Despre reforma statului român în viziune „tehnocrată" – 13 decembrie 2015
Smaranda Dobrescu
"Ceea ce îngrijorează în cazul domnului Dâncu, nu este competența, inteligența sau onestitatea. Preocupant este faptul că dânsul are un program politic fără să aibă un mandat politic care să îi legitimeze demersul. De aceea trebuie să ascultăm cu atenție sporită ceea ce spune. Numai așa vom putea înțelege la timp ținta politică a „guvernului tehnocrat" și eventual vom putea interveni la timp spre a-i corecta traiectoria sau a-i opri evoluția. La nevoie, în stradă, căci acela este singurul loc în care poporul se poate manifesta în măsura în care decizia lui de la urne nu mai este luată în seamă, iar aleșii săi sunt opriți să acționeze prin intimidare, arestare sau implicare în scandaluri și procese inițiate oportun de o justiție selectivă."
Despre reforma statului român în viziune „tehnocrată" - Adrian Severin
Sunt guverne a căror linie este dată nu de primul ministru ci de un alt membru al cabinetului, în realitate mai influent decât acesta. În istoria recentă se poate vorbi astfel despre Guvernul Vasile / Băsescu (în care vioara…
Felicia Trifan Cititi cu multa,multa atentie!!!
Delia Bogdan Nu ma bucura deloc faptul ca doar iesirea in strada determina evolutia activitatii politice. Intr-o tara democratica hotararile se iau in parlament, parlamentul fiind expresia democratiei urmare a votului cetatenilor! Daca o minoritate foarte vocala poate determina caderea unui guvern, iar restul majoritar al cetatenilor nu reactioneaza, in parlament, partidele parlamentare nu reactioneaza la o astfel de hotarare...atunci sa nu ne asteptam la nimic bun!
Smaranda Dobrescu Intrebarea pe care mi-o pun este daca actualul guvern se poate considera legitim, insarcinat cu un mandat politic doar prin acordul reprezentantilor care au cu adevarat un mandat politic dobandit prin alegeri libere, democrate. Guvernul asa sustine. Exista oare mandatari de gradul n? Pana unde, se mai pastreaza programul politic cu care s-au castigat alegerile? Actuala orientare descrisa oarecum voalat de catre vice prim ministru dovedeste o cu totul alta directie si reforma decat a aprobat electoratul USL, ultimul legitimat politic..
Delia Bogdan el nu este legitim! este declarat ca fiind legitim, deoarece strada a dorit schimbarea! care schimbare, deoarece acest slogan nu a fost explicitat de catre nimeni, niciodata! ma rog...s-a produs o schimbare pe care eu nu o inteleg, deoarece, recunosc, s-a produs cu sprijinul direct al partidelor anterior aflate la guvernare! adica chiar ei doreau o schimbare? atunci de ce nu au reactionat corect, legal in parlament? de ce au facut acest joc? sau nu doreau schimbarea, dar, din motive care ne scapa, au fost obligati sa o accepte! obligati de catre cine? in aceste conditii care mai este rolul electoratului? Ciudata situatie, care cred ca ar trebui clarificata! Si de aceasta data am functionat ca o "democratie originala"!
Smaranda Dobrescu As cita ca exemplu de reprezentativitate a multimii din strada, un articol scris de Radu Herjeu in urma cu cateva zile in care descria sondajul care analiza cauzele vinovatiei in nefericitul eveniment de la Colectiv, cel care a provocat in final caderea guvernului: Exact 14,8 % dintre romani au considerat ca vina apartine executivului si inspectoratului pentru situatii de urgenta. deci, 14,8% romani considera ca guvernul e vinovat si trebuie schimbat. Asra e de fapt legitimitatea noului guvern daca accepti ca un guvern poate si trebuie schimbat de catre strada,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu