Reteaua.. – 12 februarie 2017
Gheorghe Gradinaru shared Gheorghe Piperea's photo.
Nu stiu cine a facut schema din poza de mai jos. Circula pe net, fara precizarea autorului. O sa il creditam, deci, ca autor, pe Anonymus.
E foarte funny pentru ca e intitulata Reteaua ...
Mi se pare foarte instructiva partea de sus a schitei, pentru ca arata originea actualei retele politico-tehnocrato-securiste care controleaza societatea si economia.
Sunt prezente acolo trei nume : Isarescu, Stanculescu si Iliescu.
Stanculescu a murit, Iliescu este ingropat definitiv in dosarul Mineriadei din iunie 1990 si, oricum, el devenise de mult un personaj marginal dupa ce, intr-un fel de "noapte a cutitelor lungi" orchestrata de Reteaua care intentiona sa se debaraseze de el, a fost inlocuit de Geoana in fruntea PSD.
Vedeti bine cine a ramas sa imparateasca aceasta colonie pe care unii inca o denumim Romania (desi, de regula, cei ce au adoptat hashtagul #resist al ong-ului Greenpeace, isi intituleaza tara "romanica").
Isarescu.
Omul e - inca - bine-mersi. E rezistent. Asa cum indica hashtag-ul.
Nu il contesta nimeni, niciodata.
Ba chiar isi permite glumite rasuflate si ipocrizii de genul "multinationalele sa respecte legile romanesti si sa plateasca taxe aici, unde fac profit" sau "vai, ce pacat, firmele romanesti sunt decapitalizate".
De ce oare?
Pe plan social si politic, aceasta Retea politico-tehnocrato-securista, are captivii ei care vin mereu la vot. Cei care nu vin la vot sunt, la randul lor, captivi ai ideii ca nu au cu cine vota (ei cred ca sunt liberi daca ii palmuiesc moral pe politicenii vizibili refuzandu-si exercitiul democratic al votului). Multi dintre acestia sunt acum captivi ai retelelor de propaganda ong-ista, globalista, care controleaza social-media la o scala globala.
Evident, nimeni nu se intreaba daca pentru asta am facut Revolutia din 89 si daca pentru asta se iese in strada dupa 2012. Pe pancarte scrie si libertate, si democratie, si stat de drept, dar si dna sa vina sa va ia.
Pe plan economic, 82% din PIB - ul Romaniei este "produsa" de corporatii multinationale. Cu aceste corporatii nu se poate concura, mai ales ca, asa cum ipocrit constata Isarescu acum cateva zile, firmele romanesti nu sunt capitalizate si nici finantate de banci. Corporatiile multinationale nu concureaza nici intre ele, intrucat, mai rau ca in China "comunista", si-au impartit sectoarele economiei, in asa fel incat sa nu se calce pe bataturi. Scepticii sa se uite la modul in care este impartita distributia de energie electrica sau de gaze, la productia de ciment si la sistemul oligopolist bancar. Vor vedea ca aceasta impartire a pietei este o impartire a prazii. E evident pentru toti oamenii onesti si rezonabili ca provincia Romania este un rai al corporatiilor. Pentru asa ceva merita sa te faci de ras ca CEO de banca protestand alaturi de debitorii la creditele de retail, captivi ai acestora pe 25-30 de ani.
Firmele romanesti nu doar ca sunt nevoite sa concureze intre ele pentru supravietuire, dar trebuie sa suporte si "concurenta" firmelor care apartin direct serviciilor secrete (da, oricat vi s-ar parea de ciudat, exista asemenea "afaceri", pe care legea intelligence-ului romanesc le permite) sau care au fost deja capturate de acestea, ci si urgiei taxelor de protectie platite "reprezentantilor" retelei descrise in poza. Ca sa nu mai vorbim de acoperitii din conducerea "concurentilor" sau chiar din interiorul propriei structuri de personal, de acoperitii din presa si de semi-acoperitii din serviciul fiscal anti-frauda care, mereu, este concentrat pe firmele romanesti si niciodata pe multinationale. Pentru ca e o economie "de piata", "libera", Romania a ejectat prin faliment peste 250 de mii de firme romanesti intre 2009-2016. Si a falimentat, in aceeasi perioada, un milion de persoane, adica unul din 5 salariati romani.
In anul 2015, multinationalele au facut in Romania 250 mld lei cifra de afaceri. Cu toate acestea, impozitul pe profit platit de acestea a fost de 3 mld lei. Poate ne explica dl Isarescu acest paradox aritmetic : cum e posibil ca 16% din ceea ce ramane dupa ce sunt eliminate toate cheltuielile deductibile legale aferente acestei cifre de afaceri de 250 mld lei sa ramana de plata doar 3 mld.
Asadar, sa protestam. Poate, pana la urma, o sa reusim sa dibuim drumul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu