luni, 13 aprilie 2015

din vecini, 22 ianuarie 2015


.
"Eurodeputatul Fidesz Jozsef Szajer declară că Ungaria lui Orban nu ar face decât să joace cartea propusă de partenerii germani în relaţia cu Rusia. “Germania ne-a trimis la înaintare”, susţine eurodeputatul ungur, care arată că Berlinul se opune sancţiunilor împotriva Rusiei, însă este constrâns să acţioneze in linia impusă de Statele Unite. Acesta ar fi motivul pentru care Angela Merkel nu face decât să susţină tacit poziţia pro-rusă a Ungariei."
________________
SOBOLANU
NU SUNTEM COPIII NU SUNTEM PROSTI NU SUNTEM ANALFABETI ORICE S AR INTAMPLA RELATIA PUTIN MERKEL ESTE PERFECTA !!!!
.
GORE
- Pe noi romanii ar trebui sa ne intereseze ce fel de acorduri (si diktate) se semneaza ori se/mai pregatesc la aceste intrevederi bilaterale ! Rusia si Germania viziteaza la nivel inalt, Budapesta si mai mult ca sigur Orban va aborda si pohta lui de Transilvania . Autostrazile in Romania nu traverseaza Carpatii iar asta nu`i deranjeaza pe politicieni romani si pe Klaus si Carmen Johannis cel mai putin. Ungaria se blindeaza, realist, cu garantii de dezvoltare si de securitate pe ruta Moscova - Berlin. Politicienii din Romania asculta doar ce li se dicteaza si asteapta sa vada ce li se mai pregateste fraierilor de ....simpli cetateni !
.
Santa Klaus
Ungurii nu sunt prosti. Davos, dar nu numai acolo se va demonstra. Pe de alta parte belicosul basescu a stiut de ce potop urmeaza dupa el. Desi injura pe rusi , nu i-a trecut prin cap nici o clipa sa-si protejeze neamul. De altfel e o meteahna a mai tuturor "marilor patrioti" care acum primesc suturi tocmai din Moldova. Politicianul roman nu are nici cea mai mica grija a natiei sale. Nu-i pasa de valea Timocului, unde sarbii bat pe romani si dau foc la bisericile lor, nu le pasa de fapt nici de moldoveni , decat in ipostaza de mioritici buni de muls, iar catusi de putin le pasa de romanii din ukraina, care acum au obligativitatea de a se inrola si a merge la abatorul unde conationalii lor rusi, care au aceleasi nazuinte, trebuie sa-i impuste. Ce face politicianul roman ?? Tace . Tace malc. Nu stie sa-si protejeze neamul nici macar din vecini, dar in alte ipostaze.
.
Khalidassa -
Vrem-nu-vrem , ne convine ori ba , maghiarii (duşmanii milenari ai nației noastre) sunt oameni şi bărbați . Şi nu răpciugi şi arătări care se bagă-n borte ca dihorii atuncea când aud de americani . Nu-s ființe laşe ca lepădăturile fricoase ce se pitesc prin scorburi şi prin văgăuni . Pe-acolo , prin Ungaria cea vecină , ghiutănştainii şi americanii merg mai cu fereală şi lipiți de ziduri . Nu zburdă liberi şi obraznici ca în țara noastră . Şi nu oferă "indicații" obraznice , impertinente . Spionii americani , diversioniştii lor şi tâlharii lor trăiesc cu frica-n sân pe-acolo , ca nu cumva să-i sfâşie poporul . Nu ca la noi , unde şi-au facut coteață şi sălaş şi cuib de făcători de rele . Ca să conspire , ca să ne fure libertatea . Ca să ne bage slugi , ca să ne ia şi apa de băut . Ca să mai puie vreun alt Traian Băsescu-n cin înalt , în fruntea țării . Ca să-i îmbuibe , ca să-i mulțumească . Pe ei şi nu pe noi . || ||| || Post-scriptum : dacă Ghiutănştain duşmanul de popoare îl "sfătuia" pe János Áder (preşedintele Ungariei) să tragă-n oameni cu mitralierele după acoperişuri aşa cum l-a povățuit pe sluga sa Traian Băsescu , cam ce credeți că pățea pe-acolo ? Oare l-ar fi "firtisit" popoarele ungare ? L-ar fi cinstit , i-ar fi întins o masă încărcată cu multe bunătăți ? În semn de prețuire , de ofrandă mare ? Cumva l-ar fi felicitat , l-ar fi bătut cu flori , cu apă sfântă ? Ca pe eroi şi voievozi ??? Ar mai fi ieşit întreg şi viu din Budapesta ? Ori l-ar fi rupt pe loc acolo în mici bucăți , aşa cum merita ? Că de la Bucureşti a plecat voios şi încărcat cu bogății . Cu fondul proprietatea-n buzunar .
.
Radu Voda Negru @ Khalidassa -
Mioriticul e o fiinta slaba de inger,fricoasa si lasa.Chiar doina nationala ii arata in ce directii sa NU mearga.Dar el,in loc sa-si deschida capul si sa-si rasuceasca manecilele,isi deschide .....koorol,unde intra cine vrea.Sa inteleaga cine poate si cine are ochi de vazut si urechi de auzit.Dar cum spune proverbul:De unde nu e, nici Dumnezeu nu are ce sa dea.Si pentru cei ce nu ,,cred,,in aceasta viziune pesimista,Dumnezeu da,dar nu baga in traista.Ultimul mesaj,inainte de parasi definitiv scenariul comentariilor, de la.......
Preşedintele Vladimir Putin va efectua o vizită în Ungaria pe data de 17 februarie,...
COTIDIANUL.RO

  • Prospectiv A-z .
    „România este acum în colaps şi predomină criminalitatea. Toţi sunt nostalgici după Ceauşescu”.
    _____________________ 

    Postul de radio Ecoul Moscovei (Э́хо Москвы́ ) a lansat, pe 20 ianuarie, un sondaj inedit. Cei care accesează site-ul sunt întrebaţi „Aţi dori ca Rusia să fie condusă de o personalitate precum Klaus Iohannis, preşedintele României?”
    Au votat peste 3.500 de internauti. 51% au răspuns DA, 37% au răspuns NU, iar 12% au preferat varianta NU STIU.
    Un singur comentariu din partea cititorilor apărea la acest sondaj: „România este acum în colaps şi predomină criminalitatea. Toţi sunt nostalgici după Ceauşescu”.
    Ecoul Moscovei este un post de radio deţinut proporţie de 66% de Gazprom Media, în timp ce restul acţiunilor revin jurnaliştilor. Printre colaboratorii postului se numără mai multi opozanţi ai regimului Putin (Alexei Navalnîi - un militant antocorupţie cu viziuni naţionaliste, Eduard Limonov – liderul Partidului Bolşevic, acum desfiinţat, însă membru al formaţiunii Cealaltă Rusie, alături de o serie de liberali, Sophie Şevardnandze, nepoata lui Eduard Şevardnandze, sau Maria Gaidar, fiica fostului premier Egor Gaidar).

  • Alexandru Botu Eu nu cred ceea ce zice acest eurodeputat, adica: “Germania ne-a trimis la înaintare”, susţine eurodeputatul ungur, care arată că Berlinul se opune sancţiunilor împotriva Rusiei, însă este constrâns să acţioneze in linia impusă de Statele Unite. Acesta ar fi motivul pentru care Angela Merkel nu face decât să susţină tacit poziţia pro-rusă a Ungariei." 
    Pentru ca as accepta sa cred ca Ungaria nu mai traieste si nu se mai comporta profund si ireparabil nostalgica dupa vremurile de mai demult. Mai curand, si Germaniei ii convine ceea ce se intampla la Budapesta, iar Budapestei nu-i pasa decat de ceea ce crede ea ca este bine pentru Ungaria. Doar din punctul acesta ultim de vedere as avea suficienta admiratie pentru guvernul maghiar.

  • Draghi Puterity Interesant... Am si eu senzatia ca Ungaria e sustinuta tacit de Germania, insa nu de Merkel si trupa de "transatlantici" din varful puterii.

  • Smaranda Dobrescu Merkel nu cred ca s-a hotarat inca sa renunte la sprijinul transatlanticilor din varful puterii germane si in consecinta la colaborarea cu SUA (si nu invers ca ordine).

  • Prospectiv A-z .
    "Pentru ca as accepta sa cred ca Ungaria nu mai traieste si nu se mai comporta profund si ireparabil nostalgica dupa vremurile de mai demult. Mai curand, si Germaniei ii convine ceea ce se intampla la Budapesta, iar Budapestei nu-i pasa decat de ceea ce crede ea ca este bine pentru Ungaria."


    Remarcabila serie de observatii!

Niciun comentariu: