joi, 21 iunie 2018

Europa si perspectivele apararii

Europa si perspectivele apararii – 10 mai 2018

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

May 10

Din conferinta de presa a lui Merkel sustinuta azi:"Europa nu se mai poate baza pe sprijinul SUA in privinta apararii"

 

 

JURNALUL.RO

Merkel: Europa nu se mai poate baza pe sprijinul SUA în privința apărării

"Europa trebuie să își ia destinul în propriile mâini", a spus Angela Mergel în timpul discursului susținut cu ocazia decernării premiului Charlemagne. "Aceasta este sarcina viitorului. Europa nu se...

 

Eva Feilinger Schlim und auch traurig https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f8d/1.5/16/1f914.png🤔https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f5d/1.5/16/1f60f.png😏https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f65/1.5/16/1f620.png😠https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fe6/1.5/16/1f621.png😡

 

Draghi Puterity Cred ca asta in curand se va traduce in "trebuie sa cumparam mai mult armament american" https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/faa/1.5/16/1f603.png:D Ca daca nu, isi aduc americanii aminte ce a facut ea vara trecuta. Sau, ma rog, pe vremea cand era sefa cu propaganda la UTC-ul DDR-ist, dar lucra cu CIA. https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fb0/1.5/16/1f609.png;)

 

Smaranda Dobrescu Si ce va spune Macron care s-a situat pe aceeasi pozitie?

 

Smaranda Dobrescu De fapt si mai curioasa sunt ce atitudine va lua presedintele nostru.. Azi a avut si alte probleme neplacute cu care s-a confruntat:
Discursul impecabil al ministrului justitiei la CCR in privinta lui LCK si achitarea la ICCJ a lui Ponta si Sova..

 

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - Macron pare predestinat pentru a fi baiatul cel lasat cu ochii in soare https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/faa/1.5/16/1f603.png:D

 

Paul Ro De fapt, Macron contează ? 
Eu de la Chirac încoace văd numai "păcălici" în postura de preşedinte al Franţei .

 

Prospectiv A-z .
Dela De Gaulle incoace. SI nu-s pacalici, ci oameni care s-au resemnat cu pozitia Frantei in corul occidental/trans-atlantic.

 

Andrei Mocearov Declarațiile arată cât de îngrijorată este opinia publică din Franța și Germania de abordarea aventurist-militarista a lui Trump. Eu raman la parerea ca intre Trump, Macron si Merkel este mai degrabă acord decât dezacord. Pe chestiunea iraniana, armonia e completa. Mai mult, cred ca opozitia fata de Trump este mai mare in SUA decât din partea lui Macron si Merkel. Este suficient să citim atenti declaratia comună a lui Macron, Merkel si May, dar mai ales conferința de presă Macron-Trump, unde primul vorbește clar de convergența de abordare privind Orientul Mijlociu.

 

Smaranda Dobrescu O alta parere:
"Calculul Moscovei este mai subtil decât s-ar crede. Prima impresie este că el are ca scop exclusiv distrugerea ISIS și menținerea, în acest sens, a regimului lui Bashar al Assad la conducerea Siriei. Mai puțin observat dar menționat totuși, este și obiectivul Kremlinului de a înlocui sau măcar diminua influența Casei Albe (locuită de chiriași tot mai abulici, adică lipsiți de voință, inerți, nehotărâți, confuzi) în Orientul Mijlociu, stăvilindu-i, totodată, elanurile neoconservatoare (adică gustul pentru schimbările de regim prin intervenție externă)."
http://adrianseverin.com/pe-frontul-iranian-al.../...

 

Andrei Mocearov Ma indoiesc ca Putin si Natanyahu au discutat despre stăvilirea elanurilor neoconservatoare. Dar, fiecare poate construi scenarii diferite, mai ales cand informațiile sunt putine si dezinformatiile foarte multe. Eu cred ca in Rusia este o dispută internă privind Orientul Mijlociu, în particular Siria. Asa se explica după părerea mea incoerenta, si nu subtilitatea politicii Rusiei.

 

Smaranda Dobrescu Incerc sa ma gandesc in ce fel aceasta situatie incerta pe plan mondial care va scoate la suprafata probabil noi interese si optiuni, va influenta situatia interna a noastra, tara multiplu dependenta de alti actori. Probabil falia dintre cele doua palate se va adanci facand vizibila departajarea optiunilor acestora similara cu a serviciilor secrete straine prezente in spatiul nostru. De altfel exista si o declaratie de azi a lui Daniel Dragomir de interes in acest sens.

 

Smaranda Dobrescu Prezenta lui Netanyahu la Moscova era justificata si fara acceptarea unei discutii privind Iranul.

 

Andrei Mocearov Influența cea mai mare asupra situației interne o are prostia / incompetenta atotcuprinzatoare la care se adaugă fascinația irationala față de America. În rest, nu cred ca contăm prea mult în jocul asta. Eu, deși fac scenarii, ma bazez totusi pe niste lecturi si ceva experienta in a discerne intre lucruri relevante si derizorii. Ma feresc sa fiu rigid, incerc sa reanalizez functie de datele noi. Sa nu ma agăț de ipoteze neschimbate. În politica sau geopolitică, lucrurile se mai schimbă. Pe subiectul asta, concluzia mea este ca avem o largă coaliție împotriva ayatolahilor, mult mai mare decat arată aparențele. Si ca sfârșitul lor e relativ aproape . Asta nu înseamnă că vom avea o lume mai buna in Orientul Mijlociu si aiurea. Sa nu uitam ca ayatolahii au venit la putere in urma unei uriașe revolte populare împotriva unui regim marionetă a SUA in care CIA și serviciile secrete iraniana făceau si desfaceau aproape totul in Iran.

 

Andrei Mocearov Bibi si Volodea sunt buni prieteni!

 

Doina Nicolescu Cat timp vor exista petrol si gaze in Orientl Mijlociu nu va fii pace! Adrian Severin face o buna analiza a situatiei, dar din pacate avem un presedinte care vrea sa conduca politica externa din care nu intelege nimic!


Niciun comentariu: