duminică, 12 martie 2017

Un politician promitator

Un politician promitator – 19 februarie 2017

 
Smaranda Dobrescu shared Liviu Plesoianu's photo.

Un tanar care pare a simti sincron si primejdia si solutia..

 

Liviu Plesoianu

February 19 at 9:45am

România este, pas cu pas, dezasamblată

România este, pas cu pas, dezasamblată. Noi, ca popor, suntem aruncați eficient în afara istoriei și a propriului destin. Suntem abil așezați în tranșee și ni se injectează zilnic doze de ură activă. Apoi, fără să înțelegem cum s-a ajuns aici, pornim să ne luptăm unii cu alții golind de semnificație însuși conceptul de „națiune". Albia pe unde odată trecea un sens comun este acum complet secată. Suntem un neam a cărui soartă a fost cinic suspendată deasupra unei văi infinite.

Nu mai suntem nici România mare, dar nici România mică. Experimente precum „dictatura statului de drept" au reușit să ne scoată atât de pe harta lumii, cât și de pe propriile șine. Un tren deraiat care poartă spre niciunde milioane de oameni care nu își mai află rostul comun...

...Nu e premoniție, e doar privire cu ochii larg deschiși – dacă nu repornim inima acestei națiuni acum (nu anul viitor, nu anotimpul următor, nu luna care vine), atunci ne vom fi ratat poate ultima șansă de a conta frumos pe scena lumii. Și nu o putem reporni decât dacă ne administrăm, colectiv, un sens. Singurul liant e noua perspectivă pe care ne-am putea-o da și pe care lumii i-am putea-o propune. Iar de un lucru sunt ferm convins – România poate renaște doar dacă își acceptă destinul de deschizătoare de drumuri, de țară care oferă timp și spațiu pentru DIALOG, de teritoriu liber de ură și de cultivator nu doar de grâu – ci și de SENSURI. Dacă vom continua, din contră, să pășim cu capul plecat la umbra tălpilor mari ale altora, atunci vom ajunge, foarte curând, o ruină. – Ruina unui popor cu destinul acoperit și sufocat de buruieni...

 

Gavrila Ch dupa dezvaluirile lui Ponta vis-a-vis de presiunile asupra tarii pentru 'regionalizare', se poate intelege pe de-antregul avertizmentul dat de Coldea Guvernului pentru a bloca autostrazi ce ar trebui sa lege Transilvania de Muntenia si Moldova; pentru context mai larg, 'ardelenii frumosi si liberi dela Cluj au inceput colectia de semnaturi pentru separare. Oare ce-ar spune din cealalta parte Paunescu sau Vadim, atat de huliti in viata de toti filistinii 'cool'?

Dinica Roman https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=405111843173080&id=100010228020447

 

Aurelian Pavelescu

February 18 at 11:05pm · 

Cineva a dat, se pare, ordinul pe unitate. Trusturile SISTEMULUI au lasat-o moale cu protestele de strada, cu "hai la revolutie", cu uite abuzul in serviciu, nu e abuzul, jos guvernul, alegeri anticipate etc., etc. De cand cu scandalul procurorului scelerat Negulescu, dezvaluirile ca si Augustin Lazar, procurorul general, are pitit un dosar de coruptie, cat se poate de documentat, iar Codruta Kovesi ar trebui sa mearga la audieri in dosarul cu Basescu si declaratiile lui.

Pai, ce facem, fratilor, a zis cineva destept, daca numaram, au cazut mai multi din tabara noastra si daca mergem tot asa, ne rarim de tot. Uite, din tabara sistemului au cazut Florian Coldea, Camelia Bodgan, nebunul de pe tabla Negulescu. Din tabara cealalta, pana azi, doar Florin Iordache, fostul ministru al justitiei, care nici n-a cazut asa de rau, a ramas parlamentar! Dar, primii trei, praful si pulberea!

Si, atunci, o fi zis! Hai sa facem pace! Si au luat televiziunile din Piata Victoriei, cel putin deocamdata. Se va da la pace? Nu se va da?

Din avion, lucrurile stau cam asa: de partea sistemului sunt in situatia de a colapsa Kovesi, cel putin cu plagiatul, care se poate redeschide, Lazar, cu dosarul de coruptie, iar Iohannis nu se simte deloc bine nici cu casele, nici cu patrimoniul Forumului Democratic German luat de la Grupul Etnic German. Nu se simte bine nici Ciolos, cu scheletele din sifonierul guvernarii sale. De partea cealalta, sa-l agate pe Grindeanu, dar e foarte dificil, iar Dragnea si Tariceanu, oricum nu mai au prea mult de pierdut, ca se afla deja in judecata.

Pace, pace, dar, s-ar putea sa nu mai vrea ceilalti. Iata, pesedistii dau semne ca se trezesc din bumbaceala si fac un miting de 10.000 la Pitesti, impotriva lui Iohannis. Daca, cu primavara, vor iesi peste tot in tara? Ca vor si ei sa fie... "romanii mei". Iar Chirica de la Iasi e pe faras, ca i-au sarit in cap activistii.

Foarte frumos, Romania se pregateste cu mare bucurie pentru centenarul Marii Uniri, 2018, mai putin de un an! Care pe care?

 

Smaranda Dobrescu Cel care a ingropat definitiv PNT-cd-ul si a facut nu`s ce aliante cu Basescu, nu il creditez chiar 100% cand face piruete si analize politice.

 

Dinica Roman Daca si el ajunge sa se vaite, e ceva acolo. Si pentru el.

Niciun comentariu: