vineri, 17 aprilie 2015

Ion Iliescu ii scrie lui Victor Ponta - 16 ianuarie 2015



Ion Iliescu ii scrie lui Victor Ponta – 16 ianuarie 2015
Andrei Alexandru
Eu citesc totdeauna cu multă atenție declarațiile lui Ion Iliescu și încerc să înțeleg ce se află în spatele unor formulări elegante, care e tâlcul lor. Câteodată reușesc, alteori dau greș. Iată ce am înțeles eu din declarația Președintelui de Onoare al PSD redată în link-ul de mai jos.
”Dragă Ponta, acum, este un moment greu pentru partid, așa cum a fost în 1996, când eu (Iliescu – n.a.) și PDSR am pierdut prezidențialele. Eu (Iliescu –n.a.) n-am dezarmat și împreună cu o serie de colegi din conducere și cu ajutorul indispensabil al membrilor simpli am dus o muncă de partid grea pe parcursul a 4 ani, care a fost încununată de succes. Din păcate, în ciuda avertismentului meu din iulie 2014, când am declarat că nu ar trebui să candidezi la prezidențiale, ci să-ți continui munca de prim ministru, ai pierdut alegerile prezidențiale. După 16 noiembrie 2014, tu și întreg partidul ne aflăm în fața unui diagnostic fără echivoc pus de majoritatea celor care au votat. EȘTI PREȘEDINTELE PSD, EȘTI PRIM MINISTRU, ESTE MOMENTUL SĂ DOVEDEȘTI PÂNĂ LA ANUNȚATUL CONGRES DIN APRILIE CĂ AI CAPACITATEA SĂ CONDUCI PARTIDUL ȘI ÎN ASEMENEA MOMENTE DIFICILE ȘI SĂ SCHIMBI CEEA CE ESTE DE SCHIMBAT. AI TOT SPRIJINUL MEU PÂNĂ LA CONGRES, CÂND PARTIDUL VA PUTEA SĂ TRAGĂ LINIE ȘI SĂ FACĂ BILANȚUL ACTUALEI CONDUCERI. ÎȚI UREZ SUCCES !”
http://www.stiripesurse.ro/varianta-de-foc-in-psd-iliescu-s…

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, susține că Victor Ponta nu ar trebui să se retragă...
stiripesurse.ro
 Smaranda Dobrescu Nu am pretentia ca inteleg subtilitatile actuale ale politicii PSD si ale presedintelui de onoare. Ar putea fi vorba de o constientizarea a lui Ion Iliescu ca in prezent PSD nu are pregatit niciun alt lider care sa faca fata unui moment dificil. Cei care stau dupa colt, Mircea Geoana, Sebastian Ghita au potential mare de spargere . Se pare ca Dragnea care in mare masura l-a impins pe Ponta sa candideze a pierdut increderea majoritatii iar grupul de la Cluj e bine sa-i dai orice dar nu puterea pe mana. Ion Iliescu se pare ca e gata sa devina chiar si mai activ in a-l ajuta pe Ponta cu conditia ca acesta sa fi invatat ceva din insuccesele partidului si ale stangii.
  Prospectiv A-z .
Cum am mai spus aici, ce ar mai putea schimba dl. Ponta in scurtul timp? Sa inceapa prina a spune adevarul.

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat, vineri,...
cotidianul.ro
  A.A  Iliescu i-a atras atenția lui Ponta să-și facă ”lecțiile” până la congres. Altfel, își compromite candidatura și pot apărea alți candidați cu șanse, deci, anunțul lui Cătălin Ivan și, poate, al altora care vor dori ,nu intră în contradicție cu declarația lui Iliescu, ci reprezintă un fel de plan B. Așa înțeleg eu declarația lui Iliescu.
  Alexandru Botu Cred ca Doamna Smaranda Dobrescu are dreptate, mare dreptate. Altul mai bun decat Ponta, in acest moment, nu exista. Dar cum va putea sa se descotoroseasca de toti cei care "l-au folosit" in interesul lor si al grupurilor de sustinatori? Iliescu il poate ajuta, cred ca este singurul care chiar crede ca il poate ajuta, tocmai pentru ca si el a trecut printr-un moment extrem de dificil, a pierdut si a revenit. Mai mult, el este cu certitudine de stanga, chiar daca nu stanga de care are nevoie acum PSD pentru a supravietui. Si, sper, pentru binele general, ca PSD sa supravietuiasca, curatindu-se de tot putregaiul. Da, de tot putregaiul!....

Primarul Constanței, Radu Mazare, a declarat marți,...
cotidianul.ro
  A.B  Daca Mazare si ceilalti baroni locali si centrali il inlatura pe Ponta, PSD-ul este in mare pericol.
  P.A-z .
Daca " Mazare si ceilalti baroni locali si centrali il inlatura pe Ponta" inseamna ca au promisiuni/presiuni din (ceal)alta parte.
  A.B  Deocamdata (cea)lalta parte este im mare paragina...
  S.D  Din paradoxurile politicii romanesti: Victor Ponta se pare ca se poate sprijini mai degraba pe presedintele Johannis decat pe baronii partidului, gata sa-si schimbe seful care vrea sa le rapeasca din atribute, acceptandu-l pe Geoana schimbat tot de ei in urma cu ceva timp. Se pare ca Oprisan, Mazare, etc sunt mai vesnici decat timpul..
http://adevarul.ro/.../pontaintre-iohannis.../index.html

Victor Ponta are să se teamă mai mult de baronii PSD...
adevarul.ro
  A.B  Ponta are o singura solutie, fara sa stiu daca este si "castigatoare" pentru el si anume: nu cu baronii!. Daca in asta exista un consens cu Iohannis, inseamna ca acest consens fie este autoasumat, ceea ce ar fi onorabil, fie eficace, ceea ce ar fi laudabil.
  A.A  @Botu Nu e câștigătoare, pentru că s-a lăsat condus de vanități și lingușitori, atunci când a decis să candideze la președinție. Dacă nu plătește el pentru această greșeală, asupra căreia Iliescu i-a atras atenția din timp, atunci plătește partidul la viitoarele alegeri.
  A.B  Domnule Andrei Alexandru, dupa I. Iliescu si Adrian Nastase conducerea PSD a fost pusa in mainile unora care au acceptat sa fie niste papusi. Ale diferitelor factiuni ori grupuri de interese baronale. In ceea ce-l priveste pe Ponta singurul vinovat pentru ca l-a impins neprotejat pe metereze este socrul sau, care trebuia sa fie mult mai retinut si mult mai echilibrat. Astfel ca ceea ce a gresit Ponta in conducerea PSD a fost ceea ce a plecat de la familie, nu de la baroni, acestia din urma n-au fost niciodata sentimentali. Asa ca baronii nu au de ce sa-i ceara capul in privinta esecului de la presedintiale, ei i-ar fi cerut capul oricum din motive mult mai pragmatice. Este adevarat ca ei ar fi fost avantajati "sa scape " de Ponta, aparent elegant, daca ar fi fost ales Presedinte, dar oricum Ponta nu le-a putut si nici nu le-ar fi putut asigura lor protectie.
  S.D  Sunt jurnalisti care pe baza legaturii lui Geoana cu Nuland crediteaza ideea ca presedintele Johannis ar putea sa-l ia in calcul pe acesta pentru functia de viitor premier. Daca transpare ceva in presa cat de cat credibil nu e exclus ca PSD-ul sa fie de acord cu noul sef de partid. E o problema de timing care e in mana lui Johannis.
http://www.alecuracoviceanu.ro/pesedistii-merg-la.../
Adică e uşor să accepţi o invitaţie, să dai un click la un event, dar de aici până la a face pasul decisiv este cale lungă. Mai ales dacă petrecerea ameninţă să nu se ţină. Calea e lungă din două motive, primul e că oamenii se duc la „Ziua Izabellei” doar dacă petrecerea se lungeşte destul de mult c…
alecuracoviceanu.ro
  P.A-z  .
"Ponta se tine cu ghearele si dintii de functii, Geoana – un fel de Tariceanu al P.S.D.-ului – topaie in jurul borcanului cu miere, sub presiunea dosarelor penale, Blaga se retrage, Predoiu – o mazeta infuriata – se vede premier, Gorghiu – ilustrarea perfecta a „gospodinei deraiate de la cratita” – uguie ca o porumbita dulcica si inepta tot felul de aiureli pe teme lipsite de orice relevanta, Oprea – supranumit in cercurile noastre „Gabi minte mica” – isi negociaza deja viitoarea tradare."

http://sov.ro/.../capitolul-4-o-mare-vanzoleala-peste-tot/

Capitolul 4 – O mare vanzoleala peste tot 266 Vizualizari21 Jan „Banii n-aduc fericirea.” Ofer 1.000...
sov.ro
  P.A-z .
Cine e pe contra-atac?...

Senatorul Mircea Geoană a fost citat, joi, de...
cotidianul.ro
  Draghi Puterity Geoana e marioneta americana, nu cred ca va avea probleme cu justitia. Dimpotriva o sa fie ajutat sa faca un partid de stanga asa cum trebuie (adica mai neoliberal decat republicanii din SUA).
  S.D  daca si democratii au ajuns in unele privinte la fel de neo precum conservatorii, MG ar putea sa spuna ca face un partid pe modelul democratilor americani. Ar trebui sa faca un partid pe modelul progresistilor americani. Sau cel putin asa sa-i ceara noii membri.
  D.P  Adica ca a "progresistului" Clinton, cel care a anulat legea Glass-Steagall, dand astfel de facto plutocratiei puterea in stat?
  S.D  Oh, nu! Precum D-na Elisabeth Warren. Cam ea e portdrapelul lor .
  S.D  Baronii locali PSD dezvolta teorii spre gloria lor vesnica. Adrian Nastase se pare ca are pareri opuse:
https://nastase.wordpress.com/.../teoria-centrului-imaculat/
Description: https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_image.php?d=AQA43d8NcGvEhhmD&w=90&h=90&url=https%3A%2F%2Fs0.wp.com%2Fi%2Fblank.jpg&cfs=1&upscale=1
Din timp in timp, Marian Oprisan relansează teoria "centrului imaculat", o formulă de culpabilizare a...
nastase.wordpress.com
  P.A-z .
Daca PSD trebuie salvat atunci el trebuie salvat de astfel de pesedisti:

”Nu ştiu nicio surpriză, că vrea să schimbe Guvernul. Domnul Predoiu conduce o echipă din umbră la care ţinta este să ajungă la guvernare, domnul Blaga doreşte să fie preşedintele Camerei superioare, nu este prima dată, doamna Gorghiu vrea fie preşedintele Camerei inferioare. Este o chestiune foarte simplă, nu trebuie să ne supărăm, să ne bucurăm până la urmă intrăm şi noi într-un joc politic normal în care opoziţia are pentru fiecare funcţie din statul român un om pe care îl pregăteşte este o chestiune de normalitate în România”, a spus Zgonea.
”După 20 de ani, cred că am şi eu o anumită experienţă şi pot să-mi dau seamna. Domnul Predoiu a şi spus acest lucru, domnul Blaga a lăsat de înţeles, doamna Gorghiu este copreşedinte şi nu are altă funcţie pe care să o ceară. Este foarte simplu şi nu trebuie să ne supere, este benefic pentru România că sunt două echipe şi de stânga şi de dreapta care îşi exprimă punctele de vedere”, a mai apreciat Valeriu Zgonea.

http://www.cotidianul.ro/zgonea-blaga-si-gorghiu-vor-sa.../

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a...
cotidianul.ro
  S.D  E subtil de tot! Nu stiu de ce considera el Camera Deputatilor drept Camera inferioara, contrar Constitutiei, cand ar putea sa considere inferior presedintele acesteia!
  A.B  Daca stau bine si ma gandesc si eu un pic incep sa cred ca omul asta este simpatic si cu mult bun simt, atat timp cat se compara si se simte onorat de competitia celor pomeniti de el. Caci nu se compara cu somitatile care au condus Parlamentul Romaniei in alte vremuri. Bravo, nea Zgonele!
  P.A-z .
Valeriu Zgonea = Romulus Zăroni
Iata-l in dreapta aici: http://www.mesagerulhunedorean.ro/.../05/07-Untitled-1.jpg
  A.B  Domnule Prospectiv A-z, asemanarea la care va referiti este una caricaturala. In istorie s-a dovedit ca "repetarile" nu sunt intamplatoare, adica: omul proverbial potrivit, la locul potrivit!
  P.A-z  .
"asemanarea la care va referiti este una caricaturala" Sigur, dupa cum Zaroni era un intelectual, Zgonea e un inginer in 8 ani.

Niciun comentariu: