sâmbătă, 18 aprilie 2015

Mircea Geoana


O stire pozitiva: Intr-una din principalele publicatii germane ale socialistilor/social democratilot europeni, Social European Journal: apare pentru prima data un articol scris de un roman.
Stirea negativa: Nu ma asteptam la o astfel de abordare prin care intreaga stanga romaneasca este vazuta prin vizorul DNA.
http://www.social-europe.eu/…/now-romanias-social-democrats/
Mircea Geoana analyses the position of Romania's Social Democrats after the recent defeat in the country's presidential elections.
SOCIAL-EUROPE.EU|BY MIRCEA GEOANA

  • Preda Mihailescu Ultima data cand am citit un articol scris de un roman in presa straina era la vizita Romaniei de catre Papa Ion II. Articolul le atragea atentia cititorilor Frankfurter Allgemeine asupra faptului, esentlal de cunoscut la acea ocazie festiva, ca Romanii se cred mai frumosi decat sunt, dar iata cutare calatori din secolul 18 sau cutare calatorita din secolul 19, de care in afara de autori si vanatorii sai bibliografici, nimeni nu auzise - iata, acestia ce adevaruri penibile revelau despre Romani. Ah si, da, a fost Papa si a plecat. Ati ghicit, autorul era ulteriorul presedinte ICR.

  • Niculae Malanca Obedienta n-are limite .

  • Petre Munteanu Care e vestea bună? Că Mircea Geoană caută să se facă remarcat de cei care fac jocurile în tabăra politică europeană numită "socialistă/ social-democrată'? Că talentatul domn MG se autopropune, iarăși, drept cel mai potrivit om pentru... acum pt ce?

  • Smaranda Dobrescu Articolele din SEJ au toate propuneri de eliberare a stangii din granitele neoliberale in care zace cam fara putere prin participari comune la guvernare, prin situatia minoritara in cadrul PE, etc. Nu de putine ori au aparut idei interesante, constructive de regandire a stangii tocmai pentru a satisface nevoi si segmenete ale populatiei apartinand starii actuale de precariat intins. De aceea, la prima deschIdere a articolului am considerat pozitiv faptul ca un om de stanga, cum se considera MG e prezent acolo. Asta ar fi vestea "buna", ce inseala de altfel asteptari destule. Pasiunile personale, atacurile la liderii stangii nu sunt o practica obisnuita a publicatiei. iata ca spiritul distructiv romanesc ofera o tenta noua si SEJ

  • Alexandru Botu Daca PSD trebuie sa aleaga doar intre Ponta si Geoana este jalnic. PSD trebuie sa aleaga intre ce a devenit si ce ar trebui sa fie. Geoana si cu Ponta se pot certa cat vor si pe unde vor, chiar si in media, daca ne distreaza precum Stan si Bran. Altfel....

  • Smaranda Dobrescu "Nu ştiu dacă noul PSD va fi sau nu condus de o echipă capabilă să împace şi aspiraţiile intelectualităţii de stînga cu ştaif, şi „teritoriul“, cu cele peste 5,2 milioane de votanţi. Ştiu doar că, orice-ar fi, nu pot vota cu dreapta postbăsistă. Ideea de a susţine un partid „socialist“ condus de echipa Geoană-Vanghelie mi se pare, de asemenea, o glumă proastă. Iar un partid „antreprenorial“ condus de Sebastian Ghiţă ar fi o diversiune penibilă. O eventuală fuziune PSD-PC-PLR (în formula unui Partid Social Liberal) e, din punctul meu de vedere, votabilă, dar, presupunînd că se va face, mă întreb de ce familie politică europeană va ţine. Tot de PSE? Şi cu ALDE cum rămîne?"
    Paul Cernat
    Saptamanal de informatie si analiza culturala
    OBSERVATORCULTURAL.RO

  • Gheorghe Gradinaru Este intradevar o stire pozitiva faptul ca un roman publica in SEJ dar mai putin pozitiv, in opinia mea, este perceptia ca, pe langa alte idei , Geoana pune piatra de temelie a cultului personalitatii presedintelui ales cu scopul obtinerii unui ciolan de ros, fapt care pare sa confirma ipoteza coabitarii Iohannis -Geoana

  • Gavrila Ch nu stiu de ce dar de o buna bucata de timp orice chestie emanata dela Geoana lasa un gust cel putin indoielnic. nu-i de mirare, venind dela un cameleon oportunist.

  • Preda Mihailescu L-am vazut pe Geoana plin de pareri geostrategice si economice, despre importanta Romaniei in "noul drum al matasii", vorbing la Aspen group, ca membru. Nu cred toate aceste lucruri sunt necoordonate!

  • Alexandru Botu Geoana vorbeste, dupa parerea lui, frumos despre orice, dar dincolo de vorbe mai exista si fapte? El a intrat prea devreme in imaginar, in acea lume construita doar din vorbe mestesugite care ascund realitatile rau mirositoare. De aceea, intr-o astfel de lume a fantasmagoriilor totul pare posibil si normal in anormal, asa cum a fost si vizita lui Geoana la Vantu in preziua confruntarii capitale. Geoana nu are repere si nici masuri concrete, fizice asupra spuselor sale (repet, de fapte, nici vorba!). Oricine ii da cuvantul (il baga in seama) ii mai umple tubul cu oxigen din care inspira "aer pentru elite" Fireste ca "aciuierea" lui pe langa altii este, din punctului lui de vedere, o dovada de rafinament intelectual. Rafinament intelectual bine caracterizat de "Tatucu".

Niciun comentariu: