vineri, 17 aprilie 2015

Cum ramane cu traseismul? - 21 ianuarie 2015



Cum ramane cu traseismul? – 21 ianuarie 2015
Smaranda Dobrescu a distribuit postarea publicată de Daniel Octavian Bejan.
Faptul ca Constitutia are mentiunea ca mandatul parlamentarilor nu este imperativ, a incurcat mereu prohibitia traseismului. In general. Nu stiu daca doar spiritul si nu litera Constitutiei i-a facut pe detinatorii dreptatii din CCR sa declare neconstitutionala OUG cu migratia primarilor.Oricum, Iata aici o parere plina de bun simt:
Ordonanţa aia legată de "migraţia primarilor" e o porcărie. Clar. Acum e şi neconstituţională - au stabilit independenţii de la CCR. Traseismul e o abjecţie, de acord. Dar de ce ne limităm la primari?
Cine face enorm scandal pe subiectul ăsta? PNL-ul cu E-uri? Adică ăia care candidau duminică pentru ALDE şi luni se vârau la PPE? Ăia la care au venit grămadă foşti socialişti din PD, deveniţi PDL, trecuţi la PPE şi ajunşi acum în PNL? Nu mai pun la socoteală camioanele de foşti PPDD-işti şi migraţi de la alte partide care umflă acum grupul PNL.
Ori hotărâm că traseismul e prohibit pentru toată lumea, ori tăcem din gură. Legarea primarilor de glie nu rezolvă nimic când, pe aici, partide întregi se mută după cum se bălăngăne funia de care atârnă cârnatul.
  Smaranda Dobrescu Am spus generic "ordonanta cu primarii". legati de glie se pare ca sunt doar consilierii locali.

  Ionel Iani Velciov Deocamdata e bine si asa, avem precedentul ... urmeaza urmatoarele decizii CCR
Alexandru Botu Cine este ales in mod direct, propus si sustinut de un partid nu ar trebui sa poata parasi partidul si sa ramana pe acea functie. Clar, nu? Daca este dat afara din partid nu isi pierde functia? Daca am acceptat ca alegerile au ca baza de cadre partidele, atunci trebuie sa nu acceptam traseismul.

Niciun comentariu: