sâmbătă, 18 aprilie 2015

Ne reintoarcem la colonii? - 21 ianuarie 2015



Ne reintoarcem la colonii? – 21 ianuarie 2015
Stefan Kovacs
Ne reântoarcem la colonii ?
-----------------------------------
Evident că nu sună bine. Și nu sună nici măcar corect din punct de vedere politic. Și totuși- dacă ne gândim la cum arată omenirea astăzi o să descoperim cu groază că există un întreg continent- adică Africa plus Peninsula Arabică- a cărui situație este mai proastă decât în urmă cu 150 de ani- să spunem. Dacă decolonizarea a mers în Asia- și state cum ar fi India, China sau Thailanda, ba chiar și Vietnamul s-au descurcat sau se descurcă singure- Africa este- vorba lui P. Johnson ”tărâmul regatelor lui Caliban”.La câți bani a băgat ONU plus statele dezvoltate- de prin 1965 încoace în fostele colonii- pentru a se obține tot niște masacre gen Rwanda (1994) sau actualele arderi de biserici în Niger, masacrele făcute de Haram-ul nigerian, etc.- mai mult ca sigur că reântoarcerea țărilor din Africa la stadiul de colonii ale marilor puteri ar fi mai cinstită și mai eficientă decât actualul joc de-a independența plus masacrele.
Cam același lucru ar trebui făcut în Peninsula Arabică. Suntem revoltați de terorismul musulman dar ne prefacem că nu observăm faptul că principalul sponsor al acestui terorism este Arabia Saudită- un stat fundamentalist , feudal și care ar trebui să cadă în maxim 24 de ore sub o acțiune armată suficient de puternică. Ne reamintim că frații kuweitieni și-au făcut bagajele și au tulit-o în hotelurile de pe Riviera atunci când a intrat Saddam în Kuweit. Și-atunci de ce să mai ținem, ajutăm și înarmăm aceste nuclee de fundamentalism ? O re-împărțire cinstită între SUA; Marea Britanie, Franța și Israel- cu Siria și o parte din Irak lăsate rușilor ar da maximum de eficiență.
Sper să fiu în asentimentul tuturor când spun că drepturile omului ar fi cu mult mai bine respectate într-o colonie franceză decât în Mali. Sau într-o colonie britanică decât în Sudan. Nimeni nu se gândește să le bage populațiilor indigene belciug în nas și vătafi cu biciul în spate- dar de un sistem colonial ar beneficia toată lumea.
URSS-ul nu mai există- deci moda decolonizării nu mai are rost. Statele occidentale oricum sunt implicate până peste urechi- și-atunci de ce să nu facă ceea ce e normal, eficient și chiar cinstit ?
Respectivele state- viitoare colonii- ar putea fi înglobate în statele occidentale- cetățenii lor devenind cetățeni cu drepturi depline a respectivelor state. Puse în funcțiune- un proces de imigrare inversă se va produce- din metropole către coloniile care oferă de lucru.
  Ionel Iani Velciov Vreti o recolonizare pe fata, cu costurile sociale aferente?!! ... E mai ieftina una voalata fara aceste costuri ...
  Viorel Straoanu O-le-le !
  Stefan Kovacs Una pe față- și fără costuri sociale. Nu mă reîntorc la sclavagism- pur și simplu structura respectivului stat e preluată de una din puterile majore. Care va da de lucru la cetățeni- prin valorificarea bogățiilor de subsol. Pe care state precum SOmalia nu o mai fac de mult...
  Mihai Ion Turcu Doamne fereste Stefan Kovaci, odeuna unii mai puternici vor considera ca au obigatia mora si puterea de a-i comanda pe altii, la nive de natiuni, popoare, populatii. Reaist popoarele sab organizate si aparate nu-si pot exploata insele subsoul. Pot fi spoliate cu pata unor oarecare redevente, cum suntem noi in cazul auruui, padurilor, mai nou terenurior agricole, fara a se emite si pretentia de a fi guvernate de catre statee din care provind firmele private care expluteaza reursele. Oamenii aceia trebuiau asati9 in feu lor fara a fi si crestinati si civilzati. Ar fi fost mai "ecologic".
  V.S Sclavagismul presupune costuri pt stapin :sanatatea sclavului,hrana,casa...o gramada.Asa mai bine ii faci niste banci la el in tara ,ii dai credite fara numar ,apoi o sa munceasca din proprie initiativa toata viata fara sa dai cu biciul in el.
  V.S  Un link ,zic eu sugestiv pt tema aceasta :

La o A
certitudinea.ro
  S.K  Domnule Turcu- ne referim aici nu la reîntoarcerea la secolul XIX neapărat. Deși - o minimă statistică ne arată că la vremea respectivă- cei colonizați o duceau mai bine ca și acum. Ne referim la marile, imensele ipocrizii denumite Arabia Saudită sau statele africane.
  S.K  Domnule Stroanu- nu discutăm despre sclavagism. Sclavii nu făceau școala de la Saint Cyr- de exemplu - sau Eton-ul. Discutăm de câteva sute de milioane de oameni care ar putea trăi decent (adică fără să se mănânce între ei) asigurând prosperitatea internă și nu numai.
  V.S  Ati spus bine,cu intentie sau fara :ar putea.
  S.K  Văzând câți oameni nevinovați masacrează ISIS-ul- te întrebi pe bună dreptate de ce nu e pacificată zona- începând de la saudiți cărora tocmai le-a murit regele- și până la granița cu Israelul- singurul stat civilizat și funcțional din zonă. De ce trebuie să ne ascundem sub prostii legate de corectitudinea politică ?
  V.S  Chiar nu stiti ca sauditii subventioneaza ISIS ?!
  S.K  Păi eu de ce îi vreau desființați ?
  V.S  Vorbiti cu americanii,e creatia lor.
  S.K  Ar fi fost mult mai simplu fără- e un stat integrist și feudal.
  V.S  Vin cu asta in sprijinl afirmatiilor mele,ma rog nu ca as crede totalmente. https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84503534...
Jurnalistul Giulietto Chesa, fost deputat European,...
youtube.com
V.S  Interesant si la obiect despre ISIs de pe la min 2

Niciun comentariu: