sâmbătă, 19 decembrie 2015

Viziune sindicala

Viziune sindicala – 18 decembrie 2015


Constantin Gheorghe
 

Sindicaliștii pulii! Deci, să crească salariul minim, dar impozite pentru noua sumă să plătească numai angajatul, iar angajatorul să plătească pentru 1050 de lei! Sindicaliștii mor de grija patronilor! Țară de cretini!

 

Cristian Tony Grecu Retardarea e maxima, n-ai ce face. :))))

Gabi Cretu La ce lideri de sindicat imburgheziti sau insecuriti au...

Gelu Andrusco Pai liderii sunt si ei angajatori.

Carp Popescu Ia gandeste-te cati sefi sindicalisti sunt si ei patroni....

Smaranda Dobrescu Adica statul sa subventioneze parte din contributiile sociale datorate de catre patroni? Exista unele facilitati pentru patroni in cadrul masurilor active de combatere a somajului pentru cazul angajarii de tineri absolventi sau persoane aproape de varsta pensionarii, dar asa, mi se pare o gluma; exct 46 lei economie la patron pentru un angajat care ar primi1200 lei in loc de 1050.

Gabi Cretu Măsurile active sunt niste modalități de a da bani la patroni. Atat! Daca nu exista cerere solvabilă pentru bunurile si serviciile produse de IMM-uri, orice loc de munca creat artificial dispare imediat. Si nu va fi cerere atat timp cat avem salarii de nimic...

Carp Popescu Absolut de acord! Dar ce te faci cand oamenii astia nu inteleg decat ce le convine din stiintele economice!? Inteleg ca ne trebuie un timp ca natiune sa intelegem cu totii principiile unui sistem, dar da-o naibii, a trecut destul de mult! Si problema nu e la nea' Ghita de pe coclauri, ci la cei care au impact in societate.

Smaranda Dobrescu Stimularea angajarii nu se face evident prin masuri active decat pentru categoriile in general nedorite de angajatori. Se face prin investitii. Dar atunci cand se recurge la astfel de masuri active ele sunt insotite de conditia pastrarii locului de munca pe o perioada de 2-3 ani.

Gabi Cretu Am scris un studiu pe tema. Cercetând, am descoperit ca și alții au descoperit păcăleală. În Franța, un loc de munca suplimentar creat prin masuri active ajunsese la un cost echivalent cu salariul minim pe 15 ani!!!! Erau concesii diverse la angajator de peste 200 000 de euro pe loc de munca nou creat!!! Și ăsta, presupunând ca locurile de munca nou apărute au fost generate integral de masurile active aplicate...

Smaranda Dobrescu Prima data cand am introdus in legea privind combaterea somajului masurile active disperarea sociala era mare in special pentru cei in varsta de peste 50 ani. Cei tineri stiam ca trebuie pastrati cu indiferent ce sacrificii in tara. Si a mai fost si invatatura lui Keynes care nu-mi dadea pace: Daca ai o criza cu somaj si inflatie ridicata, primul lucru pe care il faci e sa diminuezi somajul, chiar daca asta ar insemna ca pui oamenii sa sape o groapa pe care apoi o vor umple la loc cu pamant. Subventiile statului erau nesemnificative (la nivelul contributiei pentru pensii datorate de patron pentru un angajat) iar conditia initiala era de 3 ani pastrarea inacel post. Intentia mea de atunci si a colegilor mei de stanga a fost normala.

Smaranda Dobrescu Masurile active cu toata gama de 9 prestatii au fost folosite destul de putin, poate din lipsa de popularizare sau de neincadrare in conditii.Astfel, începând din 2003 când se înregistrează maximul resurselor financiare alocate, nivelul
cheltuielilor cu măsuri active de ocupare exprimate ca procent din PIB au avut o tendinţă descrescătoare atingând un nivel de 0,03% în 2010, pentru ca în 2011 să ajungă la 0,02%..
Anexa 1, Strategia de ocupare 2014-2020

http://www.mmuncii.ro/.../2014-01-31_Anexa1_Strategia_de...

Smaranda Dobrescu Anormali sunt actualii lideri de sindicat

Constantin Gheorghe Pot să-i mai bag o dată în pizda mamelor lor? emoticon grin

Marta Nora Tarnea Cu foarte puține excepții, măsurile active - o găselniță a neoliberalilor- sunt o modalitate de a întoarce la patroni banii din sistemul de șomaj. Ele au fost făcute pe seama indemnizațiilor de șomaj tot mai mici și mai puțin legate de contributivitate. Dacă la sistemul de pensii s-a răcnit pe toate canalele manipulate de neoliberali că principiul contributivității este sacrosant - în sistemul public bazat inițial pe solidaritate intra și intergenerațională ?- la sistemul asigurărilor de șomaj a fost o liniște suspectă - mai ales din parte sindicatelor - atunci când în 2002 - pe un mandat social-democrat (sic!) - indemnizația de șomaj s-a rupt total de contributivitate. 
Dacă de la guvernarea Văcăroiu nu am mai crezut în autenticitatea social-democrației din România, din clipa distrugerii sistemului de asigurări public de șomaj nimic din parte sindicatelor nu mă mai poate mira. 
În orice țară UE, un șomer nu este un om fericit, dar numai în România, datorită cuantumului derizoriu al indemnizației de șomaj, inclusiv la șomerii cu mulți ani vechime de muncă, viața unei familii cu un șomer, sau Doamne ferește cu doi și datorii la bancă, practic se ruinează. Iar noi toți, ca societate pierdem investițiile inițiale în tot membrii familiei ruinate, investiții pentru sănătate și educație mai ales. 
Alături de munca slab plătită, este unul dintre cercurile vicioase ale sărăciei din România.
.

Gabi Cretu Marta, noi când ieșim la o cafea, ca fetele!? Copiii aia minunați nu au timp de mine, ca-s baba.. Dar văd ca au cu cine semăna! emoticon smile

Marta Nora Tarnea Gabi Cretu După sărbători!

Cristina Leordeanu păi i-au băgat in puscărie, i-au legat, i-au amenintat, i-au pus cu botul pe labe definitiv, ce să mai

Radu Constantin Sindicaliştii cui?

Cancelarul Austriei prefigurează o nouă constrângere pentru ţările din Est

Cancelarul Austriei prefigurează o nouă constrângere pentru ţările din Est – 18 decembrie 2015

 
Smaranda Dobrescu
 

Desi Constitutia nu permite colonizarea de populatii alogene in cadrul suveranitatii romanesti, ci doar azil unor refugiati, iata ca mai marii Austriei vorbind in numele UE promit sanctiuni statelor membre din estul Europei care se vor opune cotelor venite de la centru:

...

 

 

Cancelarul Austriei prefigurează o nouă constrângere pentru ţările din Est

Cancelarul Austriei a avertizat ţările central şi est-europene membre UE cu reducerea fondurilor dacă nu acceptă extracomunitari conform sistemului de distribuire.

COTIDIANUL.RO

Preda Mihailescu Asta este Faymann care toata vara a acuzat pe Orban, iar spre toamna s-a pus si el pe constructie de ziduri la granita cu Slovenia. Un ipocrit decadent, care merita o lectie!

Smaranda Dobrescu Ungaria e monitorizata privind aspectele democratice, Cehia a declarat prin presedintele Zeman ca nu este de acord cu primirea refugiatilor, ceilalti estici stramba din nas (ei, nu chiar toti, la noi acordul este total!!). Asadar care va fi viitorul UE cand armonia face loc sanctiunilor si amenintarilor? Ajungem sa discutam valorile sau gradul de egalitate al statelor membre?

Eugénia Paraschiv Să înțeleg că miza lor următoare e schimbarea Constituției?

Smaranda Dobrescu Greu de spus, Eugenia. Chiar daca si-ar dori-o, e vorba de referendum si acolo nu pot crede ca se vor comporta toti iresponsabil..


Fogarassy Paul Dacă refugiații ar fi vrut să vină în România, ar fi venit de la început. A muta mii de oameni împotriva voinței lor, înseamnă deportare, iar a aduce mii de oameni într-o țară împotriva voinței populației, înseamnă colonizare.

Preda Mihailescu Sunt niste mincinosi - aici in Germania spun ca vor sa faca centre de cerere de azil unde ii intreaba unde vor sa mearga - dar pe urma pe la spate vor contingente. Pai ori ii intreaba ori ii contingenteaza. Poate vor sa ii angajeze sarmanii in loc de caini ciobanesti. Trei caini si 10 refugiati la o turma.

Smaranda Dobrescu Constat cu tristete ca Grecia ale carei granite sunt controlate de o forta largita europeana, precum ii sta bine unei colonii, nu mai vocifereaza.. Grecia e un bun exemplu pe care ar trebui sa-l avem in fata..

Preda Mihailescu Pai de aceea au avut ei grija sa atate invidiile maselor de romani, sa uite de orice legaturi durabile si pozitive pe care le putem avea cu Grecii, ca sa fie Europa atomizata. O sa li se franga lor lingura in gat intr-o buna zi, noi trebuie doar sa ramanem rabdatori si atenti, Dumnezeu nu doarme, este doar milostiv ...

Smaranda Dobrescu Rabdatori, atenti si daca se poate uniti. Se pare ca Biserica ortodoxa a ramas ultima reduta in indeplinirea acestui scop. Sper sa-si dea seama de acest rol mai marii bisericii. Acum, e vital!

Preda Mihailescu Daca ma uit la Papa Francisc ma indoiesc ca a ramas singura. Visul meu este un partriarh roman care sa foloseasca ocazia, sa adune cateva - nu multe dovezi - si sa ceara la Vatican ca dorinta milenara a poporului Roman sa fie in final indeplinita: noi suntem Latini, noi suntem ortodocsi, noi vrem sa fim in COMUNIUNE, de la egal la egal, cu Papalitatea, in deplina pastrare a datinelor ortodoxe si sfidare a falselor redute care ne-au separat de matca noastra latina. Acest lucru l-a cerut Caloian - si s-a interpus Baudouin. In 1880, atasatul cultural francez la Atena colindand prin Macedonia si Epir ajunge la concluzia scurta: Baudouin a facut in numele latinitatii o eroare colosala, daca el actiona corect, Balcanul intreg ramanea latin! In secolul XVI, Romanii adaposteau la liturghie pe catolicii sasi si maghiari, si obtinusera un drept restrans de comuniune pentru acesti catolici. Mai multi mitropoliti ai Moldovei au cerut extinderea acestei comuniuni si la intreaga biserica - din nou au fost refuzati, si in schimb s-a procedat la "unirea" de sus in jos, in Ucraina - si ortodocsii au primit azil din Ucraina in Moldova. Cesare Alzatti, istoric jezuit, scrie aceasta istorie in timpurile noastre - iarasi regretand eroarea facuta atunci. Chiar si firava apropiere intre biserici, operata sub Papa Vojtila a avut ca harnici premergatori pe un Vladimir Ghika, pe Andrei Scrima si pe Aromanul Atenagoras. 

In loc sa ne speriem de pasii pe care biserica catolica ii intreprinde pentru a echilibra modernitatea - pasi greu de inteles de la distanta, unde nu se poate discerne - gasesc ca ar fi preferabil sa ne revendicam, inca odata acest drept firesc, care a fost pus inainte de stramosii nostri. Noi am fondat imperiul de Rasarit, care insa a fost preluat dupa Justinian de Eleni, iar noi am devenit, sub valul invadatorilor militar superiori, si preferati in negocieri de Imperiu, din motive pragmatice, un fel de paria in imperiul odata fondat de stramosi. Ne numeau "ciobani si hoti", si de la ei au invatat poreclele de teroristi si tarziu venitii care ne-au gadilat dupa aceea. Locul nostru nu este intr-o ortodoxie secedata, el este la deschidere mare, intre neamurile noastre latine si datina noastra ortodoxa! Daca imi dati adresa, vreau sa va ofer cartea lui Alzati in semn de multumire pentru proiectul care din pacate la prima incercare nu a demarat ...

Mihai Ion Turcu Unirile fie sunt organice, functionale, premerg si subzista politicil, fie sunt opera unor unificatori, neaparat carismatici, de regula entuziaste nu si durabile. Nou ne lipsesc prezent ambele. De maxima urgenta este refacerea testurii economice si administrative.Privind obrazniciile cancelarilor, se cere replica imediata , cat mai seaca cu putinta. Functioneaza.

Fostul capitan de securitate Marcel...

Fostul capitan de securitate Marcel... – 18 decembrie 2015


Smaranda Dobrescu
 

La noi de la o vreme, sa spun cam de la Revolutie incoace, nimic nu e ce pare a fi. Teatrul e la mare inaltime pe scena tarii..

 

 

Fostul căpitan de securitate Marcel Vidreanu era deghizat în cioban la negocierea de la Senat

Fostul căpitan de securitate Marcel Vidreanu era deghizat în cioban la negocierea de la Senat

COTIDIANUL.RO

Elena Agachi Haha!

Elena Agachi Avem mari actori! Păcat ca joaca cu vietile nostre!

Eugénia Paraschiv :)))))))))))))))))))))))))

Sorin Mester Adicatelea, un cioban in civil...a naibii transhumanta!

Mihai Ion Turcu Sa fim seriosi.In toate miscarile de masa indifernt unde se produc, serviciile de informatii sunt obligatoriu prezente. Daca se afla acolo doar pentru a culege informatii sunt in exercitiul rolului pentru care exista. Daca manipuleaza este altceva. Un agent de informatii printre ingiberi poate trece nedepistat, printre ciobani mai greu.

Virgil Untila pana la Revolutie insa totul era cum se cuvenea!

Smaranda Dobrescu Pana la revolutie totul in jur corespundea cu impresiile noastre: un iad

Virgil Untila era sa cred ca nu era asa!

Smaranda Dobrescu Se pare ca nu perioada aceea este vazuta prin lentile diferite de romani, ci perioada de dupa, cea actuala. Perceptiile sunt diferite si nu poate fi nimeni blamat pe aceasta tema.

Eugénia Paraschiv Ce facem doamnă Smaranda când percepțiile instituțiilor bancare frizează bunul simț, de exemplu despre legea dării în plată BCE ne comunică "proiectul de reglementare compromite semnificativ siguranta juridica si administrarea adecvata a riscului de credit in institutiile financiare." Cine-ar trebui să elaboreze și de ce fel de legi au nevoie instituțiile financiare astfel încît să fie mereu adecvate și pliabile administrării riscului de credit? Au uitat semnificația conceptului de risc sau ne cred pe toți proști și ușor duși de nas cu politicile de deturnare a înțelesului cuvintelor...?....http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-20677296...

 

 

Banca Centrala Europeana:​ Introducerea de masuri cu efect retroactiv, precum legea…

ECONOMIE.HOTNEWS.RO

Smaranda Dobrescu La prima vedere constatarea este ca BCE si BNR canta exact aceeasi partitura. Nu stiu daca exista BCE pe vremea cand BNR se uita in alte parti si bancile dadeau credite fara discernamant, "cu buletinul"'. Unde era cu gandul BNR care trebuia sa verifice cauzele creditelor neperformante si mai ales amploarea necesara a provizioanelor bancilor? Pentru prima data, bancile sunt puse in situatia de a imparti un risc cu clientii si li se pare de ne-acceptat. Poate ca sunt si aspecte ale impactului neevaluate de catre initiatori, cum ar fi cresterea creditului garantat, lucru care aduce atingere in viitor tot celor care angajeaza un credit ipotecar. Poate ca cei cu bani multi vor avea de castigat recuperandu-si banii in momentul convenabil contextual. Nu stiu. Pana una alta trebuie ca aceasta lege sa treaca chiar cu modificari eventual cerute de presedinte, tocmai pentru a atentiona bancile ca in piata riscul se imparte nu doar se socializeaza pierderile.

Un suporter al lui Donald Trump si-a propus sa arda de viu un om de culoare

Un suporter al lui Donald Trump si-a propus sa arda de viu un om de culoare.. – 16 decembrie 2015


Smaranda Dobrescu
 

Se intampla in America secolului 21 in prezenta lui Donald Trump si urmare incitarilor sale la discriminare:
"Last night during a pre-debate rally in Las Vegas, Donald Trump supporters assailed Black Lives Matter protesters. While security forcibly removed the protesters from the event, Donald Trump's supporters were reportedly heard shouting racial slurs. One of Trump's most enthusiastic backers was even heard yelling that one of the protesters, an African-American man, should be burned alive:"

 

 

Donald Trump supporter wants to burn a black man alive: "Light the motherf**ker on fire"

The horror at a Trump rally in Las Vegas last night has been nurtured by Fox News for years

SALON.COM|DE CHAUNCEY DEVEGA

Gavrila Ch n-ar fi cazul ca ambasadorul Romaniei sa intervina la Casa Alba?

Smaranda Dobrescu Sau daca el nu indrazneste, sa intervenim noi, micul grup FB nu prea favorabil lui Donald? emoticon smile

Gavrila Ch chiar si ciobanii, ca oile sunt in vacanta.

Smaranda Dobrescu Un comentator ieri la o televiziune se mira ca dupa demonstratia de forta in strada de ieri, nu s-a creat un guvern al ciobanilor.

Gavrila Ch nimic nu ne-ar mai surprinde/viata imita 'arta'

Smaranda Dobrescu Acum, fara gluma si fara legatura cu Donald Trump, asemenea legi precum cea cu cainii ciobanesti si cu interzisul pasunatului in timpul iernii par a fi rezultatul unui mic lobby eficient incheiat cu ceva parlamentari la umbra stanei.

Gavrila Ch 'branza'i pe bani'

Smaranda Dobrescu Si apoi, mai putini caini vor conduce la situatia de mai putine oi(ajunse mic dejun la lupi) si ca atare exporturile noastre de miei, blana, branza, in special catre arabi nu vor mai deranja fermierii altor tari "cu traditie si vocatie de exportator" Asta, asa , la limita unui rationament familiar.

Gavrila Ch arata putin a 'lumea e in razboi si Romania se piaptana'



"Nu sunt impotriva tuturor razboaielor"

„Nu sunt impotriva tuturor razboaielor:" – 14 decembrie 2015


Smaranda Dobrescu
 a distribuit postarea publicată de Le Monde diplomatique.
 

Ce frumos graia Obama in prima sa campanie! Acum e mai nuantat, dar e e de recunoscut ca a evitat cat a putut sa cada in ispita razboinicilor producatori de armament si de tehnica militara garantata pentru decimarea inocentilor..

 

Le Monde diplomatique

13 decembrie la 18:19 · 

Le 2 octobre 2002, quelques mois avant l'invasion de l'Irak par les armées anglo-américaines, M. Barack Obama, alors élu local dans l'Etat de l'Illinois (il ...

 

Barack Obama : « Je ne suis pas contre toutes les guerres... »

 

Preda Mihailescu Oare cate din scopuri considera ca a putut sa le urmareasca, ca presedinte?

Smaranda Dobrescu Cate i-au fost permise de catre Congres si de catre lobbistii atat de bine reprezentati. Componenta de prizonier al marilor corporatii este din ce in ce mai evidenta in statutul celui mai puternic om din lume (presedintele USA, nu Obama in particular)

Preda Mihailescu Of course!

Despre reforma statului roman in viziune "tehnocrata"

Despre reforma statului român în viziune „tehnocrată" – 13 decembrie 2015


Smaranda Dobrescu
 

"Ceea ce îngrijorează în cazul domnului Dâncu, nu este competența, inteligența sau onestitatea. Preocupant este faptul că dânsul are un program politic fără să aibă un mandat politic care să îi legitimeze demersul. De aceea trebuie să ascultăm cu atenție sporită ceea ce spune. Numai așa vom putea înțelege la timp ținta politică a „guvernului tehnocrat" și eventual vom putea interveni la timp spre a-i corecta traiectoria sau a-i opri evoluția. La nevoie, în stradă, căci acela este singurul loc în care poporul se poate manifesta în măsura în care decizia lui de la urne nu mai este luată în seamă, iar aleșii săi sunt opriți să acționeze prin intimidare, arestare sau implicare în scandaluri și procese inițiate oportun de o justiție selectivă."

 

 

Despre reforma statului român în viziune „tehnocrată" - Adrian Severin

Sunt guverne a căror linie este dată nu de primul ministru ci de un alt membru al cabinetului, în realitate mai influent decât acesta. În istoria recentă se poate vorbi astfel despre Guvernul Vasile / Băsescu (în care vioara…

 

Felicia Trifan Cititi cu multa,multa atentie!!!

Delia Bogdan Nu ma bucura deloc faptul ca doar iesirea in strada determina evolutia activitatii politice. Intr-o tara democratica hotararile se iau in parlament, parlamentul fiind expresia democratiei urmare a votului cetatenilor! Daca o minoritate foarte vocala poate determina caderea unui guvern, iar restul majoritar al cetatenilor nu reactioneaza, in parlament, partidele parlamentare nu reactioneaza la o astfel de hotarare...atunci sa nu ne asteptam la nimic bun!

Smaranda Dobrescu Intrebarea pe care mi-o pun este daca actualul guvern se poate considera legitim, insarcinat cu un mandat politic doar prin acordul reprezentantilor care au cu adevarat un mandat politic dobandit prin alegeri libere, democrate. Guvernul asa sustine. Exista oare mandatari de gradul n? Pana unde, se mai pastreaza programul politic cu care s-au castigat alegerile? Actuala orientare descrisa oarecum voalat de catre vice prim ministru dovedeste o cu totul alta directie si reforma decat a aprobat electoratul USL, ultimul legitimat politic..

Delia Bogdan el nu este legitim! este declarat ca fiind legitim, deoarece strada a dorit schimbarea! care schimbare, deoarece acest slogan nu a fost explicitat de catre nimeni, niciodata! ma rog...s-a produs o schimbare pe care eu nu o inteleg, deoarece, recunosc, s-a produs cu sprijinul direct al partidelor anterior aflate la guvernare! adica chiar ei doreau o schimbare? atunci de ce nu au reactionat corect, legal in parlament? de ce au facut acest joc? sau nu doreau schimbarea, dar, din motive care ne scapa, au fost obligati sa o accepte! obligati de catre cine? in aceste conditii care mai este rolul electoratului? Ciudata situatie, care cred ca ar trebui clarificata! Si de aceasta data am functionat ca o "democratie originala"!

Smaranda Dobrescu As cita ca exemplu de reprezentativitate a multimii din strada, un articol scris de Radu Herjeu in urma cu cateva zile in care descria sondajul care analiza cauzele vinovatiei in nefericitul eveniment de la Colectiv, cel care a provocat in final caderea guvernului: Exact 14,8 % dintre romani au considerat ca vina apartine executivului si inspectoratului pentru situatii de urgenta. deci, 14,8% romani considera ca guvernul e vinovat si trebuie schimbat. Asra e de fapt legitimitatea noului guvern daca accepti ca un guvern poate si trebuie schimbat de catre strada,

vineri, 11 decembrie 2015

Ce il nemultumeste pe D-l Dragnea

Ce il nemultumeste pe D-l Dragnea – 9 decembrie 2015

Smaranda Dobrescu
 

A declarat D-l Dragnea in urma cu cateva momente: "Singurul lucru care ma nemultumeste la actualul Guvern este comunicarea"

Ma gandesc ca ar fi fost mult mai bine sa se accepte ideea de alegeri anticipate iar partidele politice sa ramana politice si sa-si apere niste principii. Atunci nu ar mai fi fost timp sa se reformeze nici rolul statului, nici aspectul sau din stat- aproape- social in stat militaros.Cred ca nici Europei nu ii convine ca un stat european sa aibe peste 40% din cetateni aflati in stare de saracie iar copiii romani sa fie cei mai lipsiti si saraci din Europa.

Îmi placeComentează

Casandra Troya Smaranda, dacă acest guvern penibil ar fi din "familia" mea și eu aș răspunde la fel de diplomatic. Rămâne să constatăm care este adevărata familie a dlui Dragnea. PSD pare să fie doar misiunea sa.

Octavian Lupu "Singurul lucru care ma nemultumeste la actualul Guvern este comunicarea" adicatelea: "Tradare sa fie daca o cer interesele d-lui Ionannis, dar sa stim si noi", nu sa aflam de la televizor ca orice cetatean turmentat. "Toate-s vechi si noua toate".

Mihai Ion Turcu Avem un guvern de avarie. Partidele par ocupate cu propriul interior, retrase strategic la semidistanta. Dragnea apare ca foarte abil comunicator. Stie cum sa nu spuna ceva parand ca raspunde la orice este intrebat.

Alexandru Botu Dragnea doar face cartile pentru altcineva pe care , sunt sigur, nici nu-l cunoaste.

Sorin Mester Oricat de abil si de versat comunicator ar fi, cand esti intre o condamnare in prima instanta si recurs, amanat strategic din timp in timp, nu-i poti gasi acestui guvern decat hiba comunicarii...Principiile social-democrate nu isi mai gasesc prioritatea in dezbaterile (si acelea extrem de rare si ide inconsistente) din partid. Retorica zilei este axata pe anticoruptie si interesul national. Ma tem ca nu se sesizeaza actiunea de disolutie a stangii, pentru preluarea a tot ce a mai ramas din statul roman, ba mai mult, disparitia acestuia ca stat social. Cu resursele cedate, cu initiativa decizionala venita din exterior, asistam neputinciosi la cesionarea suveranitatii nationale. Interesele corporatiste domina deciziile institutionale, fara vreo rezistenta notabila din zona politicului, in timp ce societatea civila este la cheremul finantatorilor ei.

Smaranda Dobrescu De inteles cumva comportamentul D-lui Dragnea constrans la tot felul de compromisuri.Printre altele, daca acceptam ca e supus santajului, nu pot sa nu am in vedere si indepartarea lui Ponta, la cerere.
De aceea regret ca nu s-a adoptat solutia anticipatelor. Actualul guvern nu ar mai fi avut timp sa progreseze in directia desfiintarii statului social, a indeplinirii intentiei neoliberale de tip M10 de stat minimal cu aspect militar, si cine stie ce idei grozave de reforma administrativa care sa incurajeze si mai mult cesionarea suveranitatii nationale.

Sorin Mester Subscriu. Tocmai din constrangerile la care este supus, nu s-a mers pe solutia alegerilor anticipate. Cu Ponta la comanda, acolo se ajungea...

Draghi Puterity Daca a declarat asa ceva, atunci el are probleme serioase cu comunicarea.

Alexandru Botu Nu cred ca are probleme cu comunicarea, nu pare nici prost, nici lipsit de mijloace sa o faca. Si a si facut-o uneori bine. Cred ca are altfel de probleme si ii este frica sa spuna ceea ce gandeste, asta si pentru ca si-a dat seama ca nu mai conteaza ceea ce gandeste. Oricum, nu va ramane mult timp, pe fond, in fruntea PSD, altcineva-cred ca din exteriorul partidului, ca sa fiu si mai neclar, ca si Dragnea, va prelua conducerea formatiunii care se va putea numi in continuare chiar si PSD. Dar care va avea un cu totul alt rol...
Dar si pe PNL il paste acelasi lucru.

Smaranda Dobrescu Sandule, ai ramas un Prospectiv !Pentru a nu mai exista opozitia asta care doreste ca statul sa reglementeze ba piata, ba prestatiile sociale, ba mai vrea si educatie gratuita, se straduiesc multi sa o anihileze. In unele parti o coopteaza la guvernare, in altele o dezbina, ii ataca liderii, ii desfiinteaza., La noi, lucrurile sunt in grafic, desi a fost nevoie de cateva inscenari demne de dispret.. Tu, in orice caz ai prins miscarea. Dupa cum am mai spus, ma tem ca FB-ul, cativa de acolo vor fi unica opozitie de stanga..

Alexandru Botu Dar mu ma pot considera un Prospectiv, caci as fi indecent fata de creatorii grupului.

Smaranda Dobrescu Te voi convinge cu prima ocazie ca esti prea modest! emoticon smile

Alexandru Botu Cred ca in primul rand trebuie sa ne convingem reciproc ca uneori ne mai si imbarbatam, consolam din prea multa consideratie. Ceea ce chiar face bine in instrainarea ce ne incetoseaza.

Constantin Gheorghe Nefericitul ăla de Dragnea le-a interzis, practic, ălora din PSD să vorbească despre Raportul privitor la sărăcie! Ce face DNA din om! emoticon grin