sâmbătă, 18 aprilie 2015

Statul nostru mare, in curs de desfiintare - 23 ianuarie 2015



Statul nostru mare, în curs de desființare
 - 23 ianuarie 2015
Stefan Kovacs
Statul nostru mare, în curs de desființare
----------------------------------------------------
Cine are curiozitatea să se uite pe ce înseamnă cei anchetați sau arestați chiar de DNA- pentru diverse ”fapte de corupție ” (de parcă ar fi fapte de vacă) va constata cu groază că respectivii încep să acopere cam tot spectrul vieții economico-politice și sociale din ROmânia, de la oamenii de afaceri și sportivi și până la directori din ministere, secretari de stat, miniștrii și chiar un prim ministru. ”Prea mult, prea ca la țară”. (Nu m-am putut abține). Ce poate spune asta despre noi ?
1. Impresia generală de grup, întărită puternic de PPE- este că România e un fel de sat fără câini, de triburi corupte și care sunt gata pentru o oglinjoară și niște mărgelușe să distrugă afacerea investitorului serios- de aceea trebuie stat cu biciul pe ei. Ce se omite- aici- este să se precizeze unde erau cavalerii dreptății (îmi vine acum în minte doar Monica Macovei) în 1990, 1996, 2000, 2004, etc. ? Unde erau și ce spuneau consilierii străini care au roit din 1990 încoace în jurul tuturor guvernelor ? Cum se putea fura într-un stil foarte mare (vezi afacerea Microsoft) dintr-un buget extrem de limitat atunci când toată lumea stătea cu ochii pe toată lumea și mulți denunțau doar din plăcere (tipic românesc) ?
Dintr-o astfel de abordare rezultă că suntem un popor de cretini care nu-și dau seama când sunt furați în față- și că ne-ar trebui niște extratereștrii, japonezi sau chinezi, nemți sau patagonezi să ne conducă. O fi adevărat ?
2. Poate spune că DNA a fost lăsat să sară calul și și-a depășit puternic atribuțiile. În loc să-și curețe proprii colegi- care au fost în primul rând al îmbogățiților frauduloși la retrocedări- și să adopte o abordare sistemică- începând cu 90 și mergând până în 2014- DNA a făcut un joc eminamente politic, inventând niște aiureli cum ar fi ”spălare de bani” cu care condamnă un om la 10 ani de închisoare- la comandă și cu o opinie publică montată împotriva respectivilor. Trebuie să fii absurd să-ți închipui că face cineva politică- sau administrație publică- fără vreun folos imediat. Trebuie să fii și mai absurd să-ți închipui că dacă cineva e cu borcanul de miere în mână nu-și va băga lingura în el. Dar tu ca instituție a statului ar trebui să veghezi ca lucrul pentru care s-au dat borcanele de miere (adică banii) să fie făcut bine- și ca să fie atâtea borcane de miere cât s-a convenit inițial.
Cu mecanismul DNA lăsat în continuare funcțional- se vor comite abuzuri din ce în ce mai mari- care vor merge până la falsificarea dosarelor (cu larga complicitate a celor care proclamă că justiția trebuie să fie independentă și să nu se atingă nimeni de ea) și la făcături judiciare pe lângă care cea a profesorului Voiculescu să fie un nimic. După care bomba va exploda și se va dovedi că și DNA-ul ca și DIICOT-ul e doar o instituție umflată și coruptă- nu cine știe ce salvator al poporului român. Un film care nu poate să se sfârșească decât prost...
  Mihai Ion Turcu Antidotul este "Romania normala", normaizarea ca politica de stat, incheierea tranzitiei.Noi, cetatenii ( detest sintagma "oameni simpli")in Romania normala exercitam suveranitatea a vot. Mai avem la dipozitie demonstratiile civice, care nu pot fi stare daca sistemul social-poitic ajunge sa functioneze si statul sa regementeze si sa guverneze. Atat votul avizat cat si interventia a nevoie a cetatenilor prin demonstratii, cer competenta civica, persona apreciez ca in crestere.

Smaranda Dobrescu via Constantin Gheorghe
Acum, fără glumă. Sistemul politic românesc este în descompunere accelerată, și nimeni nu mai poate opri degringolada. Nu mai există minți clare, nu mai există proiecte, legătura cu publicul este practic zero. Miza ultimă a politicianului a rămas să scape de DNA. Este un eșec ideologic, dar și unul generațional. Tinerii s-au dovedit mai lacomi, mai corupți, mai canalii decât bătrânii.
O tot spun: suntem în prezența unui eșec democratic de proporții, similar celui din anii 30 ai secolului trecut. Atunci eșecul a produs legionarismul și dictatura lui Carol al II lea. Acum o să fim conduși de monstruoasa coaliție SRI-DNA. Cu aceleași rezultate ca și în anii 30. Asta am vrut, asta avem.

Niciun comentariu: