joi, 21 iunie 2018

Neoliberalii si narativele culturale

Neoliberalii si narativele culturale – 9 mai 2018

 

Buciu Petre shared a link.

May 9

Interesant. De cand am observat ca pana si narativele "culturale" sunt folosite de neoliberali in interese politice, de ce n-ar fi si asta la fel ? Deja gasim o groaza de talibani care cred ca universitatile occidentale sunt fabrici de "indoctrinare leftista". Putem vedea utilitatea acestei retorici in sprijinul educatiei private. Desigur, in realitate "educatia privata" e cea mai draconica cu libertatile de exprimare, PC si politia gandirii, dar nu trebuie sa lasam cateva detalii sa strice o poveste frumoasa.

 

 

WASHINGTONPOST.COM

Analysis | The 'campus free speech crisis' is a myth. Here are the facts.

Today's students aren't looking for emotionally "safe spaces."

 

Prospectiv A-z .
Fabrici de "indoctrinare leftista" cand vine vorba de stangisme de laborator. Adica fumigenele care disimuleaza adevarata natura a sistemului.

 

Buciu Petre Alea da, dar de multe ori "leftism" pentru astia inseamna inclusiv lucruri mai serioase. Nu stiu cum e treaba in SUA, universitatile private nu isi fac cat de cat independent curricula ? Adica le impune vreo legislatie guvernamentala sa predea "teorie critica" ?

 

Prospectiv A-z .
Foarte buna intrebarea! Insa apare genul de coordonare ce se observa in sala de spectacol cand se aplauda la unison. Masura e data de diferitele burse/culoare de promovare care-s in marea majoritate la cheremul establishmentului.

Sunt si cazuri foarte rare cand libertatea este luata in serios de vreun profesor cu constiinta, insa... efectul astora e mai degraba pentru a se ilustra *libertatea*.


Preda Mihailescu Ce mucosi -- "free speech" nu se testeaza pe intrebari de genul "poti sa vorbesti despre limitarea dreptului veselilor la adoptie", sau despre "corelatii intre forme excesive ale Islamului si terorism", si alte teme absolut normale.

 

Buciu Petre Da, sunt problematice, dar autorul recunoaste slabiciunea intrebarilor. Oricum, nici eu nu cred ca e atat de grava treaba. Mai degraba mi se pare ca mass-media neoliberala cauta cu lumanarea conflictele astea. Si cand nu le gaseste, le creeaza prin provocatorii lor. Nu spun ca nu ar fi exagerari si sensibilitati nevrotice pe-acolo, dar pare ca au existat si inainte.

 

Buciu Petre https://www.washingtonpost.com/.../theres-a-well.../...Manage

 

 

WASHINGTONPOST.COM

Analysis | There's a well-funded campus industry behind the…

 


Niciun comentariu: