marți, 1 martie 2016

3 ani cu executare

Prospectiv A-z shared Adrian Severin's post.
February 23 at 3:16pm
.
Dintr-un comentariu aflu ca ar fi vorba de 3 ani cu executare. De acum, pare a ne fi anuntat, vom avea numai eroi.
Acum câteva minute am aflat din presă, întrucât nu s-a comunicat nimic oficial, că ÎCCJ a hotărât condamnarea mea în scandalul "Sunday Times". Aceasta în ciuda faptului că în dosar nimic nu susține o asemenea concluzie. Nu cunosc încă argumentele pe care se întemeiază ea și le voi comenta atunci când le voi afla.
Consider că hotărârea este monstruoasă nu doar în raport cu nevinovăția mea dovedită și pe care o susțin cu tărie în continuare dar și în raport cu ceea ce este de așteptat ca niște judecători români să facă pentru a nu pune pe umerii României povara unei rușini nemeritate. Aceasta este o nouă pată pe roba magistraturii noastre. Ceea ce a început printr-o farsă jurnalistică pare a se încheia printr-o farsă judiciară.
Voi face apel și voi lupta până la capăt. Nimeni nu trebuie să conteze pe lașitatea mea.


Comments


Prospectiv A-z .
Luminita Arhire


(I)


Condamnările politice, în România, urmează un tipar care cuprinde , obligatoriu, măcar o secvenţă indispensabilă: “să găsim pe cineva , persoană importantă, dintr-o instituţie, care să accepte să declare instituţia PARTE VĂTĂMATĂ” . Căci, fără “vătămare”, fără prejudiciu, castelul de cărţi de joc ridicat între coperţile dosarului, s-ar prăbuşi grămadă, la prima adiere.


Pentru ca acel cineva să accepte să vâre instituţia în această horă sinistră, se utilizează absolut orice metodă , oricât de sordidă: recompense nemeritate (Julien Dacian Cioloş în dosarul lui Dan Voiculescu) , eliminarea din ecuaţie, cu dosar penal şi condamnare (Adrian Grăjdan în dosarul lui Adrian Năstase) , presiunea, demiterea şi ameninţarea cu dosar penal (Gelu Diaconu în dosarul lui Victor Ponta) .


Nu este prima dată când spun că ei n-au imaginaţie… în punctul în care am ajuns, însă, nici nu le mai trebuie… Exact ca în anii 50, lucrurile se desfăşoară la vedere, fără grijă pentru detalii şi subtilităţi. Populaţia trebuie SĂ VADĂ şi SĂ ÎNŢELEAGĂ. Fără înţelegerea şi acceptul complice al cetăţeanului, ar lipsi satisfacţia puterii plenar afişate, depline şi implacabile.


Consecinţele condamnărilor colaterale, ca justificare, prin ricoşeu, a CONDAMNĂRII PROEMINENTE DEJA HOTĂRÂTE, sunt , întotdeauna, devastatoare… Oamenii aceştia rămân aproape anonimi, ei nu mai apar în nesfârşitele reluări în presă ale cazurilor “celebre”, pentru că numele lor nu sunt tentante pentru public. “Loturile” de vieţi distruse sunt doar o trenă pe care calcă unii, cu nepăsare sau cu sarcasm.


În schimb, oricare dintre dumneavoastră, prieteni, poate verifica, pe de altă parte, în relatările jurnaliştilor, “diluarea” totală a faptelor şi a probelor , adică a “poveştii” aşa-zis infracţionale, şi relatarea telegrafică, cu accent mai cu seamă pe pedepse; cuvântul “puşcăriaş” este utilizat din plin, pentru sonoritatea lui penetrantă.


Cred, SPER! că în iad există un cerc al magistraţilor ticăloşi ; cred că şi pentru jurnaliştii canalii, e un cerc….dar poate că există cercuri şi aici, la suprafaţă…


(II)


Nu cred că vreunul dintre noi, prieteni, avea vreo îndoială că împotriva lui Adrian Severin se va pronunța o sentință CU EXECUTARE . Nu cred că Adrian Severin însuși avea vreo îndoială …poate doar referitor la numărul de ani , de luni și de zile. Și de duminici… acestea fiind de obicei, după cum se spune, mult mai puține decât sunt trecute în calendar.


Citesc postările de pe pagina lui Adrian Severin… dincolo de inteligența vie, de felul îngrijit și sistematizat de a-și prezenta materialele, are un stil extrem de plăcut . Când România a câștigat un diplomat, a pierdut, sunt sigură, un fermecător ”écrivain”.


”Cazul Adrian Severin” , este, pentru a câta oară? o crimă cu îndelungată premeditare. La Bruxelles, România își permite luxul de a fi reprezentată , pe viață cred, de ”patriotismul” debordant al Monicăi Macovei. Asta se pliază pe efortul de a băga la închisoare mare parte din ceea ce are România mai bun, efort care produce răni adânci și hemoragii în adâncul unei țări spre al cărei viitor, dacă-ți arunci ochii, vezi doar pustiul.


Mă gândesc la Adrian Severin ca la acel viitor deținut politic căruia, dacă toate lucrurile merg conform planului, și mult diabolizata literă ”f” din articolul 96, aflată deja pe cale de dispariție, își va da obștescul sfârșit, i se va răpi, odată cu libertatea , și dreptul de a scrie în închisoare, scurtându-și astfel durata pedepsei. Adică, întemnițat de două ori, simultan…


Prospectiv A-z .


Nu am sters si nu voi sterge nici un comentariu la anuntul meu de mai sus. Pe de o parte, pentru ca nu pot spune ca ar fi in afara subiectului. Pe de alta parte, intrucat incarcatura de ura, lipsa de eleganta si deficitul de logica ale unora dintre ele fac parte din realitatea trista a societatii noastre. O realitate ce nu trebuie ignorata.


Nu pot intelege logica celor care spun ca un om nevinovat trebuie sa se plece in fata unor acuzatii nedrepte si ca renuntarea la lupta este mai onorabila decat rezistenta in fata nedreptatii. Nu pot avea decat mila fata de cei orbiti de o ura autodistrugatoare care ii face sa treaca peste evidente, peste fapte, peste rationamente simple spre a arunca cu laturi intr-un om si asa lovit, pe care nu il cunosc personal, despre care nu stiu cum traieste si care nu le-a facut personal nici un rau. Nu pot avea decat repulsie fata de cei care nu pot sa isi exprime gandurile decat in termeni suburbani, intr-un limbaj josnic si intr-o gramatica defectuoasa.


Este limpede ca momentele prin care trec sunt grele. In masura in care nu ma vor ucide, ma vor intari. Pentru dvs, toti ceilalti, inclusiv cei care ma injura fara sa stie de ce, ele sunt insa cu mult mai grele. Pentru mine sunt grele intrucat vad cum se prabuseste lumea valorilor pentru care m-am luptat sacrificand totul. Pentru dvs este greu intrucat sunteti obligati sa traiti in aceasta lume si sa ii inghititi mizeriile, fara a avea macar consolarea de a fi luptat impotriva ei.


Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Suntem alaturi de Adrian Severin respectandu-i singuratatea, cred! Ori dincotro vii, cine cunoaste in picaturi, cu pipeta sau cu polonicul experienta de a fi dat ofranda setei nesaturabile de tzapi ispasitori, infipta ca si cuiul lui Pepelea in firea omeneasca, stie sa revada declansarea acestei forme irationale de ura, frica si indepartare, mereu aceeasi, merei diversa. Domnul Severin, in singuratatea incontestabila, nu veti fi singur - si noi suntem alaturi in gand, si dupa putinta in fapt. Asta este!


Adrian SeverinAdrian Severin Va multumesc, dle Mihailescu.


Prospectiv A-z .


"Preiau pe pagina mea frumosul si foarte pertinentul text de mai jos, apartinand doamnei Luminita Arhire, peste care am dat intamplator, navigand pe retelele sociale."


Cu ocazia asta alfu ca in estimarea dansului, Atelierul este un loc peste care da "intamplator navigand pe retelele sociale."





Adrian SeverinAdrian Severin De ce? Textul nu se gasea si in alta parte?

Prospectiv A-z .De ce, l-ati luat din alta parte?

Adrian SeverinAdrian Severin Am avut impresia ca este preluat din alta parte si in sensul asta am dat intamplator peste el. Imi cer scuze daca am gresit cu ceva. Spuneti-mi cum era bine sa scriu si corectez. Pare a fi mai important decat imi imaginqm.


Prospectiv A-z .O atribuire la locul de unde l-ati preluat ar fi in ordine.

Adrian SeverinAdrian Severin Am corectat. Sper ca acum e bine.



NOTA BENE:  Problema mai sus nu este numaidecat faptul ca Adrian Severin n-a atribuit textul copiat, ci ca dupa un an si jumatate de folosinta, privilegiata ar adauga unii, a platformei Grupului Prospectiv, nu fara costuri pentru cofondatori si Grup, acesta gaseste potrivit sa se refere la continutul de idei dela Grupul Prospectiv ca la ceva "peste care am dat intamplator, navigand pe retelele sociale."

Ideea initiala, care a ghidat cofondatori ai Grupului, era sa gazduim opinii si discutii dintr-un cadru largit, care sa ne permita sa recuperam istoria recenta sine ira et studio. Acest incident pare ca da dreptate celor care s-au indoit din principiu de prezenta d-lui Severin la Grup. Acest domn da dovada de o slabiciune a caracterului similara cu aceea pe care de altfel o deplora la fostii colegi de ocupatie de la varful politicii romanesti. Probabil ca numai crezandu-se varful gandului politic romanesc isi poate explica ceea ce pentru restul arata ca inconsecventa caracterului.

Cat despre ce s-a putut afla in sensul deztelenirii istoriei recente dela Adrian Severin in acest timp, ramane pentru cititorii acestor bloguri sa decida.


Niciun comentariu: