Pe facebook
Discuții selectate dela
Grupul Prospectiv
pe
facebook
marți, 17 aprilie 2018
Ce le-au mai stat in gat inginerii si tehnicienii romani reformistilor educatiei si economiei romanesti!
Draghi Puterity
shared
Fortune
's
video
.
March 25 at 5:45pm
-1:39
7,471,047 Views
Fortune
December 6, 2017
"There's a confusion about China."
Comments
Ioan Sorin Leoveanu
Da, are perfectă dreptate. Competențele și nivelul înalt de pregătire reprezintă cheia succesului Chinei. O mână de lucru foarte bine pregătită în fiecare sector condusă de o clasă politică care știe ce vrea indiferent de culoarea pisicii aceasta trebuie să prindă șoareci. Exact ce trebuie.
Prospectiv A-z
.
Marele operator de aprozar slaveste scoala profesionala chineza, aia al carei echivalent romanesc a fost *emancipat* de catre reformisti in in vreo 'nalta scoala de comunicatori/imaginisti.
Ce le-au mai stat in gat inginerii si tehnicienii romani reformistilor educatiei si economiei romanesti!
Ioan Sorin Leoveanu
Dragă Prospectiv, am avut ocazia să lucrez cu cercetători chinezi într-o grupă de cercetare și să le urmăresc puțin activitatea din ultimii ani. Dacă credeți că ceea ce spune vorbitorul este greșit vă înșelați și îi înșelați și pe ceilalți. China nu ex
portă ideologie sau filozofie confucionista sau viziunea Budista asupra lumii. În acest moment exportă cam tot ce se poate exporta și produce cam tot ce se poate produce iar multe sunt rezultatele propriilor colective de cercetare, proiectare și procesare. Este un dragon care crește rapid și o adevărată forța. Este o vorbă printre ei, "Dumnezeu a făcut cerul și pământul, restul pot face chinezii. Cam aceasta este situația actuală, iar una dintre problemele lor constă în atragerea de competențe care lucrând pentru ei, nu vor lucra pentru concurență.
Prospectiv A-z
.
M-ati inteles gresit, domnule
Ioan Sorin Leoveanu
. Naduful meu era varsat pe caponii economiei americane care s-au infatuat cu finantele si marketingul si caponii reformei invatamantului romanesc. Chinezilor nu le gasesc pricina aici.
Ioan Sorin Leoveanu
Am înțeles, și năduful analistului erea același, dar l-a exprimat altfel. Numai din speculații și resursele altora nu prea se poate trăi la infinit.
Prospectiv A-z
.
Ei, asta nu-i analist, e executivul companiei Apple, la un moment dat cea mai valoroasa la bursa din lume. Tot acest executiv s-a jucat ani buni de zile de-a neplata taxelor pana la a tine zeci de miliarde in profit in afara SUA pentru a nu fi taxat
i--acum i-a 'iertat'; Trump pe toti scazand taxele corporatiilor. Asta in timp ce sistemul de invatamant nu produce destui ingineri, iar studentii termina cu sute de mii de dolari datorie facultati care nu-i califica pe cei mai multi pentru nimic.
Ar trebui ca noi sa le batem mai des obrazul astora, altfel chiar ajung sa creada ca-s voia lui Dumnezeu pe pamant.
P.S. Educatia vocationala la care face referinta este echivalentul scolilor profesionale romanesti de odinioara. La nivel mai inalt, ar fi vorba de ingineria noastra de odinioara. Trump a mentionat si el in Starea Natiunii nevoia de invatamant vocational. Adica se misca ceva, dar vor trebui 10-15 ani pana sa se culeaga roade daca se incepe azi.
Preda Mihailescu
@
PAz,
"Ce le-au mai stat in gat inginerii si tehnicienii romani reformistilor educatiei si economiei romanesti!" -- Nu au disparut, dar fara infrastructura, nu mai stau asa usor in gat. Romania este un oras mai mare al Chinei -- nu putea opune
rezistenta "reformelor", cum au facut-o Chinezii. Macar daca nenorocitii de Moscoviti ar fi pastrat relatiile cu China dupa '90, dar s-a ajuns ca acum 10 ani atasatul militar Chinez, care stia bine romaneste, sa daruie la festivitatea sa de parasire a tarii, atasatului rus un cadou simbolic: Steagul Romaniei, impaturit in triunghi, steagul care fluturase pe institutia sa.
Prospectiv A-z
.
A nu putea sa te opui e una. Insa acum vreo 3 ani, aici la Grup, 2 reformisti inca erau convinsi de necesitatea reformei invatamantuli ceausist care producea prea multi ingineri.
Mai mult, sustin ca au disparut,
Preda
. Daca nu-ti mai faci meseria, o uiti. Nu mai e mult si vor disparea de tot. Ce se face bine in Romania acum? RECLAMA. Multi fetelisti sunt niste... reklamagii (adica oameni din ceea ce ei numesc pompos industria PR&Advertising, care, adaug eu, umbla cu reclamatii).
Draghi Puterity
Au dispărut, iar noile generatii de ingineri sur din ce in ce mai slabe.
:(
Eduard Virgiliu
Romania are acum un invatamant la nivel european (ne-a luat vreo 10 ani sa ajungem la nivelul asta dar cred ca am reusit) asa ca putin probabil ca Apple sa ajunga vreodata in Romania in urmatorii 20 de ani.
Ioan Sorin Leoveanu
La Microsoft a treia limbă vorbită este Româna și Microsoft este liderul mondial în software, iar cei care lucrează acolo au terminat facultățile din țară cam de mult. La Apple nu știu câți români lucrează, dar până de curând a fost printre primele fir
me din producția de calculatoare, telefoane mobile (fiind lider mulți ani), calculatoarele și telefoanele lor având propriile sisteme de operare,. Frustrarea lor vine de la avansul impresionant al asiaticilor de la Samsung, Huawei și HTC și de la dezvoltarea rapidă a sistemului lor de operare. Atunci când au făcut politica firmei nu s-au așteptat la dezvoltarea atât de rapidă a produselor Asiaticilor. Acum au văzut și cauza. Cât despre învățământul nostru, el a fost dintotdeauna de înalt nivel, la olimpiadele de mate, fizică, chimie noi am fost peste țările vestice întotdeauna, aveam probleme cu rușii, acum au apărut asiaticii, dar de regulă suntem peste vestici. O bună parte dintre olimpici lucrează pentru Microsoft și pentru Apple chiar. Ar fi bine să putem să avem continuitate la acel nivel deoarece nu vad cum am putea depăși acel nivel prea curând.
Eduard Virgiliu
Ioan Sorin Leoveanu
din pacate, in prezent, nivelul a scazut foarte mult iar olimpicii pleaca afara imediat ce termina liceul.
Invatamantul se degradeaza permanent deoarece nivelul profesorilor scade pe an ce trece.
Ioan Sorin Leoveanu
Implicarea politicului și a sistemelor de forță a fost nefastă, oricum din genunche nu vezi prea departe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Postare mai nouă
Postare mai veche
Pagina de pornire
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu