marți, 27 iunie 2017

Decuplarea Chinei de dolar?

Decuplarea Chinei de dolar? – 16 iunie 2017

 

Prospectiv A-z shared a link.

Prin controlul fluxurilor de capital, nimeni altcineva decat Financial Times ne anunta ca ar fi posibila indiferenta Chinei la o miscare americana de a aspira lichiditate de pe piata de capital... DECUPLARE? Adica unii vor vorbi de unii singuri. Gravissim.

 

 

Why China no longer fears the Fed

PBoC expected to hold rates despite narrowing interest rate differential with US

FT.COM

 

Dinica Roman WSJ ne spune ca Boeing intentioneaza sa construiasca o fabrica de avioane in China in timp ce asigura forta de munca americana ca nu se vor pierde locuri de munca. Exact ca fabricantii europeni de trenuri de inalta viteza...

 

Preda Mihailescu Poate sunt deplasat - dar s-ar putea sa nu fie 100% minciuna. China are reteaua cea mai mare de trenuri de inalta viteza, vreo 20000 de km, si trenurile lor, facute dupa Siemens - dar in China. Licenta, cum nu stiu, probabil ca asta este arta negocierii a Chinezilor. Deci Siemens face trenuri in China, dar pentru China, si poate mai castiga si ei un ban - contractul nu l-ar fi putut obitine pentru productie in Germania, deci au ales ce au putut. 

China este in faza finala a constructiei propriilor avioane. Nu s-ar putea ca asta sa fie ultima miscare pentru Boeing, ca sa poata sa mai castige ceva in China?

 

Dinica Roman China te obliga sa ai partener local si sa faci transfer de tehnologie. Inainte ca europenii sa-i invete cum sa faca trennuri de mare viteza, chinezii abia stiau sa le faca pe cele normale.

La avioane, chinezii or face tabla de pe dinafara, nu cred c...See More

 

Smaranda Dobrescu Stabilizarea monedei Chinei prin ruperea legaturii cu dolarul va depinde in cea mai mare masura de acum de performantele propriei economii, de exporturile tarii, ceea ce va transparentiza mai mult economia ce tinde sa confere Chinei titlul de prima putere economica. Care va fi efectul asupra dolarului SUA?

 

Niciun comentariu: