sâmbătă, 18 aprilie 2015

economisti



Iata in acest text o LISTA A RUSINII, de data asta populata cu economisti/antreprenori si alti miopi de DREAPTA:
Argumentul pe care l-am facut impreuna cu Smaranda Dobrescu intr-un studiu nepublicat inca este ca tocmai nivelul scazut al salariului minim pe economie in Romania e cauza a disparitiei resursei umane din Romania. In plus, cresterea nivelului salariului mjinim poate duce la efecte economice net superioare.
Scapa-i Doamne pe romani de economistii de Dreapta!
Mai mulţi economişti - cadre didactice, analişti şi manageri au dat publicității o scrisoare deschisă adresată Guvernului prin care cer amânarea deciziei de...
COTIDIANUL.RO

  • Gavrila Ch cu ocazia asta am aflat de existenta unui institut hayek in Romania. este culmea cinismului si neobrazarii sa ai un institut cu numele exponentului cel mai fioros al neoliberalismului intr-o tara pusa pe butuci tocmai de asemenea politici inumane; individul era un amestec de elitism rasial si mizantropie psihopatica. el si toti ciracii ce-l emuleaza ar merita un stagiu la canalul rusinii.

  • Alexandru Botu Nu sunt prea multi cei care au avut curajul sa semneze. S-ar putea purta o discutie constructiva cu ei?

  • Octavian Lupu Cand F.D. Roosevelt a introdus salariul minim in SUA in 1933 a spus" “No business which depends for existence on paying less than living wages to its workers has any right to continue in this country,” he said. “By living wages, I mean more than a bare subsistence level. I mean the wages of decent living.”Trebuie punctat faptul ca niciodata pentru un angajator nu este un moment potrivit pentru cresterea salariului minim. Pe de alta parte un domn Richard Fink executive vice-president la Koch Industries (USA) spunea recent ca preconizata crestere a salariului minim in America va conduce la somaj masiv, din randul acestor someri urmand a se recruta adeptii totalitarismului, fascismului si chiar candidati pentru sinucigasi cu bombe. Acestea sunt argumente care le-au scapat semnatarilor scrisorii celor 33. Le recomand sa faca un addendum la scrisoare.

  • Adrian Tempelriddaren Cu acelasi tip de text (de DREAPTA), LA TVR1 presedintele Consiliului Fiscal al BNR cataloga pana si reducerea TVA-ului la paine "o masura cu caracter social". Unii nu mai sesizeaza granita fina dintre sublim si ridicol.

  • Todosiciuc Bogdan Adrian Un aspect din scrisoarea lor mi-a atras atentia: " îi împiedică pe angajatori să colaboreze cu persoanele slab calificate, precum tinerii fără experienţă, în situaţia în care productivitatea muncii acestora este inferioară salariului stabilit în mod artificial prin lege." De acord, tinerii la inceput sunt relativ slab calificati si fara experienta, pe de alta parte daca se duc in UE si "capsuneaza" sau chiar lucreaza ca specialisti ei vor lua salarii mult mai mari pentru aceeasi calificare slaba. Aici apare o problema care nu e legata de calificare: lacomia. O firma serioasa in Romania isi va plati angajatii peste salariul minim, chiar si acelor angajati care sunt la inceput.

Niciun comentariu: