vineri, 22 iunie 2018

Disonanta cognitiva a liberalilor

Disonanta cognitiva liberalilor – 9 mai 2018
 
 
Buciu Petre shared a post.

Neoliberalii sunt in disonanta cognitiva.

 

Sorin IonitaFollow

May 9

Dear Israel, we have a problem: cu o saptamana inainte de sarbatoarea de 70 de ani, o tara asa sensibila la istorie si simboluri ia parte la orgia militarista a lui Putin la Moscova, unde premierul pune in piept Gheoghievskaia lenta (cocarda tarista purtata de cazacii macelari de evrei, iar mai nou de nostalgici sovietici si iredentisti velicorusi) si saluta defilarea diviziei de securitate Feliks Dzerjinski (fondatorul KGB, un sociopat de calibrul dr Lecter).

Ok, stim ca (1) politica in Israel este salbatic de competitiva, deci Netanyahu nu exprima vreun larg consens popular (2) israelienii au altele prioritati, nu iritarile 
est-europenilor (totusi, multi dintre ei se trag din est-europeni) si (3) Netanyahu s-a dus sa negocieze cu Putin chestii grele de securitate, cu Siria, Iran si rachete, pe langa care cedarile de rusofilie decorativa i s-or fi parut pret acceptabil.

Quand meme, uite ca presedintele sarb Vucic a fost si el acolo dar nu si-a pus cocarda. La un moment dat va fi nevoie de explicatii si reparatii de la Tel Aviv. Ca iata, lasi in ofsaid in fata propriului popor tot felul de pudeli care se gudura pe langa tine, precum Liviu Dragnea https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fa5/1.5/16/1f642.png:)
https://www.jpost.com/…/Netanyahu-meets-Putin-in-Moscow-att…

 

 

Andrei Mocearov 1. Lucrul cel mai interesant de dedus din povestea asta este formarea, în ciuda aparențelor, a unei largi coaliții anti -Iran: Netanyahu - Trump - Macron - Merkel - May si .... Putin. Si asta, cu excepția Israelului, deși si acolo sunt multi care nu agreează stilul lui Netanyahu, împotriva voinței propriilor cetățeni.
2. Rusofobia la puterea n a lui Sorin Ionita. La Moscova, Netanyahu a participat la parada militară dedicată aniversării victoriei impotriva lui Hitler, despre care paleoliberalul nu suflă un cuvintel.

 

Fogarassy Paul Dacă Rusia instalează S-400 în Iran - Siria, Bibi nu mai poate bombarda pe cine vrea el. Dar asta costă ...

 

Petre Rizea Nu e numai asta .In Februarie parca ,celalalt pretendent la hegemonia Orientului Mijlociu ,Arabia Saudita ,a avut o delegatie ineresata de ultima tehnologie aviatica Ruseasca ....https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fa5/1.5/16/1f642.png:)))))

 

Fogarassy Paul Va fi interesant de văzut abvioane rusești încercând să treacă de S-400 https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/faa/1.5/16/1f603.png:D

 

Petre Rizea Nu cred ca au fost "serviti " ....https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fa5/1.5/16/1f642.png:) ))))

 

Fogarassy Paul Nici eu nu cred, dar nici refuzați nu au fost ... ca să lase deschise orice opțiuni https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fa5/1.5/16/1f642.png:-) https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fb0/1.5/16/1f609.png;)

 

Eduard Virgiliu Rusia nu are nici un interes ca Iranul sa fie in Siria ... chiar daca azi sunt aliati vremelnici, pe termen lung Rusia ii vrea afara pe Iranieni si miscarile finantate de ei: Hezbollah.

Prospectiv A-z 
Cei impinsi in corzi de occidentali/americani mai intai se coalizeaza, abia apoi evalueaza taria coalitiei. Nici Germania si Japonia inainte de RM2 nu erau aliati naturali. Ca un simplu exemplu la viteza.

 

Fogarassy Paul Pentru a fi prezentă în zonă, Rusia are nevoie de acoperirea unor interese antiamericane din zonă. La ora actuală, Iran și Siria sunt antiamericane; irakienii sunt și ei, dar mai cu fereală. Turcia tocmai a trecut printr-un puci organizat de americani și demontat de ruși. 

SUA este forță de ocupație în Siria, la fel cum Rusia e forță de ocupație în Moldova. Nimeni nu e sfânt.

 

Prospectiv A-z .
Vulnerabilitatile unei astfel de arhitecturi sunt loviturile de stat ale pro-occidentalilor. Mai intai China, apoi Rusia, s-au asigurat ca sansa acestora se reduce. Cu ceilalti e mai greu, desi Turcia face eforturi mari.


Niciun comentariu: