luni, 15 februarie 2016

Soarele artificial

Soarele artificial – 6 februarie 2016

Smaranda Dobrescu
 

Acest dispozitiv e denumit "soare artificial" intrucat el este destinat sa produca energie ca si Soarele. In interiorul Soarelui sub o presiune mare si o temperatura inalta,reactiile de fuziune au loc de la interior spre exterior. Aceste reactii de fuziune produc o mare cantitate de energie pentru a permite soarelui sa emita in continuu lumina si caldura.. Si totusi asupra Soarelui reactiile de fuziune sunt incontrolabile si distructive, intocmai ca efectul unei explozii de bomba -h vazut pe Terra. EAST serveste tocmai transformarii acestei energii intr-o resursa stabila si durabila. Prin reactiile de fuziune completa, izotopul de hidrogen extras dintr-un litru de apa de mare poate produce energie echivalenta cu cea oferita de 300 litri de benzina.

 

 

Progrès sans précédent pour le « soleil artificiel » chinois

Une équipe de scientifiques chinois de Hefei, capitale de la Province de l'Anhui, a…

RESEAUINTERNATIONAL.NET|DE RÉSEAU INTERNATIONAL

 

Prospectiv A-z S-o creada ei p'asta! Nu spun asta ca n-as vrea sa se intample, ci ca sunt cateva zeci de astfel de incercari esuate pana acum. Timp in care am fi putut sa modificam comportamentul capitalismului...

 

Smaranda Dobrescu Tot pe situl asta am gasit o amenintare a Chinei care se pregateste de mult pentru un mare razboi. Astepta sa inceapa Anul maimutelor. iata ca tocmai a inceput. Nu stiu sub ce influente se afla situl, dar probabil ca nu americane.. 
http://reseauinternational.net/lannee-des-douze-singes.../

 

 

L'Année des Douze Singes: prélude au Feu

RESEAUINTERNATIONAL.NET|DE RÉSEAU INTERNATIONAL

 

Prospectiv A-z .Orice razboi conventional incepe cu dezinformarea. De exemplu, chinezii pot spune ca au o sursa de energie grozava. Americanii, F35. Oamenii de stiinta britanici...

 

Dinica Roman https://www.technologyreview.com/.../the-great-german.../

 

The Great German Energy Experiment

Germany has decided to pursue ambitious greenhouse-gas reductions—while closing down its nuclear plants.…

TECHNOLOGYREVIEW.COM

 

Prospectiv A-z.  Toti se dau de ceasul mortii sa gaseasca un substitut (macar si partial) al petrolului. Cel mai sanatos substitut ar fi... abstinenta, caci nu exista inlocuitor al petrolului la orizont care sa permita continuarea flagelarii planetei de dragul minoritatii < 1%.

In timpul asta, energia autonoma romaneasca este falimentata, iar banii romanesti merg pe plata dobanzilor in loc sa mearga pe renationalizare.

Nu m-as mira sa citesc intr-o zi vreun sugubat care sa anunte cum capitalismul a ajuns din urma... socialismul. Desi cred ca feudalismul este obiectivul actualului capitalism--citeste 1%, caci restul (ne) consumam bezmetici pe credit.

 

Draghi Puterity Fuziunea nucleara controlata va fi posibila in urmatorii 50 de ani. Am auzit asta si acu 50 de ani emoticon grin

 

Adrian H. Todea Draghi Puterity trebuie sa recunosti, chinezii au facut un pas urias inainte. De la cateva fractiuni de secunde la peste 102 secunde mentinerea plasmei fierbinti. De abia acum cred ca este posibil un reactor de fuziune in mai putin de 20 de ani. Exista un grup in Vancouver care incearca obtinerea plasmei prin fuziune nucleara prin presarea pneumatica pulsatorie. Dupa mai bine de 10 ani de cercetari si finantari considerabile rezultatele sunt inca sub semnul intrebarii. Ma uit pe site-ul lor destul de frecvent si observ in ultima perioada ca incearca sa transforme esecul intr-o semi-victorie. Exista un "spike" de temperatura corespunzatoare plasmei dar pentru o perioada extrem de scurta. Cam atat dupa zece ani de cercetari. Deci, hai sa fim obiectivi si sa-i felicitam pe chinezi.

 

Smaranda Dobrescu In aceasta atmosfera in care fiecare isi arata muschii, Korea de Nord se agita si ea:
http://www.cotidianul.ro/phenianul-afirma-ca-lansarea.../

 

 

Phenianul afirmă că lansarea rachetei a fost o reușită

COTIDIANUL.RO

Niciun comentariu: