sâmbătă, 18 aprilie 2015

Kaddish - 28 ianuarie 2015



Kaddish – 28 ianuarie 2015


Kaddish
----------
Și uite că am ajuns și în 2015 și încă mai există discuții absurde- ca să nu zic de-a dreptul jignitoare- despre câți oameni au fost omorâți în realitate, despre așa-zisele ”vini” ale acestor oameni și despre alte prostii crunte- care în mod normal ar trebui interzise de un bun simț- și nu neapărat de lege. Acești oameni care erau evrei- și care au fost omorâți pentru că erau evrei.
Și am ajuns în 2015 și nu vrem să vedem că vina, prostia- uneori imbecilitatea- au fost ocultate în mod trist- prin vina ”celuilalt”. Acest ”celălalt” prin care vina, prostia- uneori imbecilitatea proprie sunt iertate și chiar justificate.
Poate că Uniunea Europeană se va trezi un pic în 2015 și va renunța la subiecte absurde- cum ar fi scoaterea Hamas de pe lista de teroriști pentru că un avocat bun de gură a găsit nu știu ce chichiță- și va da - nu știu ce, o lege, un decret- o directivă- prin care să se recunoască faptul că civilizația , democrația, Uniunea ca atare n-ar fi fost posibile fără aportul poporului evreu. Sau poate că n-ar trebui să dea nici un fel de directivă. Ci să se gândească un pic la copiii aceia omorâți la Auschwitz. La oamenii aceia omorâți la Vapniarka, Treblinka și în alte sute de locuri unde pot fi omorâți oameni. Doar pentru că erau evrei.

Top of Form
 
Bottom of Form



dailymotion.com|De Medici.tv


youtube.com
  Costel Gilca de acord. dar indienii exterminati tot de europeni? negrii tratati ca animalele si transbordati in SUA? burii si alte triburi ucise de englezi?.
Omul este unic si moartea lui e identica indigerent de culoare si etnie.
Ar trebui folosit acest moment ca simbol impotriva cruzimii omului.
Separarea intre mai chinuiti/omorati si restul nu face bine ideii in sine!

  Mihai Ion Turcu Privind cititul am fost precoce, citeam teatru, am inceput cu Hamlet, in casa a IV-a, impresionat de productia cinematografica engezeasca L.O.Sunt doua carti dupa rasfoirea carora a rebuit sa ma ased, una despre Holocaust, prima aparuta in Romania, prin ani 50, si alta despre atacu granicerilor polonezi asupra postuui german de peste granita, incident care a declansat atacarea Poloniei, o carte de propaganda nazista, forografii mari de excelenta calitate germana a unor corpuri infiorator mutilate. Am descoperit cartea intr-o biblioteca documentara, evident scapata de epurare. Nu mai eram de mult copi si stiam ca intregu incident a fost o inscenare cadavrele muilate fiind preparate spre a oripila.I-l ascultam ieri pe Domnul Zuckermann, un upravietuitor al "trenurilor mortii" organizate de romani, pornite din Iasi.Mereu punem centul pe uciderea aroce a numar cu multe zerouri de oameni " doar pentru ca eru evrei". Domnul Zuckermann muta atentia in alta parte, asupra oamenior care au gandit, organizat si omorat efectiv acele mii si mii de oameni "tehnologic", niste oameni care au inceput prin a fi normali. Zmintitul este previzibil, normalul nu, de indata ce normalitatea din jurul sau se altereaza. Normaitatea este valoarea care trebuie pazita cu strasnicie.

  Smaranda Dobrescu Discutiile prilejuite de comemorare sunt utile, uneori controversate si alteori cu o tenta personala deosebit de impresionanta. O carte, un film, o exprimare artistica marcheaza insa in alt fel subconstientul nostru avid de normalitate. Va recomand cu caldura sa vedeti filmul lui Mihaileanu, Train de vie, despre un tren al vietii, al mortii, plecat cel mai probabil din Romania anilor 1941, tinand cont de tara de nastere a regizorului.
http://www.topvideohd.com/.../train-de-vie-trenul-vietii...

2 premii Venetia, un premiu Sundance .Train de vie -...
topvideohd.com

P.A-z .
In subconstientul d-lui Pradoiu o fi tot exprimare artistica? Ce covarsit trebuie ca a fost si acesta de semnificatia ocaziei de a se baga in seama!

http://bucuresteanul.info/comic-daca-n-ar-fi-trist.../

P.S. Pacat ca Johannis pare sa-i fi promis ceva! Altfel n-ar fi nicio paguba.

bucuresteanul.info

Niciun comentariu: