joi, 10 martie 2016

Why do fake posts go viral?

Why do fake posts go viral? – 27 februarie 2016


Prospectiv A-z
 a distribuit postarea publicată de World Economic Forum.
"Facebook-ul... acest Heartland al internetului.
Take control over it and you can rule the World."


Why do fake posts go viral?


Prospectiv A-z .
Care sunt premizele Dianei Elena? Ca fb-ul va substitui realitatea, inclusiv in satele romanesti? Ca aceasta realitate-surogat, in caz ca va fi imbratisata precum alte experimente TOTALITARE, va exista doar cu un singur centru de comanda?

Preda Mihailescu Nu am citit articolul, dar insusi tema m-a facut sa tresar: oare nu striga aici hotul "prindeti hotul"?

Dinica Roman Din articol: "We have studied the dynamics inside a single echo chamber. What we found is that the most discussed content refers to four specific topics: environment, diet, health and geopolitics."

Domnule Mihailescu, vi se pare ca noi discutam preponderent geopolitica? Ce spune asta despre noi?

Mihai Ion Turcu   Internetul este in sine un lucru bun. Desigur este un mediu care faciliteaza manipularea. Problema nu este nici internetul nici manipularea vehiculata ci declinul conditiei intelectuale a utiliztorilor, capacitatea de judecata care se formeaza institutional (scoala) si cultural, incluzand cultura polirtica. Populatii bine instruite, bine formate si cultivate prin consum cultural valoros sunt greu manipulabile pentru ca o buna si consistenta formarmare a ndivizilor sociali insemneaza capacitate de judecata si critica la nivelul cetateanului. Manipularile geniale sunt rare, de regula manipularea este grosiera.

Dinica Roman "Populatii bine instruite, bine formate si cultivate prin consum cultural valoros sunt" numai in opere de arta.

Preda Mihailescu Poate sa spuna despre noi tot felul de lucru - pentru ca nu ne uneste cu adevarat o tema obsesiva comuna. Ci mai mult o inclinatie catre analize nepripite. Si nu numai in geopolitica, si in educatie, economie, etc.

Prospectiv A-z .
Merita citit caci asa iti dai seama de structura campului de forte si cat de debila este pozitia cetateanului. Pana recent suveranitatea in lumea unipolara se exprima ca functie de suveranitatea monedei. Acum adaugam si suveranitatea pe internet. Probabil ca asistam la un fenomen trecator in ceea ce priveste internetul de azi--ca acela al permeabilitatii granitelor de pana la introducerea notiunii de pasaport..

Preda Mihailescu Nu inteleg chestia cu pasaportul,Prospectiv A-z! Acele echo chambers sunt benevole, spontane si ne delimitate...

Prospectiv A-z .
Pasaportul metaforic de care vorbesc n-are legatura cu echo-chambers, ci furnizeaza o analogie pentru posibila evolutie a internetului. Unii vor vrea sa se protejeze de binefacerile acestuia.

Mihai Ion Turcu Multi !

Niciun comentariu: