miercuri, 22 iunie 2016

Ce-i incurca pe tinerii frumosi?

Ce-i incurca pe tinerii frumosi? – 5 iunie 2016


Smaranda Dobrescu
 

Azi la sectia de votare, in spatele meu, doi tineri frumosi si liberi, vorbind incet si uitandu-se la mine: "tell her about Nicusor". Eu, jumatate intorcandu-ma: "forget about". S-au tras un pas in spate. 
Asta e de fapt parerea si partis-pris-ul tinerilor despre cei in varsta: sunt niste inadaptati, iesiti din realitate, ignoranti, numai buni de scos din circuitul democratic al votului.


Alexandru Botu Nu toti tinerii sunt "frumosi si liberi", dar de ce sa nu creada ca nu din vina sistemului sunt in margine, fara orizont, fara ambitii, fara solutii, cand pot fi usor facuti sa creada ca din cauza altora, in special a celor ce judeca lucrurile pe termen lung, pe baza unei triste si consolidate experiente? De n-ar fi acesti "incurca lume" s-ar realiza si ei instantaneu, ar putea transforma radical lumea, asa cred ca gandesc. Si nu-i condamn, caci s-a ajuns aici pentru ca noi nu am fost in stare sa impiedecam acest fapt. Sunt, insa, ingrijorat, caci ei sunt mai naivi si mai putin pregatiti decat noi, fata de nerabdatoarele hiene....

 

Platon Florin "forget about it" :)

 

Smaranda Dobrescu right!

 

Mihai Ion Turcu Ieri am condus un examen (masterat)facut sa le fie cat mai usor. Am hotarat ca este si ultimul meu act didactic. De regula studentii sunt harnicuti, studentele foarte, invata tot ce le-ai pus in mana. Daca-i pui in situatia de a face legaturi se blochiaza. Fie ca nu sunt in stare fie ca se tem sa le exprime.La o intrebare ceva mai suptila la care examinata se dovedea a fi blocata, un baiat, cred ca cel mai tanar din sala, a raspuns imediat. solicitand sa facqa si alta legatura cu domenii conexe n-a "performat". Ai fost studentul nostru ? ( unii sunt la acest masterat cu alte studii de baza decat psihologie. drept, sociologie, asistenta sociala, medicina). A confirmat ca da. Atuncea poti face legatura cu ... materii predate de mine. Nu am fost la cursuri Domnule Profesor, eram angajat, veneam doar la exemene.....

 

Smaranda Dobrescu Nu inteligenta le lipseste tinerilor studiosi, nici prezenta de spirit si nici umorul. Un exemplu care nu-ti permite sa te dezici de acesti tineri este chiar baiatul de care vorbeati. Lupta pentru existenta il limiteaza in dobandirea de cunostiinte. Probabil si cariera daca nu va recupera cumva, personal se va resimti.Ceea ce insa nu le lipseste este siguranta de sine, lipsa indoielilor. Poate ca asa sunt mai pregatiti pentru viata. Si daca le permite structura in urma unei experiente de viata vor recunoaste in sinea lor deceptiile si nedreptatile in rationamente aplicate altora.Ii iubesc pe toti tinerii care pot spune deschis: "nu stiu daca e bine" Adica pe cei pe care suficienta nu-i posteaza in pozitia de lider fara a avea o meserie in care sa fi confirmat.

 

Draghi Puterity "Spălarea la creier", in ciuda numelui, nu are legătura cu ceea ce îndeobste numim inteligenta. Ea actionează la nivel emotional. Doar dacă ajungem la tinerii frumosi si liber la acest nivel putem schimba ceva. Însă acolo concurenta e mare...

 

Platon Florin oricat de tragic ar suna, acesti tineri nu sunt targetul pt inducerea schimbarii. Vanitatea dreptatii. Sunt chiar toxici si folositi astfel. Ascensiunea lui Nicusor se produce la pachet cu scaderea participarii la vot ;)

 

Doina Nicolescu Tineretea se vindeca cu timpul! Chiar mai repede decat cred ei!

 

Smaranda Dobrescu Nu am intentionat prin aceasta postare sa subliniez odata in plus o prapastie din societate, daca nu as fi citit de curand reiterarea dorintei celor non-ideologii, pro-democratie participativa, de a inlatura diferite categorii sociale de la exprimare.Primii nominalizati, evident varstnicii. Din fericire, in discutiile de la Atelier doar rareori am simtit acest implacabil hiatus, nu neaparat printre membrii activi ai grupului. DE aceea consider ca dialogul chiar la noi nu este complet. Ii astept pe cei mai tineri membri ai grupului sa-si spuna parerile. Cred ca toti ii vom asculta cu toata seriozitatea.

Niciun comentariu: