joi, 16 februarie 2017

Cand arma unui presedinte devine strada

Cand arma unui presedinte devine strada – 29 ianuarie 2017

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

În aceste momente, arma preşedintelui Iohannis, în luptele sale politice, nu mai este Constituţia României ci strada. Dar nu o stradă în sensul statistic, care să reprezinte poporul, majoritatea, ci o stradă minimalistă şi gălăgioasă, în sensul de armă de anihilat voinţa

 

 

Cand arma unui presedinte devine strada

Preşedintele are legitimitatea cea mai mare în România. Niciun alt român nu a primit în ultima competiţie electorală, cea care contează când ne referim la prezent, mai multe voturi decât preşedintele.

CONTELEDESAINTGERMAIN.RO

 

Smaranda Dobrescu "Nici un preşedinte de ţară democrată, normal la cap, nu se pune în fruntea unei insurgenţe minoritare, îndreptată împotriva guvernului legitim al acelei ţări. Nu se face aşa ceva!

Preşedintele Iohannis a făcut.

Pornit pe panta asta, nu ştiu dacă îl mai poate cineva opri să răscoale ţara. Vom vedea."

M-as bucura ca membri unor obscure ONG-uri care in unele ocazii au reusit mici mobilizari pe subiecte oneste, angrenati in jocul mai mare al ONG-urilor sorosiste, bine finantate sa nu se imbete cu succesul actiunii lor. De data asta nu au nicio lege de partea lor. Doar propaganda.

 

Ion Lazia Fără a considera că este absolvit de ceea ce face, apreciez că preşedintele a căzut în plasa celor care mai deţin puterea reală, termen folosit doamna Marta Ţărnea, şi mă refer aici în primul rând la personaje din SRI şi personaje din DNA, personaje care deconspirate de "defectarea" lui Ghiţă simţeau că pierd controlul, iar imensa lipsă de credibilitate a lor trebuia acoperită cu un spectacol mediatic de amploare. Pentru ei nu există interes naţional, iar respectarea constituţiei de către ei nu poate fi avută în vedere, aşa că singura soluţie este tot în parlament care nu trebuie să fie timorat şi este chiar obligat să se manifeste. La nivelul la care s-a ajuns, peste 90.000 de protestatari, nu ONG-urile sunt soluţia. Deşi am suficiente argumente pentru a fi critic faţă de prestaţia lui Tăriceanu ca prim-ministru, ca preşedinte al senatului, prestaţia din această seară de la B1 tv a fost una deosebită, a fost prestaţia unui adevărat om de stat, echilibrat, responsabil. Comisiile de control ale SRI trebuie să îşi modifice regulamentul de funcţionare astfel încât audierea cu referire la derapajele transformate în protocoale cu CSM, ori DNA să fie analizate cu deplină responsabilitate, declaraţiile persoanelor audiate să capete statutul de declaraţii date în faţa instanţelor de judecată, iar aşa zisele "secrete privind securitatea naţională" să fie reduse strict în acest sens, iar restul să fie făcute publice. Strategia trebuie să fie una inteligentă, nu una emoţională, pompieristică. Protestatarii nu trebuie jigniţi, dar nici ignoraţi, iar parlamentul fără să fie arogant, trebuie să soluţioneze această criză nu pe principiul "pumnului în figură dat adversarului", ci pe cel al autorităţii conferit de constituţie, şi nu numai. Da, acum este un război public al SRI în care sunt antrenate două înstituţii, preşedenţie - parlament, cu încercarea de compromitere al celui din urmă, pentru că cei ce deţin puterea reală ştiu că puterea adevărată de a scimba ceva stă în parlament.

 

Smaranda Dobrescu Un prim pas intelept l-a facut guvernul nechemand pesedisti in strada. MI s-a parut si ca demonstrantii au fost ceva mai civilizati. Tot ce se poate face este sa se explice de 100 ori clar, tot ce se urmareste, parerea CEDO. reforma italienilor in materie de penitenciare, etc. Sa se explice de ce fara amnistie Dragnea nu poate beneficia de stergerea pedepsei . El va continua sa aibe cazier si o condamnare definitiva, conform ordonantei cu gratierea.Singura sa sansa este deschiderea unui dosar la CEDO, ceea ce banuiesc ca a si facut.

 

Ion Lazia Cu siguranţă contramanifestaţia ar fi generat poate efecte de necontrolat, iar personajele din SRI asta doresc. Smaranda, în astfel de situaţii multe din argumentele logice nu sunt convingătoare pentru cei care au ieşit, sau care vor ieşi în stradă. Nu înseamnă cedare dacă se va amâna pentru o perioadă propunerile pentru modificarea codului penal şi a codului de procedură penală, cum la fel aş amâna, chiar dacă sunt argumente, procedura de suspendare a preşedintelui. Revin şi consider că acum cel mai important este pentru parlament, fără a compromite instituţia numită SRI, să verifice prin comisiile de specialitate activitatea SRI, să comunice public rezultatele, iar de va fi nevoie, şi cu singuranţă va fi, legea de organizare şi funcţionare a SRI să o modifice în procedură de urgenţă.

 

Smaranda Dobrescu Nu sunt nici eu intotdeauna adepta gesturilor bruste, Totul depinde de presedinte daca va da drumul la legi sau le va intoarce spre discutare cat mai multe, le va intarzia. Si asa modificarile economice de la nivel mondial e foarte posibil sa ne atinga, daca guvernul se va afla si in imposibilitatea bifarii unor actiuni la termen va fi obligat sa incerce suspendarea. Va fi un an extrem de dificil

 

Ion Lazia Indiferent cât de mare eşti nu te poţi bate deodată cu toată lumea.

 

Ion Lazia Aşa este, dar în 2-3 luni situaţia s-ar putea rezolva, timp în care bugetul să fie aprobat, iar alte proiecte de legi aflate în portofoliul programului de guvrnare să fie trecute în lucru.

 

Anna Zelinski Succint, aș spune că nu cred că se va opri.

 

Smaranda Dobrescu Tocmai ce a devenit publica scrisoarea D-nei Merkel prin care il incurajeaza sa nu cedeze in lupta anti coruptie. O data, macar odata ar fi cazul ca cineva de incredere sa-i vorbeasca in privat D-nei Merkel de erorile justitiei, cu nimic mai putin grave decat coruptia existenta.

 

Alexandru Stanescu Cine dă cu sabia , de sabie ... 
Vedea-l-aș în stradă !

 

Ion Lazia Acum nici nu putem uita că tot într-o lună a lui februarie ultimul guvrn Boc a trebuit să demisioneze.

Niciun comentariu: