vineri, 17 aprilie 2015

Cum se explica toleranta romanilor fata de multitudinea de religii? - 12 ianuarie 2015



Cum se explica toleranta romanilor fata de multitudinea de religii? – 12 ianuarie 2015
Adrian Tempelriddaren
"România, pe de altă parte, este poate cea mai tolerantă ţară din lume, iar la noi ciocniri între diferiţi oameni aparţinând altor religii sunt la un nivel minimal, beningn, doar sub planul media şi al diferitelor dezbateri. Obiectivismul este mai mare la noi decât în alte părţi, poate şi prin faptul că la noi nu există comunităţi care să facă din religie o problemă de viaţă şi moarte. "
Propun 2 intrebari pentru Co-prospectivi:
Care ar fi explicatia acestei tolerante? De ce in Vest a fost nevoie de impunerea corectitudinii politice?

După cum am văzut cu toţii, anul 2015 a început prost, confirmându-mi predicţiile pe care le-am făcut la final de an şi pe pagina mea de Facebook.
adevarul.ro
 Ionel Iani Velciov Sigur este toleranta sau e doar o lasitate simandicoasa ?!!

  Loredana A. Ştirbu Toleranţa vine probabil din faptul că minorităţile de alte religii sunt aici de foarte multă vreme, nu au venit prin valurile de imigare recentă, Laşitate nu cred. Deşi modul destul de agresiv de promovare a unor secte religioase poate deveni supărător.
  A.T  De fapt, corectitudinea politica este lasitate.
  L.S  Problema este spinoasă, nu cred că o soluţie va fi găsită prea curând. După 11 septembrie s-a schimbat ceva?
  Octavian Lupu Explicatia consta in faptul ca romanii nu au luat niciodata foarte in serios religiile si nici ideologiile care au incercat sa li se substituie, fascismul, comunismul. Relatia pe care romanii o au cu religia este cea descrisa de Voltaire cand a fost intrebat in ce relatii se afla cu Dumnezeu: Ne salutam dar nu stam de vorba.
  O.L  Iata si opiniile unui musulman de marca nascut in Romania despre chestiunea pusa in discutie: http://adevarul.ro/.../exclusiv-istoricul.../index.html
Smaranda Dobrescu Iata si opiniile lui Viktor Orban, care impresionat de solidaritatea onesta sau prefacuta de la marsul din Paris, a profitat de ocazie sa-si mai stearga din notele mici din catalog si a venit in intampinarea vointei populare propunand reducerea imigrarii. Nu aduc aminte de regula cu libera circulatie a fortei de munca din Tratat, caci o cunoastem toti):
https://euobserver.com/justice/127172#.VLPygbBeM18.facebook

A French press watchdog has highlighted the...
euobserver.com

Niciun comentariu: