sâmbătă, 18 aprilie 2015


.
Interesanta schimbare de generatii. PSDul are o problema demografica; ma gandesc acum ca poate Ponta stia si incerca sa contracareze acest aspect cand si-a prezentat tineretea echipei ca o virtute electorala...
Cheia acestor alegeri presidentiale este demografica. Tinerii re/fac Romania in chipul si asemanarea lor. Deocamdata observ ca vor, sa vedem si ce pot.
IRES.COM.RO

  • Prospectiv A-z .
    Draghi Puterity spune:


    M-am lamurit, cred, cum functioneaza “lovilutiile” astea pe Facebook.

    Datoritita faptului ca in “social media” suntem perfect “transpareti”, aratand exact ce facem, ce simtim si cum gandim, e relativ usor sa fim modelati fiecare in parte de un program de calculator. Cand ai o baza de date de miliarde de oameni, nu e greu sa gasesti tot felul de corelatii fara a fi nevoie sa intelegi cu adevarat spiritul uman. Cercetari recente au aratat ca din reactia subconstienta a creierului la o singura poza (de un anumit fel) poate determina orientarea politica a unei persoane cu o acuratete de peste 90%.

    Restul, e relativ simplu, si se poate face si automatizat. Se identifica “ganglionii” (liderii de opinie) si prin manipularea algoritmilor de redare a lumii lor virtuale (adica ce apare pe wall-ul lor de pe Facebook) acestia sunt programati in timp in directia dorita. Cum? Asta se poate afla tot analizand datele a miliarde de oameni (cine, cate like-uri a dat la ce, cine unde a comentat si cat, ce share-uri a facut, etc.)

    Apoi liderii de opinie pot fi lasati lasati singuri, iar datorita proprietatii motoarelor de cautare de a gasi mai degraba informatia pe care o vrei decat cea de care ai avea nevoie, liderii de opinie astfel programati isi vor gasi singuri argumentele cu care sa ii convinga pe followeri.

    In final se ajunge practic la o sincronizare perfecta a celor manipulati, fiecare in parte insa fiind manipulat individual, cu metodele la care se stie ca va reactiona.

    Intrebarea mea: daca e asa, ce e de facut?

  • Prospectiv A-z .
    http://riscograma.ro/9171/ghinion/
    ...sau blowback sau, prelimbanoastră, "sabie cu două tăișuri", "gloanțe-n picior" etc. În mod normal, un...
    RISCOGRAMA.RO

Niciun comentariu: