joi, 13 octombrie 2016

Sorin Dumitrescu la Academie

Sorin Dumitrescu la Academie – 26 august 2016
 
Smaranda Dobrescu
 

"În discursul său, maestrul Sorin Dumitrescu a subliniat că "Biserica Ortodoxă Română şi Academia Română" sînt "două stele polare" ale statului român și că lor le revine "uriaşa sarcină de a garanta, axiologic şi identitar, stabilitatea statală". Și a cerut Academiei să-și exercite rolul, opunîndu-se "colonizării axiologice și identitare" făcute de "grupurile Soroș" în România."

 

 

Sorin Dumitrescu cere Academiei să se opună "colonizării axiologice și identitare" a "Grupurilor Soroș" în România

ROSTONLINE.RO|BY RADU BĂLAŞA

 

Eugénia Paraschiv Noapte buná, pásárele...

 

Smaranda Dobrescu Ti se pare inutil sau tardiv, Eugenia? Posibil. Academia nu a propus sa se angreneze in planul de tara, ceea ce m-a intrigat. Nu cred ca-i convine rolul de "nu vad, nu aud ce-i in jurul meu" Totusi, faptul ca Sorin Dumitrescu a vorbit, are cel putin relevanta discursului Anei Blandiana care a invrajbit FB-ul. E bine cand intelectualii isi spun parerea.

 

Eugénia Paraschiv Mai repede, şi-nainte de discursurile poeţilor aflaţi în treabá, fi putut produce efecte utile, acum...

.

Eugénia Paraschiv Vedem că nemţii vorbesc de reintroducerea serviciului militar, în timp ce ai noştri vin cu gomboţi de voluntariat. Ei, şi creşterea pieţei armelor la purtátori e-o afacere, da' şi carne de tun pentru interesele altora tot pe-acolo muşcă...De găsiţi vreo luare de atitudine, postaţi-o, vă rog....

 

Smaranda Dobrescu In treacat am auzit la radio ca intr-un stat din SUA s-a votat permisiunea ca studentii (nu stiu daca nu si elevii) au voie sa poarte la scoala pistoale cu conditia sa nu fie la vedere. Este asta un model? 
IN privinta pregatirii de lupta o enormitate mi se pare a fi acceptarea de a provoca Rusia , propunerea de a ne face flota la Marea Neagra, cand daca ar fi sa avem o armata serioasa ca numar si pregatire, nu-l mai avem nici macar pe generalul cu cheia de la magazie sa le dea macar bocanci. Nu-i vorba ca nici bocanci nu sunt.. Ce inseamna 2% buget de inarmare?
Asta nu e o luare de pozitie :-) este o parere si atat

 

Eugénia Paraschiv E o imitaţie a tot ceea ce a falimentat societatea acolo, foucaltianá economizarea(legea profitului cu orice preţ) legii &crimei şmad...trist...

 

Prospectiv A-z .
Cat mai multi, cat mai repede!

 

Mihai Ion Turcu Ideea UE este sa nu mai avem armate nationale ( odata cu abolirea suveranitatilor nationale), Este un proiect in necunoscut cu logica lui, ramane sa se verifice cat de bun va fi daca va fi. O tara de marimea noastra cu resursele teoretice pe care le mai avem, semisuverana, si in conditii de criza de sistem redevenind suverana, cu posibilele aliante, si in raport cu inamicii potentiali, trebuie sa aiba o armata de o anume forta, sunt calcule de specialitate care indica ce si cum. O garda nationala, au americanii, poate fi utila intern in conditii de urgenta, calamitati etc. Pompierii si jandarmeria nu sunt suficiente. Am avut rezervistii care puteau fi mobilizati, sunt batrani si burtosi. Altceva este cam pierdere de vreme cum de altfel ne place noua foarte mult. Am intrat in doua RM nepregatiti producand "eroi", adica morti Dumnezeu sa-i odihneasca ca au murit de buna credinta fiind si nevinovati. Nu ne putem apara cu Academia si biserica.Mai este o chestiune dincolo de aparare, greutatea politica a unui stat depinde si de ce fel de aramata are.

 

Smaranda Dobrescu Nu sustin nici mentinerea desfiintarii stagiului militar nici inexistenta unor forte armate permanente. Deci sustin ideea de asigurare a sigurantei tarii nu neaparat autonom, dar in anumite domenii clare. Nu sunt de acord sa avem pretentia ca aceste lucruri se pot face cu 2% din PIB. Oare cat au cheltuit grecii, polonezii si altii ca sa faca fata nevoilor de aparare tot ca membri NATO? Si nu in calitate nici de tampon, nici de granita comuna..

 

Smaranda Dobrescu Domnule Mihai Ion Turcu, am intalnit zilele trecute o pictura a lui John Bauer care din prima secunda mi-a sugerat persoana D-voastra. Dati-mi voie sa v-o arat si sa v-o ofer daca va regasiti in ea :-)

 

Smaranda Dobrescu "MNAC, MŢR, ICR-urile, Uniunile de creaţie, Ministerul Culturii, ca să nu pomenim decît o mică parte, au devenit, peste noapte, adevărate centre de colonizare abuzivă, încît puţin lipseşte ca în curînd să ne trezim chiar şi cu un „Patriarh Soroş"!" spune Sorin Dumitrescu in speechul sau.
Va dau un exemplu despre MTR, institutie de prim rang cultural, singurul muzeu romanesc care a luat Premiul cel mai bun muzeu european al anului in 1996. La doua zile dupa numirea abuziva de catre Ministrul Culturii a unui director pe pofta Domniei sale aceasta (directoarea) a anuntat inchiderea targului de la muzeu. Acest targ il deschisese Horia Bernea, cel care a infiintat si a condus 10 ani muzeul cu o excelenta stiinta a pastrarii calitatii artei traditionale si a mentinerii in memoria publicului a spiritualitatii taranului roman. La acest targ veneau mesteri populari recunoscuti ca sa-si vanda produsele, o gama larga de produse . Targul era renumit si cautat. Dar cum a ajuns d-na Liliana Pasima directoare? O spune Stelian Tanase pe blogul sau:
"Povestea are destule dedesupturi, nu a aparut peste noapte. In urmă cu ceva timp s-a dat concurs pentru ocuparea postului de director. Au participat Virgil Nitulescu, care mai avusese două mandate ( a obținut la concurs la proba scrisă nota 8, 40), Vintila Mihăilescu (și el fost director MTR – 7,87) și Liliana Pasima care a obținut la scris o notă putin peste 5 (cinci) !!! și nu a putut intra la proba orală, unde baremul era nota 7 (sapte). D-na Corina Șuteu – care e de puțin timp ministrul culturii și mai are tot atit de puțin pină cînd pleaca (decembrie 2016 ) – a găsit cu cale să o instaleze ca director interimar pe cea clasată pe locul trei. De ce!? Ar trebui sa rapsunde ministrul nu să fac eu presupuneri."

 

Mihai Ion Turcu (Splendid este calul). Multumesc pentru gratioasa preocupare.Fotografia pe care din greseala am postat-o avea alta destinatie dect ce a rezultat. Marita arata perfectiunea armurii mainilor. Maestria armurierilor ajunsese la culme in momentul in care armurile, foarte scumpe, s-au pierdut utilitatea prin maestria arbaletierilor si final a armelor de foc.Cavaleria grea a intrat in declin odata cu invaziile calaretilor de stepa, mult mai flexibili tactic, ceea ce cavaleria occidentale nu era. Frumosii cai semigrei , ca cel din tablou, au fost inlocuiti cu altii mai rapizi, cavaleristii nemaipurtand armnuri ci doar un coif sau nci macar si un pieptar de tabla de otel suficient pentru a-i apara de loviturile de sabie sau a ricosa o lance moderna (epoca Napoleon). Ultimii cavaleristi care au incercat s lupte au fost polonezii, in al II RM (dezatru). Ai mei, cei din linia directa, au fost secole cavaleristi, de unde ni se trage si numele de familie. In sistemul ungar "a torok" era numita cavaleria usoara de tip turcic, pecenego-cuman (cal rapid, armura usoara, lance, arc,sabie curba).

 

Smaranda Dobrescu Daca au fost cavaleristi si eu nu aveam de unde sa stiu, atunci am avut eu ceva intuitie cu poza. Adevarat ca stilizarea rapeste din prestigiul calaretului, dar ideea conteaza..:-)

 

Mihai Ion Turcu Probabil ca nu ar ajunge si posibil sa nu existe acei bani.Armata nu este un lucru ieftin.

Niciun comentariu: