luni, 29 februarie 2016

Surprize in Senat


Surprize in Senat – 17 februarie 2016


Smaranda Dobrescu


Sunt placut impresionata, ca sa nu spun uimita de luarea de cuvant a senatorului Serban Nicolae in plenul Senatului cu ocazia discutarii in prezenta premierului a cazului Antenelor. Acesta a profitat de ocazie si a amintit premierului tot ceea ce este grav si rau gestionat in treburile tarii. Am realizat cu aceasta ocazie ce inseamna ca un om politic sa nu fie santajat.


November Nov Si Eugen Teodorovici a avut un discurs inteligent! Asta e ministrul de finante care ne trebuia!

Smaranda Dobrescu Cred, dar pe el nu l-am prins.


Delia Bogdan Eu am fost placut impresionata de mai multi senatori. Chiar am fost surprinsa, evident in mod placut, de dovezile de verticalitate si analiza coerenta a unor domni si doamne senator.

Smaranda Dobrescu Ma bucur sa aud asa ceva. Eu m-am uitat doar spre sfarsit. Se simte ca Tariceanu are ceva ascendent asupra senatorilor, si poate ca chiar senatorii au reusit sa fie mai putin inhibati de toate constrangerile obisnuite.

Delia Bogdan Cred si sper ca au realizat ca acesta ar putea fi momentul lor, ca pot acum demonstra ca locul lor in Parlament nu este onorific si ca ei sunt in slujba celor care i-au votat si care doresc ca ochii plansi sa vada in sfarsit dreptatea (parafrazandu-l pe Panait Cerna).

Mihai Ion Turcu Canva am asistat la o teribila ancheta privind furtul tablourilor sin Muzeul Brukenthal. Anchetator era Ciacanica, un celebru criminalist. In uvertura anchetatorul a spus ca daca scutura pe indiferent cine cad 2-4 ani de puscarie. N-au aflat cine a furat tablourile dar au cazut anii de puscarie. A fost condamnata custodele depozitului de pictura ( tablourile au disparut din galerie). Doamna, la la 45 de ani cu un sot in varsta si doua fetite, se fracea vinovata de tainuirea unui furt. Seful galeriei, un zapacit, depusese la anticariat spre vanzare, cateva caiete de arta, caietele erau imprumutate de la Muzeul National de Arta. Doamna a descoperit caietele in anticariat, le-a cumarat si le-a inapoiat Galeriei Nationale. A fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare. A mai fost condamnat fotograful care la verificarea contabila privind cvonsumul de material fotografic a iesit perfect, dar a "recunoscut" ca fiind un fotograf bun, consuma mai putin material foro decat normal, din diferenta realiza ocazional fotografii speciale pentru lucrarile stiintifice ale medicilor. 2 ani de inchisoare cu executare. Seful galeriei, la chestiunea caietelor a adaugat faptul ca a opiniat la cererea unor doamne batrane din Barasov, privind valoarea de piata a unor tablouri, primind ca bonus o sticla cu,lichior. principial era interzis sa comunici cuiva pretul de piata a operelor de arta. 6 ani de inchisoare cu executare.Deci, daca o jumatate de an faci ancheta, trebuie sa intre cineva la puscarie .....

Niciun comentariu: