duminică, 31 ianuarie 2021

Cine mai poate spune ca in societatile inchise nu se poate progresa tehnico-stiintific?

 

 


Constantin Gheorghe
: Rachetele alea sunt echipate cu sisteme de navigație inerțială. Componenta de luptă nu manevrează pe traiectorie. La ce-ți trebuie GPS? În acest caz este de știut cine și cum i-a ”echipat” cu giroscoape laser, care asigură o precizie ridicată, au deriva foarte mică, și constantă. Giroscoapele mecanice au deriva crescătoare în timp, de asta se duceau în bălării V 2. Nemții au inventat navigația inerțială, giroscoape plus accelerometre. Rachetele sovietice Scud aveau precizie scăzută din cauza asta. În plus, pentru precizie este important cât de bine modelezi verticala locului de plecare. De obicei dura o jumătate de oră, până se aliniau giroscoapele, accelerometrele, și ajungeau la regimul termic normal. Deriva poate fi corectată cu date despre viteză.Acum modelarea verticalei, cu echipamentele noi, durează cam trei minute. Atât trebuie să stea avionul la sol, nemișcat, pentru a-și putea porni pilotul automat. Dacă erau capete care manevrează, două metode de navigație: GPS/inerțial, și căutare după fotografii, în faza terminală a zborului. Evident, fie cameră în diverse spectre, fie un mic radar. Una peste alta, da, băieții au progresat mult. De asta și-au permis că aleagă țintele în așa fel încât să nu fie prea mare deranjul.
Dan Diaconu
: Constantin Gheorghe, partea frumoasă e că iranienii au făcut reverse engineering la SCUD, după care au mers puternic pe propria cercetare. Oricum, e clar că nu sunt desculții pe care-i descria Trump, iar bombardamentul de aseară a fost într-adevăr o demonstrație care i-a luat pe mulți prin surprindere.
Image may contain: text that says '07:52:49 January 2020 AIN NASSAD ASSAD AIRBASE AlAnba Gover Governate,Ira raq Al 2020 Planet Labs, Inc. cc-by-s 0 planet. Middlebury Institutof International Monterey ..'
Priviți cu atenție această imagine și o să înțelegeți de ce Trump are o transpirație rece pe șira spinării. Este o imagine din satelit a bazei Ain al-Assad luată după atacul de aseară. Ce puteți observa este acuratețea celor 5 lovituri. Observați că au lovit cu exactitate puncte esențiale din interiorul bazei militare americane, provocând daune severe. Ceea ce demonstrează că rachetele iraniene au precizie la nivel de clădire, fără a se folosi de GPS sau de vreun alt sistem de navigare prin satelit. Cool, nu-i așa, tovarășe Trump?

Comments

  • Ma amuza sa vad ca orice dictatura isi are admiratorii ei.
    Daca ati apucat sa traiti in timpul lui Ceausescu trebuie sa stiti ca dictatura din Iran este cu mult mai groaznica.
    In Iran femeile sunt considerate cetateni de rang inferior. In multe cazuri animalele au mai multe drepturi si se bucura de mai multa libertate.
    Stai linistit, Dan Diaconu, ca Trump nu are nici o transpiratie pe sira spinarii si cred ca a mancat doua cupe de inghetata dupa de l-a terminat pe criminalul Soleimani.
    •  
  • Cu ingrijorare, fara admiratie..
    Defense Minister נפתלי בנט - Naftali Bennett said Israel now has a "laser-sword" it can use to ward off threats, Anna Ahronheim reports.
    Israel unveils breakthrough laser to intercept missiles, aerial threats
    JPOST.COM
    Israel unveils breakthrough laser to intercept missiles, aerial threats
     
  • Mancini Copsky
    “cu exactitate”… “daune severe”… comentariile tehnice sunt broderii pe marginea ineficienței.
    16 rachete. 16 rachete au distrus un elicopter și niște locuri de parcare de taxi.
    Iran: 16 rachete. US: 1. atît.
    US sunt independente energetic în privința petrolului acum, e de așteptat că Trump le va băga sancțiuni dure. mai ales că economic Iranul e pe un trend constant descendent. regimul iranian a făcut prost prima mutare.
    •  
    • De ce am impresia ca dotarile ultimul racnet, cele adevarat de speriat ale Israelului nu le face nimeni campanie... Cred ca in cazul putin probabil al unui conflict imediat, vor sa se stie ca ei poseda si... si..
       
      •  
  • Îmi doresc ca ineficiența să fie o variantă a ceea ce spune Sun Tzu, „Arată-te puternic când ești slab și slab când ești puternic”.

    •  

Niciun comentariu: