sâmbătă, 18 aprilie 2015

Ce trebuia sa inteleaga Victor Ponta dupa votul din Noiembrie - 26 ianuarie 2015



Ce trebuia sa inteleaga Victor Ponta dupa votul din noiembrie – 26 ianuarie 2015


Cu fiecare declarație pe care o face, Victor Ponta demonstrează nu doar că n-a înțeles nimic din votul exprimat de electorat pe 16 noiembrie, ci și o continuă sfidare, un continuu dispreț și o permanentă insultă la adresa inteligenței membrilor PSD și a numeroșilor simpatizanți ai acestui partid. Dar nu numai domnia sa se comportă astfel. Ilie Sârbu și Ioan Rus au făcut declarații tot azi, în același registru, ceea ce mă face să cred că echipa Ponta a început ofensiva pentru realegerea sa la viitorul congres al PSD, concomitent cu încercarea de eliminare a contracandidaților săi.
” Cred că nu doar după votul de ieri din Grecia, dar după tot ce se întâmplă în Europa, cred că și 2015-2016 noi trebuie să ne consumăm 99% din energie, din resursele noastre, din cunoșțintele noastre, pentru viața de zi cu zi a oamenilor, pentru pensii, salarii, școală, spitale, drumuri...”, a declarat astăzi Ponta. Dar de ce v-ați hotărât, stimate domnule președinte al PSD și prim ministru al Guvernului, să faceți toate cele de mai sus abia după alegerile din Grecia și nu după epidemia de ebola din Africa, sau după atentatul terorist de la Paris sau, și mai potrivit, după ce ați câștigat alegerile în 2012 ? V-ați asumat niște promisiuni, v-ați asumat niște responsabilități în campaniile electorale. A trebuit să câștige extrema stângă din Grecia, ca să realizați că a venit momentul să vă puneți la treabă și să vă respectați angajamentele față de propriul electorat ? Dacă ar fi câștigat dreapta în Grecia, se schimbau lucrurile în România ? De ce abia acum ? Bănuiesc, am chiar convingerea, că nu vă convin de loc dezbaterile pe anumite teme, pe anumite decizii pe care le-ați luat, pe anumite eșecuri majore pe care le-ați provocat din nepricepere sau din aroganță și, atunci, aruncați pe piață subiecte diversioniste, care să înlocuiască agenda neconvenabilă din interiorul partidului și din care să reiasă că ați fost și veți cel mai potrivit președinte al PSD.
Comentariul meu de azi a fost determinat și de alte două declarații făcute azi în presă. Stimatul tată-socru, Ilie Sârbu, a spus azi pentru RFI că nu există în PSD unul mai bun ca ginerele său: ” Dacă ne uităm cu atenţie, aşa privind lucrurile de sus, în PSD, poate mi-aţi da dvs. un alt nume care ar putea să-l înlocuiască. Dar când mă uit la ceilalţi colegi, încă nu s-a ridicat nici unul la nivelul lui". Cu alte cuvinte, Ponta e de neînlocuit în partid. E un umor involuntar evident în această constatare ”profundă” venită de la un tată-socru care profită din plin de pe urma mariajului fiicei sale. Cu adevărat niciun coleg din PSD nu s-a ridicat la nivelul lui Ponta și nici nu cred că ar fi vreunul capabil să facă atâtea greșeli încât să ajungă de la 1 milion de voturi în plus, în primul tur, la 1 milion de voturi în minus în turul 2. Dar în subtext, pe lângă umorul involuntar, transpare intenția nedisimulată de a elimina prin orice mijloace, orice contracandidat a lui Ponta la președinția partidului.
O altă ”lumină” a înțeleptei conduceri a PSD, l-am numit pe Ioan Rus, a spus azi pentru Mediafax. El critică "maxima tâmpenie pe care unii dintre politicieni o promovează permanent", şi anume că un lider trebuie să demisioneze dacă a pierdut o competiţie electorală. Cum să demisioneze Ponta ? Doar pentru că a pierdut alegerile de o manieră penibilă, în condițiile în care tot activul din teritoriu a muncit să-i adune voturi ? În fond, analiza partidului, mai precis analiza echipei Ponta, singura care contează, deoarece restul analizelor e făcut de ”tâmpiți”, a ajuns la concluzia că Ponta a pierdut pentru că PSD e perceput ca fiind partid comunist. E logic ca numitul Rus să promoveze o diversiune, teoria absurdă din declarația sa, pentru că el însuși se menține la conducerea partidului, e vicepreședinte la nivel național, după ce a pierdut la Cluj tot ce se putea pierde în materie de alegeri și unde nu se mai știe care e PSD și care e PDL. Acolo e o frăție băsistă absolută, iar ”grupul de la Cluj” este coloana a V-a în PSD trimisă în misiune de PDL-Băsescu. Bănuiesc, involuntar, Ioan Rus îl face tâmpit și pe Adrian Năstase, creatorul politic al lui Ponta, care a spus imediat după 16 noimebrie că a fost un vot anti-Ponta, nu anti-PSD. Și atunci, ce face partidul în continuare ? Îl ține în brațe pe Ponta, despre care se știe din rezultatul alegerilor că a devenit un personaj profund antipatizat de electorat, ca nu cumva sateliții umani care zumzăie în jurul președintelui PSD să-și piardă privilegiile, statutul, funcțiile, licitațiile trucate, contractele cu statul etc ? Aceasta e întrebarea.

 


 
Top of Form
Bottom of Form
  Costel Gilca a intrles cineva votul din decembrie? ce anum e de inteles dintr-o reactie enotionala ce nu are nimic a face cu rationalul datelor economica?
Ce ar trebui sa inteleg eu, ca de Ponta nu ma intereseaza: ca indiferent daca stabilizezi economia, daca ai crestere economica, indiferent ca partidul vare propune contracandidatul a redus salariile pensiile nivelul de viata cu 25% a imprumutat iatoric RO (de la Mihai Viteazu tara nu a mai fost atat de impovarat), romanul voteaza pt ca il vede pe altul (care ni are treaba reala cu tara asta, care nu si-a indeplinit obligația de a anunta la ambasada ca va vota) sta la coada si iese si voteaza contra.
deci...ce e de inteles?

  C.G  ce a declarat este corect!

  Mihai Ion Turcu Costel Galca, Nu exist oameni de neinocuit. Pota nu a pierdut alegerea pentru ca unii in dispora n-au ajuns sa voteze, trebuia sa nu existe asemenea situatie, ci pentru ca a fsot arogant, manevrier, inautentic, excesiv si fara scrupule. Competitia respectiva a fost intre doi oameni. Cineva, intre cee doua tururi, posta indemnul "Alegeti barbatul nu baiatul". Romania are nevoie concomitenta de poitici social-democrate si liberale si de cee doua mari partide reconcepute si epurate. Din fericire Presedintele Iohannis si Primul Ministru Ponta se straduiesc sa fie oameni seriosi (institutionali) ambii stiind cat de importanta este stabiitatea poitica a Romaniei.

  C.G  sa nu luam in calcul bula emotionala si sa punem totul pe o carte pare incomplet!

  Alexandru Botu As adauga la ceea ce spune Domnul Mihai Ion Turcu si faptul ca in propriul (cu sensul, de care apartine, din care face parte) partid se comporta arogant, ca omul providential. El si Dragnea, salvarea social-democratiei in Romania!...Cine nu este cu ei, sa-si caute alti lideri-asa zice domnul Ponta. Este mult prea tarziu, domnule Ponta!...Pe cei care ar fi putut sa va sprijine, membrii de partid fara functii recompensatoare i-ati izolat, punand intre ei si dumneavoastra ciocoime si baronime. Ei bine, domnule Ponta, in PSD incepeti sa nu mai fiti al nimanui, caci si cei care beneficiaza de pe urma pozitiei dumneavoastre actuale sunt gata sa se inhaiteze cu alte tabere, pentru a va scoate drept singur tap ispasitor. Adio domnule Ponta, desi nu ne-am intalnit niciodata, indiferent ceea ce veti mai fi de acum inainte!

  C.G  aici pot fi de acord ca are o atitudine aroganta ( desi nu ma intereseaza) dar ce s-a intamplat in decembrie e altceva@

Smaranda Dobrescu Aparitia foarte posibila a inca doua partide rupte din PSD, al lui Geoana-Vanghelie si al lui Ghita ar putea avea la baza in afara de tradari si orgolii, o veche, as zice vesnica problema a anilor postrevolutionari de atomizare controlata a stangii. De altfel Adrian Nastase, observator neimplicat aratra corect efectele splitarii partidului:

https://nastase.wordpress.com/2015/01/28/fabula-de-partid/


A fost odată ca niciodată, intr-o tară de la nordul Dunării, un partid de stânga, cu multi simpatizanti, in...

Niciun comentariu: