duminică, 15 iulie 2018

Ambasadele se amesteca din nou

Ambasadele se amesteca din nou – 28 iunie 2018

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

June 28 at 12:47 PM

Deruta serioasa in tara, deruta in tarile UE. Acestea inca sprijina anticoruptia bazata pe regulile SRI, mai sprijina achitarile doveditoare a judecatilor impuse justitiei, o sprijina pe LCK si Statul paralel.

 

 

COTIDIANUL.RO

Ambasadele se amestecă din nou

Ambasadele a 12 țări - SUA, Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia și Suedia, au transmis o declarație comună [...]

 

Draghi Puterity Dacă nici acum nu e clar cui aparține "justitia" din România... E evident ca acesta e principalul instrument prin care este controlată România, și lăsată să se dezvolte doar în limitele intereselor semnatarilor. Totuși, consider că avem acum o fereastră de oportunitate pt. a ne emancipa.

 

Smaranda Dobrescu A doua zi dupa caderea motiunii a inceput urmarirea in justitie a premierului pentru inalta tradare, fapt nemaiintalnit in ultimii 100 ani. Urmariea a inceput fara ca la data in care sclipitorul Sica mandolina a depus plangerea, SRI-ul sa se fi sesizat cu ceva. Daca a facut-o doar azi, toata mizeria e de rang inalt,Planul asadar ar fi putut sa fie in doua variante: daca nu cade guvernul prin motiune, va cadea prin retragerea premierului invinuit de inalta tradare. Azi procurorii au cerut marirea pedepsei lui Dragnea la 6 ani cu executare pentru abuz in serviciu (cu prejudiciul prezumat de expertii DNA deja achitat). Abia acum imi vine sa plec din tara.

 

Smaranda Dobrescu Liviu Plesoianu
19 mins · 
Scrisoare deschisă către ambasadele din România ale Statelor Unite ale Americii, Franței, Germaniei, Olandei, Suediei, Finlandei, Norvegiei, Belgiei, Danemarcei, Canadei, Luxemburgului și Elveției: STOPați exportul de corupție!

În calitate de deputat ales în Parlamentul României, îmi exprim deosebita îngrijorare cu privire la nivelul foarte ridicat al exportului de corupție dinspre țările dumneavoastră către alte state, inclusiv către România. Conform datelor oficiale (The U.S. Securities and Exchange Commission - Enforcement of the Foreign Corrupt Practices Act), companii de renume din țările pe care le reprezentați afectează zeci de state ale lumii în care, pentru a obține beneficii financiare, oferă mită în valoare de sute de milioane de dolari. În total, doar din ce s-a investigat până acum, rezultă un cuantum de 4.902.913.195 de dolari. La această sumă se ridică nivelul MITEI date în străinătate (aproape CINCI MILIARDE de dolari)! Iar amenzile pe care le-au primit companiile care au dat MITĂ în alte state (în special în Europa de Est, Asia, Africa și America de Sud) totalizează 10.722.513.931 de dolari (aproape 11 MILIARDE de dolari), fără a lua în calcul și amenzile de zeci de MILIARDE de dolari primite de diferite bănci de renume din țările dumneavoastră!

Iată doar câteva cazuri celebre de amenzi primite de companii din statele dumneavoastră pentru DARE DE MITĂ (infracțiune de #CORUPȚIE) în alte țări:

- Siemens (Germania): amendă de 1,6 MILIARDE de dolari;

- Telia Company AB (Suedia): 965 de MILIOANE de dolari;

- VimpelCom (Olanda) 795 de MILIOANE de dolari;

- Alstom (Franța): 772 de MILIOANE de dolari;

- KBR / Halliburton (SUA): 579 de MILIOANE de dolari;

- Teva Pharmaceutical (Israel): 519 MILIOANE de dolari;

- Och-Ziff (SUA): 412 MILIOANE de dolari;

- BAE (Marea Britanie): 400 de MILIOANE de dolari;

- Total SA (Franța): 398 de MILIOANE de dolari;

- Alcoa (SUA): 384 de MILIOANE de dolari;

- Snamprogetti Netherlands B.V. / ENI S.p.A (Olanda/Italia): 365 de MILIOANE de dolari.

...Desigur, ar trebui să adăugăm celebrul caz de rușinoasă ÎNȘELĂTORIE la nivel global: Volkswagen (Germania), scandalul „Dieselgate" – amendă de 14,7 MILIARDE de dolari!

Ar trebui să ne referim și la cele 13 MILIARDE de euro pe care compania americană APPLE a... „omis" să le plătească în Irlanda.

Și nu putem să uităm nici amenzile astronomice cu care au fost sancționate băncile care au generat criza economică și financiară mondială:

- JPMorgan Chase (SUA): 5,29 MILIARDE de dolari;
- Credit Suisse (Elveția): 5,3 MILIARDE de dolari;
- Wells Fargo (SUA): 5,35 MILIARDE de dolari;
- Deutsche Bank (Germania): 7,2 MILIARDE de dolari;
- Bank of America (SUA): 8,5 MILIARDE de dolari;
- BNP Paribas (Franța): 8,9 MILIARDE de dolari;
- Bank of America (SUA, nouă amendă): 11,8 MILIARDE de dolari;
- JP Morgan Chase (SUA, nouă amendă): 13 MILIARDE de dolari;
- Bank of America (SUA, nouă amendă): 16,65 MILIARDE de dolari.

În plus, ar trebui să ne spuneți și unde este în opinia dumneavoastră CORUPĂTORUL în celebrele dosare Microsoft și EADS, dosare instrumentate de nu mai puțin celebra Laura Codruța Kovesi, cea pe care cu toții ați lăudat-o sau chiar ați medaliat-o. Unde e CORUPĂTORUL din țările dumneavoastră?

Reiau solicitarea de la începutul acestei scrisori: STOPați exportul de #CORUPȚIE! Companii de renume din țările dumneavoastră DAU MITĂ în alte țări, inclusiv în România. România NU exportă corupție! Statele dumneavoastră însă o fac! Și e vremea ca acest lucru să înceteze.

Cu speranța că veți începe să luptați cu adevărat împotriva #CORUPȚIEI colosale din țările dumneavoastră, vă asigurăm de tot sprijinul nostru. România NU exportă corupție și este un model din acest punct de vedere. Puteți apela oricând la ajutorul nostru dacă întâmpinați dificultăți în eradicarea corupției de MILIARDE de dolari care a cuprins mult prea multe dintre companiile dumneavoastră de renume mondial...

Iată, la final, și o listă mai lungă de amenzi pentru dare de mită în străinătate, din 2010 și până în prezent, cu mențiunea că NICIO COMPANIE ROMÂNEASCĂ nu se află pe lista RUȘINOASĂ a companiilor care CORUP alte state:


Niciun comentariu: