joi, 16 aprilie 2015

Opriti, cred ca am gresit tara! - 27 decembrie 2014



Opriți, cred că am greșit țara ! – 30 decembrie 2014

Stefan Kovacs
Opriți, cred că am greșit țara !
-----------------------------------
Dacă după o revoluție cu peste 1000 de morți și 25 de ani de așa-zisă tranziție tot ce primim de Crăciun și Revelion este dna. Tatiana Niculescu Bran- cred că venim din niște lumi paralele și s-o fi defectat vreun portal.
Așa cum arătau vreo 10.000 de opinii- venite toate din mediul privat- atunci când ești angajat(ă) undeva și începi să critici alegerea biroului și a perdelelor- sau ești o țoapă venită direct din copac sau ești și proastă și țoapă.
Evident că dna. Bran persistă- pentru că perseverare diabolicum- și o tot ține gaia-mațu (după ce în orice țară normală ar fi fost dată afară cu șuturi în dos) cu nevoia ei de schimbare. Schimbare care- la fel ca și tot circul cu Iohanis și eroii lui este doar unul din cuvintele noii limbi de lemn, alături de ”uniți, salvăm” și de alte câteva lozinci pompoase și de prost gust care te fac să regreți societatea socialistă multilateral dezvoltată.
În primul rând nu pot să înțeleg- sunt eu mai prost- chestia asta cu purtătorii de cuvânt. Avem purtători de cuvânt la inspectoratele de poliție, la spitale, la Radet, la Institutul Medico-Legal și probabil că și la Patriarhie. Dacă ar fi trimiși toți purtătorii de cuvânt la meseriile lor inițiale probabil că s-ar economisi vreo 5% din bugetul public. Dacă tu, șef de instituție sau președinte de țară nu poți să-ți asumi niște vorbe- și ai nevoie de un purtător de cuvânt- ceva e foarte defect.
În al doilea rând am înghițit un circ scârbos și totalmente nemeritat cu alegerea dlui. Iohanis. De la crizații existențiali că nu pot să voteze, ”eroii” de la Gândul, Adevărul și Pro TV- am ajuns la un președinte și o purtătoare de cuvânt care discută despre problema birourilor și a lipsei de cantină din palatul Cotroceni. Băi, nu vă place, cărați-vă naibii de-acolo ! Se mai găsesc fraieri- născuți ieri- care să creadă că mobilierul masiv- existent în Cotroceni fie de pe vremea lui Carol al II-lea sau chiar de pe vremea lui Ceașcă ar avea ceva legat de comunism sau de baronii locali- asta pentru că trebuie să dea bine stimata doamnă și al ei președinte. Presupunând că nu e complet idioată sau că nu face parte din vreo sectă de idioți- îi reamintim distinsei doamne- ca și dlui. președinte- că un birou n-are culoare politică și că faptul că un loc e mai puțin luminat n-ar trebui să aibă vreo legătură cu instituția prezidențială- asta pentru că se poartă exact ca dl. Dinu Păturică de Dorobanți (originalul avea ceva mai mult bun simț decât amândouă personajele la un loc).
Suntem cea mai săracă țară din UE. După 10 ani de băsism ne urâm între noi- și ne-am da cu bâtele în cap la primul prilej în care cineva nu se uită. Sănătatea e aproape inexistentă, avem mari probleme în educație- dar adevărata problemă este că dna. Tatiana Niculescu Bran nu găsește napolitane moca la Cotroceni. Sincer, mi-e scârbă.
Petre Opris Bravo, domnule Stefan Kovacs! Aţi pus punctul pe i!





Niciun comentariu: