luni, 15 februarie 2016

Hai să ne omorâm bătrânii...

Stefan Kovacs
February 3 at 1:15pm · Bucharest, Romania


Hai să ne omorâm bătrânii...
-------------------------------------
Citeam acum un articol al doamnei T apropo de nesimțitul ălade Caramitru care are pretenții să fie el și cu ai lui tot în frunte. Acuma dl. Caramitru e un actor genial. Și un bun director de teatru. Dar nu contează, ia să punem noi un tinerel. Chiar dacă respectivul tânăr nu știe nimic. Chiar dacă nu are experiență. E tânăr, jos cu dinozaurii ăștia. Mi-am dat seama că în afară de corectitudine politică există deja un pattern- început nu de acum ci cam de după revoluție. Pattern care zice că cel mai bine ar fi să ne facem să dispară bătrânii și să punem peste tot tineret revoluționar.
Am crescut într-un sistem care-și proteja valorile. Și care vedea de la respectivele valori ceea ce merita. O să pară ciudat ceea ce spun dar în afară de niște nume sonore care au pățit-o prost sistemul comunist și-a cam protejat oamenii de valoare, cel puțin în tehnică. Chiar dacă nu i-au pus în fruntea bucatelor și-i foloseau drept ”tehnicieni cu înaltă calificare”.
N-am apucat vânătoarea de vrăjitoare în comunism.Am apucat-o după, prin anii 90 când tinerii plini de ”frumusețe” se pronunțau disprețuitor și cu ură asupra unor profesori universitari. Evident că respectivii tineri erau doar niște marionete în mâna unor neica nimeni care n-au putut promova pe merit- și atunci au trebuit să recurgă la măcel.
Revenim la timpurile noastre. Evident că onor ministrul culturii e adeptul teoriei că și o curățitoare de WC-uri poate să conducă orice- atâta vreme cât este OK din punct de vedere al ”conducerii corporatiste”. Nu contează faptul că un teatru este o chestie fragilă care ne dă nouă când și când artă, adică momente de plăcere sublimă. Nu, acolo trebuie să dirijeze un manager corporatist care va constata că poate să facă profit cu Vali Minune la Național, cu vrăjelile Oanei Zăvoranu la Bulandra sau eventual cu spectacolul ăla cu mulți oameni goi care put la Nottara. Scuze, nu mai există Nottara. Și mai bine fără spectacole.
Revenind la dinozauri. Eu am învățat în școlile alea comuniste că performanța = cunoștințe plus experiență- cu accentul pus destul de mult pe experiență. Degeaba ai 10 pe linie în facultate ( cunosc cazuri) atunci când devii stresat(ă) de zgomotul unui compresor pentru aerul tehnic. Pe vremea dinozaurilor aveai un loc de muncă unde acumulai experiență și la un moment dat, mai repede sau mai încet- ajungeai să dai și ceva înapoi. Junii din ziua de azi au terminat cu experiența, ei vor să fie direct manageri. Evident că nu știu nimic- de unde să știe ? Evident că nu vor contribui decât la distrugere, dar la naiba,trebuie să terminăm o dată cu țara asta fostă comunistă, poate se face vreo colonie, ceva...
E trist. Și sinistru. AStunci când cineva afirmă că în locul unui medic /profesor/inginer cu experiență preferă ”unul tânăr”. Și ce ne spune asta nouă ? Păi ne spune că cineva care nu învață - și aș sublinia cuvântul învață- e condamnat să trăiască greșelile din ce în ce mai grave și triste ale trecutului. Colectiv e doar una din ele.



Comments

Prospectiv A-z: Cine a semanat vant, culege acum furtuna.



Alexandru Botu Da, dar intre timp, semanatorul de vant s-a dus departe ori si-a construit buncar care sa-l protejeze. Vedeti, singura metoda eficace si preventiva este reactia prompta, precum a ciobanilor. Caci ciobanii, istoriceste borbind, sunt singurii care se mai trag genetic din neinfricatii daci!



Eugénia Paraschiv Ehe, am prins și eu anii 90 când ”tinerii plini de ”frumusețe” se pronunțau disprețuitor și cu ură asupra unor profesori universitari”, dar anul meu compus din 25 de suflețele nu s-a lăsat prins de goana mentalului revoluționar și ură.Deoarece, înțelepciunea ne șoptise n-aveți temeiuri nici necesare și nici suficiente pentru emiterea unor judecăți de valoare.Dar acum asist la un spectacol funebru în mediul liceal, cu profesori incapabili să redacteze un proces verbal, așteptați să-și promoveze examenul de definitivat pentru a fi titularizați de directori cu experiență managerială de vîrf.Nu mai vorbesc de faptul că habar nu au de metodică și, mai grav formulează două propoziții fără a sesiza încălcarea logicii, în speță a principiului non-contradicției.O, și de se contrazic și le arăți propriile greșeli superi șefimea, aceeași șefime îi amintește ROFUIP-regulamentul și procedurile, doar domni(ile)a lor hotărăsc ce vor mușchii lor și-ai elevilor, iar bieții părinți habar nu au ce specimene de diriginți și profesori au.Evident de-mi(își) fac munca cu responsabilitate și nu le convine elevilor mă amenință cu atotștiutorul în ale nimicului, poate doar al manipulării simpliste, profesorul incapabil....

Niciun comentariu: