luni, 15 februarie 2016

economic inequality without preventing people from getting rich

Octavian Lupu
Domnul Graham daca ar fi avut rabdarea ca sa citeasca publicistica lui Piketty, nu cartea care se poate dovedi o lectura anevoioasa pentru un smart guy din Silicon Valley si nu numai, ar fi vazut ca preocuparea autorului cartii Capitalul in secolul XXI este tocmai riscul ca printr-o taxare necorespunzatoare capitalistii sa nu se transforme din antreprenori in rentieri, investind cel mult speculativ pe pietele bursiere ducand la disparitia initiativei private , a inovatiilor pe care start up-urile le promoveaza.
<<If you buy his argument that this is not taking money away from the poor, but rather growing how large of a pie wealth can be, then it would be hard to end income inequality without killing the innovation that is creating more of this wealth in the first place.
"You can't end economic inequality without preventing people from getting rich, and you can't do that without preventing them from starting startups," Graham said.>>
In an essay, he defends startups because they generate new wealth rather than take from the existing pie.
businessinsider.com

Comments
Draghi Puterity
Draghi Puterity Mai degraba le-ar permite start-upurilor sa devină mari. In sistemul de acum e ori te lasi înghitit de un miliardar, ori esti distrus. Rulează si un serial amuzant pe această temă, se numeste Silicon Valley.
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Personajul imi pare mie ca accesand saracia si nu inegalitatea vede rezolvarea printr-o redistribuire. Acumularea de capital ori ii scapa ori nu merge mai departe cu rationamentul sa constate ca cresterea inegalitatilor de venit creaza chiar premiza prabusirii capitalismului..un fel de implozie..
 
 
Alexandru Botu
Alexandru Botu Acumularea de capital clasica este de mult depasita. Riscurile, pe atunci, afectau direct capitalul propriu investit. Acum se practica acumularea de spirit antreprenorial, adica riscurile de capital investit infinitezimal sunt ale altora, pe cand acumularea experientei pozitive este doar apanajul samsarilor care nici macar nu organizeaza ei, pe banii lor, competitia. In intrecerile sportive, castigatorul care nu a fost si nu este in continuare sponsorizat nu rezista doar de pe urma gloriei, in timp ce in capitalismul actual campionul start-upurilor nu este sponsorizat, este pur si simplu cumparat si obligat sa cedeze medalia si sa 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity https://www.youtube.com/watch?v=t5zQpN28xa4 grin emoticon
Gavin Belson explains being a billionaire in modern America. From HBO's TV show "Silicon Valley".
youtube.com

Niciun comentariu: