Se poate refuza o invitatie? – 11 iunie 2017
Prospectiv A-z
Poate juristii ne vor lamuri...
"Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Parlament, că nu se aştepta ca Laura Codruţa Kovesi să refuze invitaţia la comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, întrebându-se de ce aceasta se fereşte să vorbească, dacă a fost „o întâlnire nevinovată" la Gabriel Oprea acasă în seara scrutinului.
„Sincer, eu nu mă aşteptam să refuze prezenţa la această comisie. Până la urmă, ce ar avea de ascuns? Dacă a fost o întâlnire nevinovată, de ce s-ar feri să vorbească despre acea întâlnire? Nu ştiu ce va face comisia, mă aşteptam să accepte prezenţa la comisie", a afirmat Liviu Dragnea.
Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 că nu va veni la audiere, invocând o hotărâre a CSM care interzice obligarea procurorilor de a se prezenta la comisiile parlamentare, precum şi o decizie a Curţii Constituţionale din 1994, conform căreia dispoziţiile din regulementele Parlamentului care obligă persoane de a se prezenta la comisiile de anchetă sunt neconstituţionale."
Ced ca avem o imensa problema aici, subminarea unei institutii a statului de catre alta, subordonata, care indica prezenta statului in stat si nu separatia puterilor statului.
LCK nu-i procuror, ci sefa administrativa a procurorilor. Consider ca seful DNA poate si trebuie sa fie convocabil de catre Parlament, chiar daca procurorii nu pot fi convocati individual pe cazurile care le instrumenteaza. Pot intelege daca Parlamentul nu poate convoca Curtea Suprema, dar cu 2/3 majoritate ar trebui sa poate convoca pe ORICINE. Oricum, ce-i aia "o hotărâre a CSM," cati cetateni au votat pentru CSM?!
Conform cu logica d-nei LCK, un inalt functionar din institutii anume poate participa la un complot impotriva statului de drept si este plasat automat deasupra oricarei suspiciuni/vini?!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu