sâmbătă, 18 aprilie 2015


Florin Georgescu - Din 600.000 de firme existente în România, 400.000 raportează pierderi, lucru care nu e deloc în regulă.
„Unii de pe la noi au pierderi şi cinci ani la rând. În SUA te lasă 1-2 ani, după care ori te trimite la spital că eşti bolnav, ori te trimite afară, că eşti cam hoţ. La noi, patronul cu pierderi îşi împrumută firmele şi (...) disciplina financiară este pentru căţei“.
Schimbările profunde petrecute în ţara noastră după Revoluţie i-au determinat pe economişti să creadă că drumul parcurs în aceşti 25 de ani putea fi mai bun, dar...
ADEVARUL.RO

  • Smaranda Dobrescu Sunt de acord in special cu Florin Georgescu. In calculele facute si de noi in cadrul Studiului privind inegalitatile din Romania a reiesit ca mare parte din pierderea de substanta a veniturilor bugetare care determina caracterul de stat social se datoreaza unui impozit pe profit absolut nesemnificativ, semn fie ca economia merge cu capital insuficient, fie ca profitul este reinvestit desi acest lucru ar trebui urmat de o evidenta dezvoltare, fie, cel mai probabil profitul se repatriaza in tarile investitorilor.
    "În numele unei flexibilizări a pieţei muncii, a scăzut forţa de negociere a 
    sindicatelor. Şi iată la ce s-a ajuns: dacă în 2008 profiturile însumau 
    66 de miliarde de euro şi salariile – 59 de miliarde de euro, în 2012 
    profiturile au urcat la 67 de miliarde de euro în timp ce salariile au 
    coborât la un total de 48 de miliarde de euro.
    Plusul de un miliard într-o parte şi minusul de 11 miliarde în cealaltă 
    parte duce la lipsa de egalitate şi la tensiuni sociale“,

    Aceasta crestere a profiturilor paradoxal a dus la scaderea veniturilor bugetare din cauzele enumerate mai sus. Mi se pare cel mai relevant aspect al aplicarii politicii neoliberale in Romania.

    Acesta este de fapt sintetizand efectul guvernarii Boc si a adoptarii Codului Muncii in varianta Consiliului Investitorilor straini.
    http://adevarul.ro/.../controverse-tema.../index.html

  • Adrian Costea Pentru 4 ani de prostie (2008-2012, Guvernul Boc), o sa avem de tras inca 10 ani.,totul din cauza ambitiei tovarasului Basescu de a avea un premier obedient. L-am avut in istorie pe Carol al II-lea, cu aceeasi tendinta de a se amesteca in activitatea Executivului, dar in anii '30, Romania fusese redresata in urma crizei economice.

  • Viorel Straoanu Nimic despre taxe si impozite,printre care forfetar,spagi la garda ,sanepid,opc,pentru ca planul lor la amenzi sa nu fie facut cu tine abuzurile anaf care iti trimite popriri pe conturi pentru datorii inventate dar inexistente iar tu trebuie sa le contentesti ,pina cind intri in incapacitate de plata a propriilor furizori iar banii abuziv blocati si insfacati de anaf iti sint returnati cu bucatica.

  • Viorel Straoanu D-na Dobrescu Codul Muncii in varianta actuala nu a fost asa avantajos pt ,sa spunem,clasa muncitoare niciodata daca ne raportam la echilibrul creat intre pozitia dominanta in relatia cu angajatul a angajatorului.

  • Smaranda Dobrescu Varianta actuala a Codului Muncii difera esential de cea din 2003, precum prajitura facuta zilnic pentru marii patroni si cea facuta de gospodina care aduna banutii doua luni ca sa faca o placinta cu mere de ziua sotului.Flexibilizarea adusa de Boc a scutit patronii de griji si le-a transferat lucratorilor, de coniventa parca cu sindicatele de care nu-mi amintesc sa fi protestat .

  • Viorel Straoanu Au protestat doar pt ca nu le convine CM cu durata limitata de 3 luni samd.Nimeni nu se inscrie in sindicat stiind ca in cele 3 luni poate fi dat afara fara explicatii.

Niciun comentariu: