luni, 7 martie 2016

Protectia investitiilor

Protectia investitiilor – 25 februarie 2016


Dinica Roman
 a distribuit postarea publicată de Gheorghe Piperea.
 

http://www.huffingtonpost.com/…/spain-empty-cities_us_56ba6…

 

Gheorghe Piperea

24 februarie la 16:28 · București, România

Ce recomandare de protectie a investitiei face o firma de brokeraj - Tradeville, pe numele sau :

"Suntem de parere ca ingrijorarile tot mai mari in privinta Chinei sunt absolut justificate. Cifrele devin tot mai sumbre, iar autoritatile de la Beijing continua sa manifeste o atitudine mai degraba incoerenta si plina de improvizatii.

In opinia noastra, investitorii care doresc sa-si protejeze portofoliile de o scadere importanta pot replica o serie de active de refugiu prin ETF-uri:

- Titlurile de stat (in special cele americane, dar si cele germane sau japoneze); 
- Metalele pretioase (in special aurul); 
- Valutele de refugiu (cu precadere yenul japonez); 
- ETF-uri inverse ("inverted ETFs"), fonduri pasive care se apreciaza odata cu scaderea burselor".

Aha. Interesant. Eu am spus asta in urma cu mai mult de o luna. Doar ca am indicat ca moneda de refugiu francil elvetian si nu yenul. Postarea s-a plimbat de vreo 170 de mii de ori pe FB si atit.

Intre timp, BNR si-a ocupat agenda exclusiv cu legea darii in plata, lamentindu-se inutil ca legea va "omori" programul Prima casa, iar tinerii nu se mai pot baga sclavi la banci in contracte pe 40 de ani.

PS Isarescu a anuntat azi (mai devreme cu 6 luni decit ma asteptam eu) ca va declansa mecanismele necesare scumpirii creditului in lei. Asta dupa ce le indica romanilor, in oct 2015, sa se impumute in lei, ca creditul e ieftin. O fi fost ieftin pina acum. de acum incolo, scapa cine poate (recte, cei care au dobinzi fixe la lei).

 

Dinica Roman http://www.huffingtonpost.com/.../spain-empty-cities_us...

 

 

The Surreal, Unfinished Cities Abandoned After The Financial Crisis

HUFFINGTONPOST.COM|DE KATE ABBEY-LAMBERTZ

 

Ioana Muresan Iata unde s-ar putea stramuta populatii pe perioada cand in tarile lor se duc razboaie.

 

Dinica Roman Vor fi victime si din populatii.

 

Ioana Muresan Le scrie bine Piperea, hmm. Nu l-am auzit cum vorbeste, dar pare un ins serios. Daca o fi si curat, nesantajabil...

 

Smaranda Dobrescu O idee buna cu conditia ca polonezii sau oricare altii care au stopat lucrarile din lipsa de fonduri sa regaseasca acele fonduri si sa faca infrastructura necesara de transport. Altfel s-ar transforma micul orasel intr-un loc de izolare (cum propuneau baimarenii sa exileze romii), un loc unde nu exista activitate economica sau legaturi cu lumea..

Niciun comentariu: