duminică, 12 martie 2017

Prezumtii ale manifestatiilor

Prezumtii ale manifestatiilor – 18 februarie 2017

 

Draghi Puterity shared a link.

Adrian Severin, unul dintre cei mai mari diplomati ai Romaniei dupa '89, despre un nou pericol emanat de strada lui 2017 si a papusarilor ei:

"Nu pot afirma că Rusia este în spatele demonstrațiilor antiguvernamentale, dar sunt convins că ele îi profită. Așadar, conștient sau nu, demonstranții fac jocul intereselor rusești, tot așa cum agenții mass-media care susțin contrariul alimentând instabilitatea prin demonizarea Rusiei, fac tot jocul acesteia.

Cei din urmă o fac însă conștient. Așa se explică dezinformarea și intoxicarea fără margini pe care le practică precum și limbajul lor agresiv rusofob. Discursul radical antirusesc este nu doar caracteristica fanaticilor fără creier crescuți la școala răsuflată a neoconservatorismului american, ci și semnul distinctiv al agenților intereselor rusești sub acoperire.

Este bine să reținem aceste lucruri ca să ne vaccinăm împotriva manipulării."

De retinut si atitudinea "ciudata" a mass-mediei rusesti cu aceasta ocazie, de incurajare a strazii.

 

www.corectnews.com

CORECTNEWS.COM

 

Smaranda Dobrescu Daca mergem pe linia asta, contestarea lui Dragnea in cadrul partidului, mult discutata de mai toata presa ori e o prostie ori un neadevar, o intoxicare. O sa facem bube cu atatea intoxicari..

 

Smaranda Dobrescu Ne-am obisnuit sa ne gandim de cateva ori pana sa ne facem o parere, sau mai bine spus sa asteptam noi informatii ca sa mai bifam o impresie. S-a tot vorbit de buna intelegere si de asteptata detensionare a relatiilor dintre Rusia si SUA datorita alegerii lui Trump. Cum sa intelegem cererea categorica a lui Trump ca rusii sa elibereze Crimeea? Cum sa ne explicam aglomerarea de tehnica militara de la Marea Neagra?

 

Preda Mihailescu Trump ne aduce in trepidatii. Cam multe teme de politica internationala iau alt drum decat cel pe care l-a visat. Netanyahu nu ia in serios propunerile lui de pace, cu rusii vrea pace, dar si atac frontal - noua ce ne ramane este sa avem rabdare si sa nu acceptam prea usor vreo ipoteza sau alta. S-ar putea ca putinele sale idei de politica internationala sa se fi impotmolit, si sa fi fost repede redus la a prelua sugestiile vechilor aparatchnik, pe care insa le poarta inainte cu aplombul lui specific. 

S-ar putea sa si stie ce face: in fond, cu rusii el a spus foarte explicit ca isi doreste o colaborare in combaterea teroristilor din orientul mijlociu. Lucru de bun simt, in care HC mergea direct spre confruntare. Dar nu a spus niciodata ca pentru aceasta este pregatit sa paraseasca linea premergatorilor, cu privire la Ucraina si Crimea. O fi el negociatorul sigur pe sine care sa reuseasca ceea ce altii credeau imposibil: sa ii contrarieze pe rusi la ei acasa, dar totusi sa nu intre in confruntare in chestiunea terorismului?


Preda Mihailescu Din afirmatiile lui Severin se mai poate si deduce faptul ca Rusii au iscusinta de a putea trage profit cam de orice directia a vantului in Romania...

.

Dinica Roman Severin scrie pentru... cunoscuti.


Smaranda Dobrescu Am putea sa ne autofurnizam tema linistitoare ca actiunile militare actuale reprezinta o remanenta a vechii politici. Surpriza nu ar fi a noastra, ci mai degraba a lui Putin daca a aparut o carte de joc pe care nu miza..

Niciun comentariu: