vineri, 29 aprilie 2016

Reinvestirea

Reinvestirea – 8 aprilie 2016
 
 
Smaranda Dobrescu  via Contele de Saint Germain

Reînvestirea Laurei Codruța Kovesi de către Klaus Johannis s-ar putea să nu mai aibă nicio valoare. Este posibil ca șefa DNA să-și dea singură demisia… Contele…

CONTELEDESAINTGERMAIN.RO

 

Alexandru Botu Explicatiile atat de diverse sunt neesentiale. Ceea ce este esential nu se va afla niciodata. Pentru ca nu este legat de oameni, nici de institutii, poate nici de tari. Asa ca nu ma hazardez sa cred pe nimeni, nici macar sa consider ca voi sesiza vreo consecinta.

 

Smaranda Dobrescu Nici autorul nu se hazardeaza. Pur si simplu gandeste la o solutie aparent mai probabila decat altele..Si eu as pleca de la premisa ca Mossad-ul nu lucreaza cu ageamii, ei, dintre toti, cei mai destepti si cei mai rai. Asta o stiu din filme 

 

Alexandru Botu Daca este dovedit "ca Mossad-ul nu lucreaza cu ageamii" pare ca este cu prisosinta dovedit ca ai nostri: da.

 

Draghi Puterity Eu am o explicatie alternativa privind "curajul" DIICOT-ului de a se pune cu reprezentantii "Institulului" poporului ales. Au certitudinea, ca cineva si mai puternic le tine spatele in povestea asta. Ghici ciuperca ce-i?

Acuma pe langa faptul ca reactia lor denota cam mult ignorantza (in fond cartile lui Gordon Thomas au fost traduse si in romana si e destul de clar ce va urma) si lipsa de perspectiva istorica (SUA isi sacrifica aproape intotdeauna aliatii), nu au nici macar circumstantza atenuanta ca ar fi intrat in acest joc riscant pentru a face ceva bun pentru Romania.

 

Smaranda Dobrescu Oare au ajuns sa-si plateasca politele de la acordul cu Iranul atat de departe de fata locului? S-ar putea intelege ca aliatii tradati am fi noi, dupa spusele tale, Draghi. exista si alte interpretari posibile. Noi nici macar aliati nu stiu daca am fost in realitate considerati..Si mai cred ca indiferent de ecouri, nu vom afla ce si cum..Mai bine ma uit la Night manager ca acolo stiu de la inceput care dintre servicii e vinovat.. 

 

Draghi Puterity Eu ma uit la "The Americans". Mi se pare mai de actualitate grin emoticon

in rest, cel tarziu dupa ce madam Clinton va ajunge presedinta SUA, realtiile SUA cu Israelul vor redeveni ce au fost ba chiar mai mult decat atata. Asa ca ei se vor intelege si noi vom pica la mijloc. Dar nah, asta e vocatia noastra...

 

Smaranda Dobrescu Nu e tot cu trafic de arme?

 

Draghi Puterity E vorba despre o familie de agentzi KGB "deep covered" pe teritoriul SUA in perioada lui Reagan. E foarte interesant si credibil prezentat modul in care protagonistii, de pe ambele parti ale baricadei, isi imbina viatza cu munca. Must see!

 

Smaranda Dobrescu Am retinut. Cel despre care iti spun eu are la baza un scenariu dupa un roman al lui John le Carre, excelent si arata colaborarea serviciilor engleze cu mafiotii comertului de arme in Turcia, Afganistan, etc. Joaca Huge Laurrie si noul actor propus pentru James Bond. Frumos..

 

Mihai Ion Turcu In discutiile noastre, sunt singurul se pare care nu-l subapreciaza pe Iohannis. Doamna LCK are o rata de popularitate considerabila.Iohannis are cea mai slaba sustinere din cele posibile, cetatenii romani, o sustinere care se eraodeaza sistematic sub presiunea interesatilor care au alta sustinere decat anonimii cetateni. Nenumirea LCK insemna pentru Presedinte , in relatia cu singurul sau sprijin, cetatenii, o actiune contrara sustinerii de catre cetateni a actiunilor DNA. Privind situatia Romaniei, avem un guvern de compromis, nepoopular, un parlament decimat de DNA, "castrat", suntem in oarecare conflict cu Germania in problema cotelor de imigranti repartizati de Bruxelles, In SUA este an electoral (?), iata avem vant in prova din directia Israelului, insemnand finanta mondiala, presedintia SUA, paralel cu o conturare tot mai clara a scepticismului national fata de UE si alta radicala impotriva "vanzarii" tarii unor interesati potenti si absolut cinici. MOSAD are date care se crede ca pot exploda DNA si Guvernele Romaniei, Partidele sunt sub presiune DNA la varful lor, si Ponta cu Basescu, si se sustine SIE, lucreaza la depunerea presedintelui. Cum stam ????

 

Prospectiv A-z .
Domnule Turcu, sper ca aveti motive sa-l apreciati pe presedintele KWJ--daca e adevarat ca a trimis inapoi legea privind autoritatea macroprudentiala, poate ca sunt sanse sa aveti dreptate.

Oricum, handicapul Romaniei este unul singur: dezbinarea romanilor. La nivelul elitei politice, asta se traduce prin jocul smecheresc de a-ti scoate adversarii politici din joc cu mana dulailor externi--meteahna veche ce condamna romanii sa jucam la categorie mult mai mica decat potentialul.

TOATE celelalte enumerate de dvs. sunt constrangeri de care trebuie sa tina cont politicienii celor mai multe natiuni, ele nu se aplica nu doar Romaniei/romanilor. 

Solutia e una de durata insa si pentru aceea e nevoie de practicarea adevarului si cateva instante MORALE. De exemplu, noi romanii trebuie sa ne spunem mai des unii altora cand gresim/facem bine, fara sicofantismul dintre sluga hoata si despotul prostovan/neatent. Repet, ia timp ca exercitarea moralei sa duca la rezultate asa ca cei care candideaza la a deveni instantele morale trebuie sa aiba rabdare si sa nu se lase mistuiti ca mai toti cei buni pe care i-am risipit in ultimii 26 ani.

 

Mihai Ion Turcu Spuneaqm ca-l "creditez" pe KWI legat de doua experiente si de propria mea expertiza de care deontologic nu pot face uz in a argumenta public ceva, 1. Am trait 72 de ani in mediu romano-seasesc 2 I-l cunosc personal pe KWI in consecinta unei relatii formale de oarecare durata intamplata cu ani in urma. Nu am o relatie personala de vre-un fel cu KWI. KWI este inteligent si metodic. Politica este o pragmatica care presupune negocieri, compromis de etapa si lovituri dure, in cazul in speta in conditii dificile, toate la nivelul pozitiei de sef de stat.

 

Smaranda Dobrescu Tabloul descris, Domnule Profesor este realist si destul de sumbru ca sa aibe nevoie de ceva lumina focalizata asupra lui. Nu inteleg care este convergenta intre vantul in prora dat noua de finanta care cauta sa-i gaseasca pricina LCK si solutia grabita a presedintelui care a numit-o in ciuda semnificatiei poate cunoscute de D-lui.

 

Mihai Ion Turcu Afacerea "Cub" este de neinteles, drept care pot fi facute doar speculatii. "Vantul in prova" este vant impotriva. Romania este adusa in situatia de datornic final incapabil de a inapoia banii imprumutati. In aceasta situatie ni se va spune sa vindem ce mai avem, sarea, toate rezervele de aur, restul padurilor, si mai mult teren, portul Constanta, caile ferate etc, la pretul pe care-l primeste un datornic falit, marea finanta anuntand ca nu ne mai crediteaza.

 

Smaranda Dobrescu Nici semnificatia de "vant in prova" nu mai e favorabila! O mai fi ceva favorabil noua?

 

Mihai Ion Turcu Vant in "pupa" este favorabil.Spusele lui Peres sunt nelinistitoare.Cand te scot la vanzare camatarii si tot ei te cumpara esti teoretic pierdut.problema "Cub" nu poate fi atat de stupida cat pare.

 

Gheorghe Gradinaru Mihai Ion Turcu in opinia mea nu se pune problema ca "Afacerea "Cub" este de neinteles, drept care pot fi facute doar speculatii.".Eu cred ca nu putem intelege/explica afacerea din lipsa informatiilor primare iar "speculatiile " vehiculate sunt datorate franturilor de adevar expuse cu obiectiv direct de acoperire a unor implicatii mult mai grave care pot aparea datorita unei dereglari/defectari a activitatii acestei companii. Deci KWJ nu poate fi decat o paguba colaterala iar pozitionarea sa are legatura cu dorinta sa de a micsora cat mai mult posibil afectarea sa si mai putin cu calitatile sale de om de stat.

 

Draghi Puterity Interesanta ipoteza! A reusit nevasta lui Bibi sa ii alieneze in asa hal pe baietii de la Institut incat au pornit ei o afacere pe cont propriu, gen George Friedman de la Stratfor, insa pe partea operativa?

 

Mihai Ion Turcu "Om de stat" au fost doar doi dintre presedinti. Israelul are totdeauna si numai interese proprii. Putem intelege ca interesul ar fi fost ca LCK sa nu fie mentinuta in post. Altii au interesul sa fie mentinuta. Omul de stat ar fi promovat regula ceea ce ar fi exclus reinvestirea LCK in post.

 

Smaranda Dobrescu Din comentariile la acest articol:
Nicolae Cristache · 
Ne jucăm de-a baba-oarba. În România nu pote avea loc niciun eveniment major, gen Mossad, fără viza CIA. În consecinţă, războiul este dus de două forţe din CIA, nu de aiurea. O forţa este cea de azi, O a doua forţă este cea de ieri, care pretinde că este forţa dintâi. Duduia Kovesi este atenţionată de cea de ieri că nu ştie cine îi ese şef cu adevărat, şi să ia aminte. Mossadul are pe masă două declaraţii. Cine se simte cu musca pe căciulă să ia aminte. Penibil!

George Manescu
e o sceneta securista pentru soclul penalei Codruta asemenea rapirii jurnalistilor in Irak

acuzata fiind basista Kovesi de tradarea intereselor romanesti in favoarea ambasadelor straine , s-au gandit sa o transforme intr-o victima a "agenturilor" straine , o victima ce lupta pentru "suveranitatea si independenta Romaniei" cu dusmanul strain , sa musamalizeze insuccesele arestarii Olgutei Vasilescu si sentintelor ridicole din dosarul Microsoft fara Microsoft

 

Roxana Antohi Si eu cred ca este o bataie intr doua forte mai mari. Codruts dupa parerea mea este un pion mic mic de tot

 

Mihai Ion Turcu Cum a fost demosntrat cu prilejul referendumului de demitere a presedintelui TB, in politica romaneasca se poate interveni cu buldozerul, nici oamenii politici nici cetatenii nu conteaza. Este vina noastra.Putem crede ca reconfirmarea LCK este sub presiunea Consiliului Europei, o "marime" si neconvenabila unor interesati din Israel -SUA. Presedintele a actionat la presiunea UE . Contrapartida, prin mnodul de actiune, informarea tatalui LCK despre ce investigatia Cub a dobandit ca informatii si probe, a putut fi o invitatie pentru LCK la retragere. Ce este facut cunoscut este faptul ca organizatia Cub are un contract legal cu o institutie a statului roman, peste capul premierului, minsitrului justitiei si presedintelui. Suspectata este SIE, maidegraba controlat de CIA decat de premier si presedinte. De ce n-a fost avertizat direct presedintele despre inconvenientul reconfirmarii LCK pentru Israel-SUA-CIA-Mosad (?) sau a fost , presedintele facand parte din aranjament ?


Smaranda Dobrescu Ati simplificat mult campul de intrebari, ajungand oarecum la esenta..

 

Draghi Puterity Impresia mea, in ciuda probabilitatilor, e ca SRI-ul e controlat intr-o masura mai mare din afara decat SIE.

 

Smaranda Dobrescu Prin binecunoscutele omoloage de dincolo de ocean?

 

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - Posibil, desi nu m-ar mira sa se calce pe bataturi omoloagele din afara cu cele de la ei care ar mai indreptatite sa lucreze la extern. Daca mai luam in calcul ca si in acele institutzii existe curente si zone cu afiliatii si metode de lucru diferite, coroborand cu servilismul romanesc fata de tot ce vine din afara, si mai ales de peste ocean, poate avem si explicatia de principiu a unor episoade de genul "LCK spionata de Mossad" (pardon, de o firma particulara din ex-agenti Mossad care nu are de a face nimic cu statul Israel, s.a.m.d.).

 

Mihai Ion Turcu Oare ?

 

Smaranda Dobrescu Nu cunosc mai multe decat D-voastra, imi inchipui, dar rationamentul facut e logic. Nu stiu daca premisa e corecta..

 

Mihai Ion Turcu In conditii de incertitudine cognitiva se incearca reducerea incertitudinii pe cat posibil si se opereaza cu ipoteze plaizibile care in mod necesar trebuie sa fie supuse procesului de falsificare. Sa vedem cat din incertitudine poate fi redus prin plus de informatie ? Informatia de care dispunem este precara, factualitatile in sine fiind ale spatiilor obscure, si obscure se va incerca sa ramana. Eroarea celor in spatiul de incertitudine cognitiva este sa creada ca au eliminat incertitudinea luand drept cunoastere propriile ipoteze plauzibile, situatie in care credinta fara incredintare inlocuieste cunoasterea.Fapt este ca nu ne putem incredinta neavand acces la "obiect".

 

Draghi Puterity Din manualul operativilor Mossad - capitolul "Cum sa nu atragem atentia asupra noastra cand executam o misiune periculoasa sub acoperire" 
http://www.antena3.ro/.../dezvaluiri-surprinzatoare...

 

 

Dezvăluiri surprinzătoare despre israelienii acuzaţi de "spionaj". Notele de…

ANTENA3.RO


Alexandru Botu Adica au facut tot posibilul sa fie descoperiti si arestati. Mai sa fie!...De ce oare?...

Niciun comentariu: