambasada,dat fiind mostenirea transmisa de mister Gietenstein,catre urmasii sai cu miros de amestec in afaceri banoase la fondul Proprietatea,unde de asemeni Basecu are suficiente date de eventuale dari in gat,in caz de...Sefii lor de la Waschington,nu sunt interesati atata timp cat inca confunda Bucurestiul cu Budapesta si nu stiu inca de care parte sa se situeze...

 

Prospectiv A-z .
Iata ca a aparut si o a treia: 


Adrian Severin

"Acum câteva minute am aflat din presă, întrucât nu s-a comunicat nimic oficial, că ÎCCJ a hotărât condamnarea mea în scandalul "Sunday Times". Aceasta în ciuda faptului că în dosar nimic nu susține o asemenea concluzie. Nu cunosc încă argumentele pe care se întemeiază ea și le voi comenta atunci când le voi afla.

Consider că hotărârea este monstroasă nu doar în raport cu nevinovăția mea dovedită și pe care o susțin cu tărie în continuare dar și în raport cu ceea ce este de așteptat ca niște judecători români să facă pentru a nu pune pe umerii României povara unei rușini nemeritate. Aceasta este o nouă pată pe roba magistraturii noastre. Ceea ce a început printr-o farsă jurnalistică pare a se încheia printr-o farsă judiciară.

Voi face apel și voi lupta până la capăt. Nimeni nu trebuie să conteze pe lașitatea mea."

Niciun comentariu: