Ce va retine istoria despre BNR? – 7 martie 2017
Dinica Roman shared Gheorghe Piperea's post.
In timp ce Mugurel este demascat in RL pentru chestii care ar trebui intelese ca firesti in circumstantele date, chestiunile care ar trebui sa tina prima pagina a mess mediilor tind sa fie amanate pana cand vreun istoric...
Noroc cu cei de la Bursa si Gheorghe Piperea ca mai vedem si noi motivele reale pentru care Isarescu ar trebui pus in centrul scrutinului public. Daca noi continuam sa ne luam de turnatoria pre-1990, cum sa mai ajungem la deturnarea economiei de dupa 1989? Isarescu poate va fi schimbat, iar RL indica ce traseu s-a decis in triaj, dar inlocuitorul sau va fi si mai si.
http://www.romanialibera.ro/…/exclusivitate-rom%C3%82nia-li…
Secretul lui Polichinelles, devoalat de Bursa : bancile ultra-profitabile din Romania nu platesc impozit pe profit, intrucat il ascund sub forma pierderilor din credite neperformante reportate an de an sub forma de cheltuieli integral deductibile, sau il externalizeaza prin vanzari pe 2 lei catre colectorii de creante care recupereaza de la debitor 30-35% din creanta, banca fiind mandatar in colectarea de creante, iar colectorul fiind un vehicul off-shore al bancii. Acest mecanism de export fara taxe si impozite a intregului profit (aratat cu degetul chiar de OECD) este posibil pentru ca gubernatorul s-a asigurat ca reglementarile fiscale special concepute ca facilitati pentru banci sa fie in coduri si ca respectivele reglementari sa nu fie scose de acolo nici cu bomba termo-barica.
Asa, ca fapt divers, in introducerea unei carti despre Banca Reglementelor Internationale (banca centrala a bancilor centrale), scrisa in 2013 si intitulata Turnul din Basel*, se face o afirmatie foarte magulitoare pentru toti cei care au fost ministri de finante in Europa ultimilor ani, inclusiv pentru actualul ministru roman de finante : singurele subiecte facile de discutie a guvernatorilor prezenti la intalnirile pe care le au, din doua in doua luni, la Basel, sunt vinul si prostia ministrilor de finante.
Acum stim de ce are vin cel ce are the most valuable banking wine.
*e interesanta cartea; o sa va zic despre ea; e scrisa de un ungur foarte curajos.
http://m.bursa.ro/s=banci_asigurari&articol=318491.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu